Σελίδες


Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

Γιάννης Ανδρεάδης: ¨Μπορούμε να πάμε ψηλότερα από πέρυσι¨


Με ήττα, με το ίδιο σκορ όπως και πέρυσι ξεκίνησε το φετινό πρωτάθλημα για τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης και για τους προληπτικούς αυτό μπορεί να αποτελέσει και θετική εξέλιξη. κάτι σαν γούρι. Ο προπονητής του Εθνικού Γιάννης Ανδρεάδης εκφράζει την αισιοδοξία του ότι η ομάδα είναι ικανή όχι μόνο να επαναλάβει την καλή περσινή χρονιά, αλλά να πάει ακόμη ψηλότερα στηριζόμενη στα δικά της ταλαντούχα παιδιά αλλά και σε έμπειρους αθλητές.

- Σε τι βαθμό ετοιμότητας είναι ο Εθνικός με την έναρξη του νέου πρωταθλήματος;
Η ομάδα προετοιμάστηκε για το πρωτάθλημα στον χρόνο που είχε, με πολύ δουλειά και όρεξη και πιστεύω πως είναι έτοιμη για τις νέες προκλήσεις του φετινού πρωταθλήματος.

- Πως σχεδιάστηκε η φετινή ομάδα;
Βασικά κρατήθηκε ο περσινός κορμός των νέων και παλαιότερων Ελλήνων  αθλητών και έγιναν οι καλύτερες κατά την άποψη μου προσθήκες στις θέσεις που μας έλειπαν. Η μόνη περίπτωση που ήταν εκτός προγράμματος ήταν αυτή του Λίμπερο που όμως ήταν αναγκαία αφού ο αρχικός μας Λίμπερο ο Σταύρος ο Αρχοντούδης αναγκάστηκε να σταματήσει για επαγγελματικούς λόγους. Το καλό είναι πως θα βασιστούμε και φέτος στους μικρούς μας αθλητές έχοντας δίπλα τους πολύ καλούς και έμπειρους συμπαίκτες. 

- Τι διαφορετικό θα έχει ο φετινός Εθνικός σε σχέση με πέρυσι;
Εκείνο που ήδη υπάρχει είναι ένα άριστο κλίμα μέσα και έξω από το γήπεδο και μια άριστη συνεργασία με την διοίκηση γεγονός που με γεμίζει ελπίδα πως θα παρουσιάσουμε μια εικόνα καλύτερη από την πετυχημένη περσινή που είχαμε. Αυτό που θα ήθελα ως προπονητής να γίνει φέτος είναι να καταφέρουμε να κερδίσουμε αρκετούς βαθμούς και κυρίως νίκες εκτός έδρας κάτι που δεν καταφέραμε πέρσι.

- Μπορεί η ομάδα της Αλεξανδρούπολης να θέσει υψηλότερους στόχους από την περσινή 9η θέση;
Δεν έχω πλήρη εικόνα της δυναμικότητας των άλλων ομάδων, αλλά σίγουρα ευχή όλων είναι να συμβεί κάτι τέτοιο και πιστεύω πως με την βοήθεια και συμπαράσταση των φιλάθλων μας που την θεωρώ δεδομένη θα καταφέρουμε να βρεθούμε σε ψηλότερη θέση από την περσινή.

- Πως περιμένετε το επίπεδο του φετινού πρωταθλήματος;
Μπορεί να λείπουν τα «μεγάλα» ονόματα των περασμένων χρόνων, όμως πιστεύω πως θα έχουμε ένα άκρως ανταγωνιστικό και συναρπαστικό πρωτάθλημα.

- Πρόσφατα στην παρουσίαση του πρωταθλήματος στη Θεσσαλονίκη,αρκετοί είπαν ότι η σεζόν αναμένεται ανταγωνιστική, αφού αρκετές ομάδες βρίσκονται κοντά και οι διαφορές είναι μικρές. Συμμερίζεστε αυτήν την άποψη;
Αυτό ακριβώς πιστεύω και εγώ. Φέτος πιστεύω θα γίνουν πολλές ανατροπές και εκπλήξεις σε πολλούς αγώνες.

- Η κρίση πόσο επηρεάζει το βόλεϊ; Μήπως ήρθε η ώρα των Ελλήνων αθλητών;
Η κρίση δυστυχώς χτύπησε και το Βόλεϊ όπως χτύπησε και τον αθλητισμό γενικότερα. Φέτος θα είναι ίσως η δυσκολότερη οικονομικά χρονιά γα όλες τις ομάδες αφού για πρώτη φορά δεν θα υπάρχει οικονομική ενίσχυση από το κράτος το οποίο δυστυχώς δεν έχει δώσει ούτε την περσινή επιχορήγηση που οφείλει στα σωματεία. Εμείς στον Εθνικό νομίζω πως κινηθήκαμε σωστά και χωρίς υπερβολές, κρατώντας χαμηλά τον προϋπολογισμό μας. Και ναι θα συμφωνήσω πως είναι ευκαιρία να δείξουν την αξία τους οι Έλληνες και κυρίως οι νέοι Έλληνες αθλητές μέσα από τις ομάδες τους. Εγώ στον Εθνικό το έκανα πράξη εδώ και δύο χρόνια τώρα δίνοντας ευκαιρίες και χρόνο συμμετοχής σε πολλούς νέους αθλητές. Το ίδιο θα πράξω και φέτος. Ενάντια λοιπόν στην κρίση καλώ το φίλαθλο κοινό της πόλης μας και όχι μόνο να μας ενισχύσει στην νέα αυτή προσπάθεια  και εμείς με την σειρά μας θα τους ανταμείψουμε προσφέροντας τους πλούσιο θέαμα και δυνατές συγκινήσεις.
πηγη www.thrakisport.gr