Σελίδες


Σάββατο 4 Ιουλίου 2015

Ο Αλεξανδρουπολίτης Γ.Γραμματέας του ΠΑΣΑΠ, Ανέστης Δημητριάδης επιμόρφωσε την Εθνική Ανδρών!

Επιμόρφωσης συνέχεια στην Εθνική Ανδρών

Με την παρουσίαση «Σχέσεις Αθλητών-Διαπραγματευτών (Managers). Υποχρεώσεις-Δικαιώματα-Κανονισμοί» και ομιλητή τον Ανέστη Δημητριάδη, Γενικό Γραμματέα του Συνδέσμου, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης όπου συνεχίζεται η προετοιμασία της Εθνικής Ανδρών ενόψει του European League, συνεχίστηκε ο κύκλος των επιμορφωτικών σεμιναρίων του ΠΑ.Σ.Α.Π. προς τους διεθνείς, στο πλαίσιο του προγράμματος «Dual Career» που προωθεί ο σύνδεσμος.
Παρά την ατυχή συγκυρία και αναστάτωση που προκάλεσαν στη χώρα μας τα τελευταία γεγονότα, και σίγουρα επηρέασαν και τους διεθνείς αθλητές, το καλοσώρισμα τους ήταν θερμό και η ανταπόκρισή τους ήταν μεγάλη, γεγονός το οποίο ικανοποιεί ιδιαίτερα όλους τους παράγοντες του Συνδέσμου που με προσωπικό τους ζήλο προσπαθούν συμβάλλουν στην προσωπική αυτοβελτίωση των αθλητών βόλεϊ της Ελλάδος, όπως και να τους εφοδιάσουν με τις απαραίτητες γνώσεις και τα ερεθίσματα ώστε να μπορούν να προστατεύσουν την αθλητική τους καριέρα και εκτός γηπέδων.

Η παρουσίαση εστίασε κυρίως στα ζητήματα της ρύθμισης των σχέσεων μεταξύ αθλητών και διαμεσολαβητών αθλητικών συμβάσεων (managers) στον ελληνικό χώρο του βόλεϊ, όπου δεν λειτουργεί ένα συγκεκριμένο νομικό πλαίσιο, το οποίο να εξασφαλίζει τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις και των δύο πλευρών μιας σύμβασης αθλητικής διαμεσολάβησης. Παρουσιάσθηκε στη συνέχεια το ρυθμιστικό πλαίσιο που ψηφίσθηκε και είναι εφαρμοστέο σε σχέση με διεθνείς μεταγραφές από την Παγκόσμια Ομοσπονδία (FIVB), το οποίο μπορεί να αποτελέσει και τη βάση για μια νέα ρύθμιση του νομικού καθεστώτος των managers στην Ελλάδα, πάνω σε παγκόσμια πρότυπα, ενώ επίσης παρουσιάσθηκε και συγκριτική μελέτη από διάφορες χώρες και αθλήματα της ΕΕ, τα οποία έχουν πλήρως ρυθμισμένα νομικά πλαίσια για τις σχέσεις αθλητών – managers. Πραγματοποιήθηκε μια πολύ εποικοδομητική συζήτηση, κατά τη διάρκεια της οποίας παίκτες οι οποίοι αγωνίζονται σε πρωταθλήματα του εξωτερικού έθεσαν υπόψη όλων των παρευρισκόμενων τις δικές τους εμπειρίες από συνεργασίες με managers του εξωτερικού και διατυπώθηκαν προτάσεις για την καλύτερη δυνατή ρύθμιση του καθεστώτος και στην Ελλάδα. Τέλος, με θέρμη οι διεθνείς αθλητές καλωσόρισαν την πρόταση του ΠΑ.Σ.Α.Π. για σύσταση ειδικής επιτροπής αδειοδότησης αθλητικών διαμεσολαβητών βόλεϊ, υπό την αιγίδα της ΕΟΠΕ, με ενεργό συμμετοχή των αθλητών σε αυτή.

«Ήταν μια πολύ σωστή και απαραίτητη ενημέρωση για τους μάνατζερ γενικότερα και για το νομικό πλαίσιο γύρω από αυτούς, που σίγουρα θα έπρεπε να' χει γίνει πολλά χρόνια πριν» σχολίασε στην επίσημη ιστοσελίδα του συνδέσμου www.pasap.eu. o διεθνής άσος της ιταλικής, Αουρίσπα Αλεσάνο, Απόστολος Αρμενάκης και συμπλήρωσε: «Από αυτά που άκουσα, συμπεραίνω ότι ίσως κανένας μάνατζερ στην Ελλάδα δεν πληροί όλες τις προϋποθέσεις που επιβάλει ο νόμος γύρω από το συγκεκριμένο επάγγελμα. Στην Ελλάδα φυσικά είναι ακόμη μια περίπτωση, που ο νόμος δεν εφαρμόζεται, κάτι που όπως μας εξήγησε και ο Ανέστης (σ.σ Δημητριάδης) αυτό πάντοτε είναι αρνητικό για τους αθλητές.

Γενικά όλες αυτές οι επιμορφωτικές ενημερώσεις και συζητήσεις που είχαμε φέτος με την Εθνική ομάδα, ήταν πολύ σωστές και σοβαρές και όποιος ήθελε να ακούσει πραγματικά πιστεύω ότι κέρδισε κάποια πράγματα, που στους νεαρούς ειδικά αθλητές της ομάδας θα είναι πολύ χρήσιμα στο μέλλον».

Ο ΠΑ.Σ.Α.Π με τη σειρά του θα ήθελε να ευχαριστήσει τους αθλητές και τους προπονητές για τον πολύτιμο χρόνο που διέθεσαν, όπως και την ΕΟΠΕ για τη δυνατότητα που δόθηκε για την πραγματοποίηση της σειράς αυτής των επιμορφωτικών σεμιναρίων.

Τελευταίος σταθμός της πρωτοποριακής δράσης του Συνδέσμου μέσα στον Ιούλιο είναι το σεμινάριο με τίτλο «Επαγγελματικός Προσανατολισμός και Διαχείριση Σταδιοδρομίας» σε συνεργασία με την edujob e-mentoring (www.edujob.gr).
πηγη www.volleynews.gr