Πέμπτη, 30 Ιουλίου 2015

Γκούσταφσον: «Η Ορεστιάδα καλύπτει τις προσδοκίες μου»

Γκούσταφσον: «Η Ορεστιάδα καλύπτει τις προσδοκίες μου»

Έτοιμος για να ενισχύσει την Ορεστιάδα τη νέα σεζόν εμφανίστηκε στις πρώτες του δηλώσεις ο νέος διαγώνιος της ομάδας, Φρέντρικ Γκούσταφσον μιλώντας στο Ραδιο Έβρος.
-Πως νιώθεις για την μεταγραφή σου στην Ορεστιάδα;

«Είμαι ενθουσιασμένος! Πιστεύω ότι μέσα από αυτό το νέο βήμα στην καριέρα μου θα γίνω ακόμα καλύτερος αθλητής πράγμα που θα ήταν δύσκολο αν έμενα στο Σουηδικό πρωτάθλημα λόγω της χαμηλής δυναμικότητας του. Ανυπομονώ να έρθω στην Ελλάδα και να ξεκινήσω την προετοιμασία με την νέα μου ομάδα».

-Τι ξέρεις για την Ορεστιάδα και το Ελληνικό πρωτάθλημα; Μίλησες με τον Νίλσον (σ.σ. Συμπαίκτες στην Εθνική Σουηδίας και πρώην αθλητής του Ηρακλή) προτού αποδεχθείς την προσφορά;

«Γνωρίζω ότι είναι μία πόλη με τις ομορφιές της και ο κόσμος της παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το βόλεϊ. Το Ελληνικό πρωτάθλημα είναι πολύ ανώτερο από το Σουηδικό. Γνωρίζω ότι υπάρχουν πολλές καλές ομάδες αλλά ακόμα και αυτές που είναι στο τέλος της βαθμολογίας είναι πολύ καλού επιπέδου. Μίλησα με τον Νίλσον προτού απαντήσω στην Ορεστιάδα και είπε πολύ καλά πράγματα τόσο για την πόλη όσο και για το επίπεδο της ομάδας. Επίσης ο ατζέντης μου είναι Έλληνας και είπε και εκείνος με την σειρά του καλά λόγια για την ομάδα όσο και για το επίπεδο του Ελληνικού πρωταθλήματος».

-Γιατί είπες το ναι την πρόταση της Ορεστιάδας;

«Ο στόχος μου γι αυτή την σεζόν ήταν να αγωνιστώ στο εξωτερικό ώστε να γίνω καλύτερος αθλητής αλλά και να συλλέξω εμπειρίες. Θεωρώ ότι η Ορεστιάδα ήταν η καλύτερη επιλογή που είχα στα χέρια μου καθώς καλύπτει όλες τις προσδοκίες μου σαν ομάδα!»

-Πες μας τις φιλοδοξίες σου και τους στόχους σου για την νέα σεζόν.

«Προσωπικά όπως είπα θεωρώ ότι θα βελτιωθώ και ότι μέσα από τον ανταγωνισμό του πρωταθλήματος θα αποκτήσω πολύτιμες εμπειρίες για το μέλλον. Στόχος είναι να πάμε όσο καλύτερα γίνεται. Ξέρω ότι η ομάδα έχει αποκτήσει πολύ καλούς αθλητές από το εξωτερικό όπως και το ότι ανανέωσε-απέκτησε πολύ καλούς Έλληνες. Θεωρώ ότι θα συνθέσουμε ένα αξιόμαχο σύνολο και πιστεύω ότι μπορούμε να πρωταγωνιστήσουμε τόσο σε πρωτάθλημα όσο και σε κύπελλο,λιγκ καπ».

-Μετά την Εθνική ομάδα θα ξανασυνεργαστείς με τον coach Isacsson. Πες μας κάποια πράγματα για τον προπονητή σου.

«Θα θελα να ξεκινήσω λέγοντας ότι αισθάνομαι τυχερός που θα είμαι κάτω από τις οδηγίες του. Είναι ένας εξαιρετικός χαρακτήρας, που ταυτόχρονα είναι δίπλα στους παίκτες σε όποιο πρόβλημα μπορεί να χουν αλλά ξέρει και πότε πρέπει να ναι σκληρός και να τους πιέσει για να βγάλουν τον καλύτερο τους εαυτό. Αν έχω φτάσει σ’ ένα επίπεδο το χρωστάω σ’αυτόν καθώς μου χει συμπεριφερθεί σαν πατέρας μου ενώ είναι ο μόνος προπονητής που με πίεσε τόσο πολύ έτσι ώστε να αναπτύξω το ταλέντο μου και το πέτυχε σε μεγάλο βαθμό αυτό. Τον ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη που δείχνει στο πρόσωπο μου και υπόσχομαι πως μέσα από την δουλειά μου θα του το ανταποδώσω».

–Θα θελες να πεις κάτι στον κόσμο της Ορεστιάδας;

«Έχω δει αρκετούς αγώνες σε βίντεο και μου έκανε μεγάλη εντύπωση το πόσο πολύ ενισχύουν την ομάδα με την παρουσία τους. Στην Σουηδία δεν υπάρχουν πάνω από 100 άτομα σε κάθε αγώνα επομένως ανυπομονώ για το πρώτο εντός έδρας παιχνίδι έτσι ώστε να έχω την ευκαιρία να αγωνιστώ μπροστά σε τόσο κόσμο για πρώτη φορά ίσως στην καριέρα μου. Ελπίζω να είναι δίπλα μας όλη την σεζόν καθώς πιστεύω ότι η διοίκηση έχει κάνει ένα καλό σχεδιασμό και θέλουμε την στήριξη τους για να φτάσουμε όσο το δυνατόν πιο μακριά».
πηγη www.volleynews.gr