Σελίδες


Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

ΣΟΒΑΡΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΟ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ


«Δεν θα μας σταματήσουν οι αλήτες...»

ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΥ: "ΝΑ ΜΗΝ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΠΑΔΟΙ ΣΤΟ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ"
«Δεν θα μας σταματήσουν οι αλήτες...»
Ο πρόεδρος του Μαρκόπουλου Πάρις Ευαγγελίου μίλησε στο sport24.gr και υποσχέθηκε ότι δεν θα τους πτοήσει η αλητεία και θα φέρουν περισσότερα παιδάκια στο γυμναστήριο της πόλης
Δεν δίστασε μάλιστα να ξεκαθαρίσει πως το πρόβλημα ότι του ιδίου αλλά και της λογικής που επικρατεί στο ΑΟ Μαρκόπουλο έχει να κάνει με τους χούλιγκαν και με κανέναν άλλον.
Κι όσο για την πρώτη του σκέψη μετά το ότι έζησε το απόγευμα; Ο κ. Ευαγγελίου με απόλυτη συνείδηση των λεγομένων του ήταν ξεκάθαρος ότι: «Σε πείσμα όλων αυτών των χούλιγκαν που θέλουνε να δημιουργούν προβλήματα όλοι εμείς στην ομάδα του ΑΟ Μαρκόπουλο είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε την προσπάθεια των τελευταίων ετών.
Αυτήν που έχει σκοπό να προσφέρει ποιοτικό αθλητισμό στους νέους και τις νέες της περιοχής μας», κι όσο για την εμπειρία που είχε ζήσει λίγες ώρες νωρίτερα στην έδρα της ομάδας του δήλωσε: «Ήταν κάτι που συνέβη για πρώτη φορά στο γήπεδό μας και δεν το περιμέναμε. Ήταν μεν το ντέρμπι της αγωνιστικής αλλά όχι ένα ντέρμπι υψηλού κινδύνου».

Αναφερόμενος στους φιλάθλους του Παναθηναϊκού που βρέθηκε στις κερκίδες είπε: «Οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού ήταν κόσμιοι. Ήταν περίπου 100-150 άτομα και δεν έχουμε πρόβλημα. Η συμπεριφορά τους ήταν κόσμια. Πρόβλημα έχουμε γενικότερα με τους χούλιγκαν».

Για να σταθεί σε εκείνο το σημείο στην λογική της ομάδας του Μαρκόπουλου που είναι: «Ως φιλάθλους έχουμε γονείς και παιδιά. Οικογένειες σαν αυτούς θέλουμε να έχουμε στο γήπεδο. Θέλουμε να συνεχίσουμε να έχουμε ως ομάδα αυτό το υγιές μοντέλο. Εμείς είμαστε υγιείς. Είμαστε σαν ομάδα νοικοκυρεμένοι οικονομικά και δεν χρωστάμε πουθενά φροντίζοντας να αλληλοστηριζόμαστε με την τοπική κοινωνία».

Για να εκφράσει το παράπονό του που είναι: «Δεν μπορούμε άλλο να δεχθούμε αυτήν κατάσταση. Η πολιτεία θα πρέπει να πάρει τις ευθύνες της και να προστατέψει αθλητές, γονείς και τα παιδιά στο γήπεδο. Για μας κάθε παιχνίδι είναι γιορτή. Κάποιοι με τις πράξεις τους αμαύρωσαν αυτήν την γιορτή αλλά εμείς όλοι δεν θα αφήσουμε να περάσει αυτό το δηλητήριο στην κοινωνία του Μαρκόπουλου».

Για το αν υπήρξε κάποιος τραυματισμός παιδιού που ήτανε στις κερκίδες τόνισε: «Αμέσως τρέξαμε και λειτουργήσαμε ως ασπίδα προστασίας στα παιδιά», ενώ για το τι θα είχε να πει σε κάποιον από αυτούς που ενήργησαν κατά αυτόν τον τρόπο ήταν ξεκάθαρος πως: «Αν τον έβρισκα μπροστά μου ειλικρινά δεν θα ήξερα πως θα αντιδρούσα.
Διαθέτουμε ένα γήπεδο 1.000 θέσεων όπου είχε περίπου 850 φιλάθλους του βόλεϊ και ξαφνικά έγινε ένα ντου. Η όλη φασαρία έγινε για 1΄ που μπήκανε μέσα. Ρίξανε φωτοβολίδες και πέτρες και καπνογόνα σε μία κατάσταση που δεν ήταν εύκολο να ελεγχθεί και σε ένα παιχνίδι όπου δεν είχαμε οργανωμένη μετακίνηση φιλάθλων του Παναθηναϊκού.
Πλέον θα απαιτήσουμε από την λίγκα να υπάρξει μία συμφωνία κυρίων ώστε οπαδοί ομάδων να μην εμφανίζονται σε ξένα γήπεδο. Δυστυχώς ακόμη δεν έχουμε φθάσει στον αθλητισμό πολιτισμό και να βλέπουνε ένα πανέμορφο άθλημα».

Κι όσο για την εκτίμησή τους για τους δράστες του περιστατικού; «100% δεν πρόκειται για φιλάθλους του Παναθηναϊκού αλλά χούλιγκαν άλλης ομάδας. Οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού δεν προκάλεσαν επεισόδια. Ήταν οπαδοί από άλλη ομάδα που ξέρανε ότι υπήρχανε οπαδοί του Παναθηναϊκού στις κερκίδες και προκαλέσανε τα επεισόδια με το ότι συνέβη να μην ήταν τυχαίο.
Ήταν απίστευτο να βλέπεις να γίνεται ντου με τσεκούρια και σιδερολοστούς σε ένα γήπεδο όπου στις κερκίδες υπήρχανε κυρίως οικογένειες και 250 άτομα από τις ακαδημίες μας. Ευτυχώς δεν τραυματίστηκε κάποιο από τα παιδιά αν και μία φωτοβολίδα εκτοξεύτηκε προς την εξέδρα που ήταν τα παιδιά των ακαδημιών μας αλλά ευτυχώς πήγε πολύ αριστερά».

Κι όσο τέλος για το πώς αντιμετωπίζει ο ίδιος την επόμενη μέρα του ότι έζησε; Χωρίς να χάνει το κουράγιο του όπως φαίνεται και μέσα από την απάντησή του.«Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε ώστε όλη η τοπική κοινωνία και όχι μόνο να αγκαλιάσει αυτήν την ομάδα πρότυπο για όλη την Ανατολική Αττική. Πρόκειται εξάλλου για τον μεγαλύτερο σύλλογο της Ανατολικής Αττικής.
Ίσα ίσα τώρα πεισμώσαμε ακόμη περισσότερο να μπορέσουμε να φέρουμε ακόμη περισσότερα παιδιά στις ακαδημίες μας. Σίγουρα το ότι συνέβη ήταν κάτι το τραυματικό αλλά δεν πρόκειται να το αφήσουμε να περάσει έτσι. Έχουμε ήδη κινητοποιήσει όλη την κοινωνία και θα φέρουμε παιδοψυχολόγους και κοινωνιολόγους με σκοπό να μιλήσουν στα παιδιά των ακαδημιών μας και να ξεπεράσουν το ότι έζησαν. Μιλάμε εξάλλου για παιδιά ακόμη και μικρότερα των 8 ετών μέχρι 15 ετών που θα πρέπει να αγκαλιαστούν μετά το ότι έζησαν».
πηγη www.volleynews.gr