Σελίδες


Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

Αρχίζει η Volleyleague για την Εθνικάρα!!

Αρχίζει η Volleyleague
Αρχίζει το Σάββατο 12/10 το πρωτάθλημα της Volleyleague 2013 - 14 με τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης να συμμετέχει φιλοδοξώντας να πρωταγωνιστήσει και πάλι.
Οι Εβρίτες που κατέκτησαν πέρσι την 4η θέση και πέτυχαν μετά από πολλά χρόνια την έξοδο στην Ευρώπη, συνεχίζουν με τονΣάκη Μουστακίδη στο τιμόνι τους και τον Ανέστη Γιαννακόπουλο βοηθό του, ενώ στο προπονητικό team επανήλθε ο Ιπποκράτης Δήμητσας ως στατιστικολόγος. Σε επίπεδο παικτών τη θέση του Ραφαήλ Κουμεντάκη που πήγε στη Ραβέννα για να δοκιμάσει μια ευρωπαϊκή καριέρα, πήρε ο Σέρβος Νικολά Μιγιαήλοβιτς που ενσωματώθηκε στη νέα του ομάδα, κερδίζοντας γρήγορα συμπάθειες με την εν γένει συμπεριφορά του και την αγωνιστική παρουσία του. Αποχώρησαν ακόμα ο μεγάλος σε ηλικία Κόβατς και ο Βούλγαρος λίμπερο Μίτρεφ. Στη θέση τους ήρθαν δυο Εβρίτες, ο Ανδρέας Ανδρεάδης που επέστρεψε και μπορεί να δυναμώσει το κέντρο και ο Άκης Δαρίδης που θα επωμισθεί το ρόλο του λίμπερο. Οι έμπειροι Σιδηρόπουλος, Παπάζογλου και Γραμματικάκης θα οδηγήσουν και πάλι την ομάδα, αρκεί να παραμείνουν υγιείς και δυνατοί, όντας ένα χρόνο μεγαλύτεροι. Στον αντίποδα οι "μικροί" αδερφοί Δαλακούρα, Κοντοστάθης, Κασαμπαλής, Καβαρατζής (επιστρέφει τον Ιανουάριο), Κυριακίδης, Χριστουηλίας και Μπουφίδης γίνονται κάθε μέρα που περνάει πιο ώριμοι και πιο δυνατοί. Δύναμη πυρός παραμένει ο Κροάτης Ιβάν Ράιτς που αναδείχθηκε πέρσι πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος και η διοίκηση θεωρεί μεγάλη επιτυχία που τον κράτησε για άλλη μια χρονιά στην Αλεξανδρούπολη.
Το πρωτάθλημα σε γενικές γραμμές αναμένεται ιδιαίτερα ανταγωνιστικό και ενδιαφέρον. Φέτος ούτε ο Ολυμπιακός φαίνεται ότι θα ξεχωρίσει τόσο εύκολα, ούτε υπάρχουν ομάδες τόσο αδύνατες όσο ο περσινός Μίλων. Τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου του Λιγκ Καπ έδωσαν μια μικρή γεύση για το απροσδόκητο των αποτελεσμάτων. Δεν υπάρχουν παιχνίδια με προβλέψιμο αποτέλεσμα και όλα θα κρίνονται από την κατάσταση που θα εμφανίζονται οι ομάδες αλλά και από απουσίες, τραυματισμούς κλπ.
Στην πρεμιέρα οι Εβρίτες αγωνίζονται στη Θεσσαλονίκη με αντίπαλο τον Άρη (Σάββατο 12/10, ώρα 8 μμ, Μίκρα, χωρίς τηλεοπτική μετάδοση) τον οποίο αντιμετώπισαν πριν λίγες μέρες για το Λιγκ Καπ και έχασαν με 3-2 σετ. Οι Θεσσαλονικείς εμφανίζονται καλύτεροι από πέρσι με τον Αντρέι Κράβαρικ στον πάγκο τους, τον Αρμενάκη ως διαγώνιο και τον Εβρίτη Δημήτρη Γκαρά ως λίμπερο. Πέρσι οι Εβρίτες κέρδισαν στη Θεσσαλονίκη με 2-3 σετ, ενώ πρόπερσι είχαν χάσει με 3-2, οπότε και φέτος αναμένεται ένα συναρπαστικό παιχνίδι. Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι Θέμελης, Δεληκωστίδης.
Το πρόγραμμα της πρεμιέρας:
Σάββατο 12/10/2013 Ζηρίνειο 19.00: Κηφισιά - Φοίνικας Σύρου
Σάββατο 12/10/2013 Ρέντη 18:00: Ολυμπιακός - Λαμία
Σάββατο 12/10/2013 Μίκρα 20:00: Άρης - Εθνικός Αλεξανδρούπολης
Σάββατο 12/10/2013 Αιγίνιο 20:00: Νίκη Αιγινίου - Π.Α.Ο.Κ. (Μετάδοση NOVA)
Κυριακή 13/10/2013 Παναχαϊκή 18:00: Παναχαϊκή - Παναθηναϊκός
Κυριακή 13/10/2013 Βόχα 16.00: Παμβοχαϊκός - Α.Ε.Κ. (Μετάδοση NOVA
)
πηγη www.thrakinews.gr