Σελίδες


Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ: ΟΙ ΗΛΙΚΙΕΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ


Πρωτάθλημα ετών 22!

Πρωτάθλημα ετών 22!
Toυ: Κώστα Ασημακόπουλου
Πολλοί Κουβανοί ομοσπονδιακοί προπονητές έχουν διατυπώσει την θεωρία πως δεν έχει σημασία τόσο η διάκριση αλλά ο μέσος όρος ηλικίας των ομάδων...
Για αυτούς το ιδανικό είναι ομάδες μικρής ηλικίας να κατακτούν μετάλλια αφού έτσι αναδεικνύεται περισσότερο η δουλειά τους!
Αν και δεν αναφερόμαστε σε Εθνικές ομάδες, αλλά στην Α1 γυναικών η κουβανική θεωρία έχει τη σημασία της. Η οικονομική κρίση αλλά και η έλλειψη καλών αθλητριών μεταξύ 25 και 35 ετών ανάγκασε τα σωματεία να στρέψουν το ενδιαφέρον τους στα φυτώρια τους. Όσα σωματεία έχουν... προνοήσει έχουν ήδη συγκροτήσει αξιόλογες ομάδες με πολύ μέλλον μπροστά τους, ενώ δίνεται η ευκαιρία στους καλούς και εργατικούς προπονητές να ξεχωρίσουν εφόσον βέβαια τους δίνονται οι δυνατότητες από το σωματείο.
Το εφετινό πρωτάθλημα της Α1 γυναικών μπορεί να μην έχει τα μεγάλα αστέρια από την διεθνή αγορά αλλά έχει πολλά αστεράκια από την εγχώρια που μάλιστα πολλά από αυτά θα κάνουν το ντεμπούτο τους.
Για πρώτη φορά έχουμε τόσο νεανικό πρωτάθλημα. Η Α1 γυναικών έχει εφέτος ηλικία 22 ετών και είναι το πιο νεανικό πρωτάθλημα που υπήρξε ποτέ σε αυτή την κατηγορία.
Η ομάδα με το μικρότερο μέσο όρο είναι ο Πανελλήνιος που κατεβάζει ρόστερ με μέσο όρο ηλικίας τα 17,8 έτη και μάλιστα με μία 13χρονη (Σοφία Μπλέκα). Άλλες δύο ομάδες είναι κάτω από τα 19 έτη μέσο όρο και αναφερόμαστε για τον Ηρακλή Κηφισιάς και τον Ηρακλή Θεσσαλονίκης, ενώ την 4αδα συμπληρώνει το Μαρκόπουλο. Η πιο «γερασμένη» ομάδα είναι της ΑΕΚ με μέσο όρο 25,5 έτη αλλά δικαιολογείται απόλυτα αφού στην πραγματικότητα είναι εντός των ορίων μίας ημιεπαγγελματικής ομάδας που παράλληλα έχει σηκώνει και το φορτίο του φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου

ΟΜΑΔΑ    ΗΛΙΚΙΑ
Πανελλήνιος: 17,8
Ηρακλής Κηφισιάς: 18,4
Ηρακλή Θεσ. 18,7
Μαρκόπουλο: 20,3
Μακεδόνες Αξιού: 20,6
Ολυμπιακός: 22,6
Βριλήσσια: 23,3
Παναθηναϊκός: 23,7
Ανατόλια: 24,3
Αρτεμις Κορ.: 24
Πανιώνιος: 24,8
ΑΕΚ: 25,5
ΠΗΓΗ www.volleynews.gr