Σελίδες


Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

Μπλοκ-ο στα στημένα

Η ιστορία είναι λίγο παλιά. Όχι όμως κι από αυτές που θάβονται εύκολα. Στον μικρόκοσμο του ελληνικού βόλεϊ είναι ένα θέμα ταμπού. Όλοι το ξέρουν, αλλά σχεδόν κανείς δεν το συζητά δημόσια.

του Δημήτρη Τυχάλα
tihalas@sportsfeed.gr

Η ελληνική αθλητική κοινότητα ταράχθηκε (;) με τις αποκαλύψεις της υπόθεσης Koriopolis (η οποία παραμένει ανοικτή) με την πλειοψηφία του κόσμου να θεωρεί ότι μόνο στο ποδόσφαιρο γίνονται αυτά…
Δυστυχώς όμως τα στημένα ματς και τα περίεργα στοιχήματα δεν είναι θλιβερό προνόμιο μόνο του ποδοσφαίρου, αλλά και των υπολοίπων αθλημάτων και δη του βόλεϊ.
Το κουβάρι της συγκεκριμένης ιστορίας που θα αποκαλύψουμε σήμερα, φαίνεται να έχει σταματήσει να ξετυλίγεται, αλλά δεν αποκλείεται σύντομα να προκύψουν νέες εξελίξεις ενώ την ίδια ώρα υπάρχουν παράλληλες ιστορίες που δημιουργούν νέα δεδομένα.
Πριν από δύο χρόνια περίπου στην ελληνική αστυνομία έγινε καταγγελία από προπονητή βόλεϊ ο οποίος δεχόταν απειλές από συγκεκριμένα άτομα.
Η υπηρεσία κάλεσε για κατάθεση τους φερόμενους δράστες και ένας εξ αυτών αποκάλυψε ότι η διαφορά τους με τον συγκεκριμένο προπονητή είχε να κάνει με το ότι τους έδινε κάποια σίγουρα παιχνίδια για στοιχηματισμό, ωστόσο το τελευταίο δεν βγήκε και υπήρχε χασούρα δεκάδων χιλάδων ευρώ.
Έτσι η υπόθεση απέκτησε έναν τελείως διαφορετικό χαρακτήρα με την αστυνομία να διερευνά διεξοδικά όλα τα στοιχεία των συγκεκριμένων αγώνων (πρόκειται για αναμετρήσεις για τα play outs της Volleyleague) φτάνοντας στο σημείο να πάρει καταθέσεις σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα από προπονητές και αθλητές των εμπλεκομένων ομάδων (οι οποίοι βέβαια στο μεσοδιάστημα είχαν μεταγραφεί σε άλλες ομάδες ή είχαν γίνει στελέχη της Εθνικής ανδρών).
OMRON-2015
Οι καταθέσεις ολοκληρώθηκαν, η αλήθεια είναι ότι σχεδόν κανείς δεν διαφώτισε τους αστυνομικούς, ωστόσο η υπόθεση… φώναζε από μακριά ότι πίσω από τον καπνό υπάρχει και μεγάλη φωτιά.
Το κλειδί όμως για να ανοίξει η πόρτα και να φανεί το μέγεθος της φωτιάς το έχουν οι στοιχηματικές εταιρίες του εξωτερικού, στις οποίες έγιναν τα πονταρίσματα.
Δύο εξ αυτών είναι ασιατικές, οπότε δεν υπάρχει κάποια ελπίδα για να έρθει το οποιοδήποτε στοιχείο, η τρίτη είναι μεν Ευρωπαϊκή ωστόσο πλέον δεν λειτουργεί στην Ελλάδα.
Κι αυτός είναι κι ο λόγος που δεν νιώθει κάποια ιδιαίτερη πίεση για να απαντήσει στο ερώτημα της ΕΛ.ΑΣ για τους τζίρους που παίχθηκαν στα συγκεκριμένα ματς, προκειμένου να συγκριθούν με τους υπόλοιπους αγώνες.

Το τηλεφώνημα του ΣΔΟΕ που σοκάρει
Την ίδια εποχή που η ΕΛ.ΑΣ εξέταζε την συγκεκριμένη υπόθεση, προέκυψε μια άλλη (οι παράλληλες ιστορίες που αναφέραμε) η οποία πραγματικά προκάλεσε σοκ.
Στέλεχος του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος επικοινώνησε με γνωστό αθλητή (συλλόγου της βορείου Ελλάδας) και μετά τις απαραίτητες συστάσεις τον ενημέρωσε ότι από το κινητό του έγινε ποντάρισμα σε ξένη εταιρία (οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το ποντάρισμα αφορούσε αγώνα της ομάδας του).
Στην εύλογη απορία του «μα εγώ δεν έχω λογαριασμό και δεν παίζω στοίχημα» η απάντηση που έλαβε ήταν η πλέον σοκαριστική.
«Το γνωρίζουμε πολύ καλά… Μετά την ταυτοποίηση των στοιχείων που έχουν κάνει, το ποντάρισμα έγινε από συμπαίκτης σας», του είπε το στέλεχος του ΣΔΟΕ κι ο έμπειρος άσος κόντεψε να πάθει εγκεφαλικό.
Οι δύο υποθέσεις δεν συνδέονται μεταξύ τους, όμως οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν και κάποιες άλλες παρόμοιες καταστάσεις που εξετάζονται από τις αρμόδιες υπηρεσίες και δεν αποκλείεται σύντομα να αρχίσουν να ενώνονται όλα τα κομμάτια του παζλ.
Κι αυτή ακριβώς η προοπτική (που έχει κυκλοφορήσει ως φήμη) έχει κάνει κάποιους να χάσουν τον ύπνο τους…
ΠΗΓΗ http://sportsfeed.gr