Σελίδες


Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011

Πολλές προτάσεις, εποικοδομητική συζήτηση στην ημερίδα του μπιτς βόλεϊ






Με πολλές ιδέες να «πέφτουν στο τραπέζι» των συνομιλιών και ανταλλαγή απόψεων, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στην αίθουσα συνεντεύξεων τύπου του Ανοιχτού Κολυμβητηρίου του ΟΑΚΑ, η Ημερίδα του μπιτς βόλεϊ με θέμα «Προοπτική - Σχεδιασμός Beach Volley 2012-2016». Τη συζήτηση διηύθυναν ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ, Αχιλλέας Μαυρομάτης και ο αντιπρόεδρος της ΕΟΠΕ και αναπληρωτής πρόεδρος της Επιτροπής μπιτς βόλεϊ, Γιάννης Στουραΐτης. 




Το «παρών» έδωσαν μέλη του ΔΣ της ΕΟΠΕ και του Εθνικού Συμβουλίου μπιτς βόλεϊ, πρώην και νυν αθλητές, αλλά και οι Εθνικές ομάδες, Βίκυ Αρβανίτη, Μαρία Τσιαρτσιάνη, Τζοάνα Παπαγεωργίου, Χριστίνα Ρουμπάνη, Γιώργος Κοτσιλιάνος, Νίκος Ζουπάνης, Μάνος Ξενάκης και συνεργάτες τους, οι οποίοι πήραν τον λόγο και εξέφρασαν τις δικές τους προτάσεις.



Ξεχωριστή ήταν η παρουσία του Θανάση Μπελιγράτη, ο οποίος ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση για να καταθέσει τις γνώσεις και τις εμπειρίες του από τις τεράστιες επιτυχίες που γνώρισε το άθλημα επί προεδρίας του στην Ομοσπονδία. Μάλιστα, ο πρώην πρόεδρος της ΕΟΠΕ, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, είχε την ευκαιρία να μιλήσει ξανά για το άθλημα, ύστερα από περίπου μία τριετία αφωνίας.

Επιπλέον τοποθετήσεις και εισηγήσεις έγιναν από τους: Μαρία Καλουδιώτη για τη σωματειακή δομή του αθλήματος, Στάθη Νικολούζο για τη διοικητική δομή του αθλήματος, Απόστολο Βέτσα (Μέλος του Δ.Σ. της ΕΟΠΕ και πρόεδρος της Ένωσης Δυτικής Ελλάδας), Γιώργο Βλάχο (Εκπρόσωπος της Ένωσης Κεντρικής Ελλάδας, Χρήστο Ρούσο (Καθηγητής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο), Γιώργο Γιάτση (Καθηγητής φυσικής αγωγής - Προπονητής μπιτς βόλεϊ), Παναγιώτη Τσιτσιπή (Πρόεδρος της ΕΣΠΕΔΑ), Γρηγόρη Μαλουσάρη (Καθηγητής φυσικής αγωγής - Προπονητής μπιτς βόλεϊ), Μανώλη Παπαδάκη (Πρώην πρόεδρος της Επιτροπής μπιτς βόλεϊ), Αντώνη Πούμπουρα (Καθηγητής φυσικής αγωγής - Προπονητής μπιτς βόλεϊ), Μαρία Τσιαρτσιάνη (Διεθνής αθλήτρια μπιτς βόλεϊ), Ντόρη Ανδρεάδη (Καθηγητής φυσικής αγωγής - Προπονητής μπιτς βόλεϊ), Σπύρο Καραχάλιο (προπονητής μπιτς βόλεϊ).



Οι απόψεις που κατατέθηκαν περιστράφηκαν κυρίως γύρω από τους παρακάτω άξονες: 

1) Τον διαχωρισμό ανάμεσα στα αθλήματα Βόλεϊ – Μπιτς Βόλεϊ, αλλά και τη συνύπαρξή τους στους κόλπους της ίδιας Ομοσπονδίας. Την ανάγκη διαφορετικής δομής και αυτόνομης λειτουργίας τους, τον διαχωρισμό αθλητών-τριών Βόλεϊ – Μπιτς Βόλεϊ που θα ασχολούνται αποκλειστικά με το ένα ή το άλλο άθλημα.

2) Τη αναγνώριση σωματειακής δράσης μπιτς βόλεϊ με επέκταση αγωνιστικής δραστηριότητας όχι μόνο τους θερινούς μήνες, αλλά ολόκληρο τον χρόνο, με την προσοχή, όμως για την αποφυγή εισροής οπαδικής μάζας και φαινομένων χουλιγκανισμού. Παράλληλα, συζητήθηκαν και διάφορες πιθανές παραλλαγές του αγωνίσματος, όπως το 4x4.

3) Την εστίαση στο αναπτυξιακό κομμάτι του μπιτς βόλεϊ, ώστε να αποφευχθούν στο μέλλον φαινόμενα αποδυνάμωσης των Εθνικών ομάδων, όπως έγινε μετά την πρόωρη αποχώρηση της Θάλειας Κουτρουμανίδου από την ενεργό δράση.

4) Την εξεύρεση πόρων που θα καλύπτουν τις οικονομικές ανάγκες του αθλήματος, με τη μορφή ιδιωτικής ενίσχυσης ως συνδιοργανωτές.




5) Τον επαναπροσδιορισμό της λειτουργίας των Πανελλήνιων και τοπικού χαρακτήρα διοργανώσεων με την ενεργοποίηση Ενώσεων, Τοπικών Επιτροπών και την παράλληλη προσφορά κινήτρων προς τους αθλητές-τριες.

6) Την έλλειψη και ανάγκη δημιουργίας γηπεδικών εγκαταστάσεων σε ολόκληρη τη χώρα και όχι μόνο στα δύο μεγάλα αστικά κέντρα Αθήνας-Θεσσαλονίκης.

7) Τον τρόπο λειτουργίας των Εθνικών ομάδων, τη χρηματοδότησή τους, την επιλογή των προπονητών τους, αλλά και τον συντονισμό τους σε οργανωτικά θέματα. 



πηγη www.volleyball.gr