Σελίδες


Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013

Η μεγάλη αποκάλυψη για τον Εθνικό είναι ο Σέρβος Νικολά Μιγιαΐλοβιτς!


Κώστας Ασημακόπουλος www.gazzetta.gr
Μπορεί ακόμα να είμαστε στην αρχή του πρωταθλήματος της Βόλεϊ Λιγκ αλλά ορισμένα συμπεράσματα για το που πάει η κατάσταση έχουν προκύψει. Ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης, η ΑΕΚ, ο Φοίνικας και ο ΠΑΟΚ είναι μαζί με τον Ολυμπιακό οι πέντε ομάδες που θα δώσουν μάχη για την 4αδα. Από κοντά θα είναι Λαμία και Κηφισιά, ο Παμβοχαϊκός μπαίνει σε μεγάλες περιπέτειες, ενώ Άρης, Νίκη Αιγινίου και Παναθηναϊκός είναι ξεκάθαρα οι πιο αδύνατες ομάδες της κατηγορίας. Μία κατηγορία μόνη της είναι η Παναχαϊκή που όπως αποδείχτηκε είναι ικανή για το καλύτερο και για το χειρότερο αλλά με τις ομάδες που θα κριθεί η παραμονή δύσκολα θα χάσει.
Η μεγάλη αποκάλυψη για τον Εθνικό είναι ο Σέρβος Νικολά Μιγιαΐλοβιτς. Στο Βραχάτι έκανε πράγματα και θαύματα παρότι όλη η τακτική του Παμβοχαϊκού ήταν πάνω του. Ο Μιγιαΐλοβιτς καταφέρνει να επισκιάζει ακόμα και τον διαγώνιο Ιβάν Ράιτς δικαιώνοντας απόλυτα τον Σάκη Μουστακίδη. Ο Εθνικός πέρασε χωρίς απώλειες από το Βραχάτι παρότι είχε μεγάλη κούραση από τις μετακινήσεις και την προσπάθεια στο Μπελχάτοφ. Αντίθετα ο Παμβοχαϊκός φαίνεται πως έχει πολλά θέματα μαζεμένα. Ο Κράουσε βελτιώθηκε, βρίσκεται με τους κεντρικούς αλλά με τον Ντουσάρμ ακόμα δεν το... έχει. Το πρόβλημα βέβαια στον Παμβοχαϊκό είναι η υποδοχή και μετά η πάσα αλλά και ο Νίκος Ζαλμάς το ξεκαθάρισε. Θα δοθεί πίστωση χρόνου μέχρι τον Δεκέμβριο αλλιώς θα γίνουν αλλαγές. Το ζήτημα είναι πως στο εφετινό πρωτάθλημα αν δεν έχουν οι πρώτες πέντε ομάδες βαθμολογικές απώλειες ο Παμβοχαϊκός θα χάσει το τρένο της 4αδας σχετικά νωρίς.
Μεθυσμένη Πολιτεία είναι όλοι στην ΑΕΚ. Ο μόνος που κρατάει τα γκέμια είναι ο Γιώργος Κλαρούδας και καλά κάνει. Ξέρει καλά πως από τη μία στιγμή στην άλλη μπορεί να ανατραπούν τα πάντα και μάλιστα η αγωνιστική που έρχεται και υπάρχει το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό η ομάδα του θα δώσει άλλη μια μεγάλη δοκιμασία. Και η ΑΕΚ, πάντως, τα έχει τα θεματάκια της με την υποδοχή αλλά με τον Παγιάν να αποκτά αυτοπεποίθηση από αγώνα σε αγώνα καταφέρνει να έχει αξιόπιστες επιθετικές λύσεις.
Το Σάββατο η ΑΕΚ νίκησε στο ρελαντί τον Παναθηναϊκό που όπως φαίνεται τον περιμένει και τρίτη σεζόν με πολλές περιπέτειες. Ο Πενόλιο δεν είναι ο ακραίος που θα βγάλει το κάρο από τη λάσπη. Αν το επιτρέψουν τα οικονομικά ο Παναθηναϊκός θα χρειαστεί ενίσχυση στους ακραίους διότι χωρίς υποδοχή ο Παναθηναϊκός πολύ δύσκολα να νικήσει και τη Νίκη και τον Άρη.
Η Νίκη Αιγινίου έκανε εξαιρετική εμφάνιση με τον Ολυμπιακό, άσχετο που δε μπόρεσε να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες που παρουσιάστηκαν. Μάλιστα όπως λένε οι... φήμες και η διοίκηση της Νίκης δεν θα κάτσει με σταυρωμένα τα χέρια και θα κάνει αλλαγές.
Τη νίκη της αγωνιστικής τη σημείωσε ο ΠΑΟΚ που έσπασε το αήττητο και τον τσαμπουκά της Κηφισιάς. Ο δικέφαλος μπήκε διαβασμένος στο Ζηρίνειο αλλά αυτό που δεν είχε υπολογίσει ο Καζάζης και οι παίκτες του ήταν το... ντου οπαδών του δικεφάλου που ζητούσαν από τους παίκτες της ομάδας τους να βγάλουν τις φανέλες με τη διαφήμιση του «ελληνικού χρυσού». Σκηνές σουρεάλ και ο Καζάζης που δεν ξέρει αν πρέπει να κλάψει ή να γελάσει με αυτά που ζει το τελευταίο διάστημα στον ΠΑΟΚ. Η ομάδα πάντως έδειξε καλά στοιχεία και ο Ντάμπουβιτς κάνει μακράν τη διαφορά στην ομάδα.
Στον Άρη άρχισαν τα όργανα με τον Απόστολο Αρμενάκη να καλείται σε απολογία γιατί υπάρχουν ενδείξεις ότι έκανε τον τραυματία στον αγώνα με τον Φοίνικα. Όπου φτώχεια και γκρίνια ή όπου γκρίνια και φτώχεια. Το σίγουρο είναι πως μετά από τη δημοσιότητα που πήρε το θέμα ο Αρμενάκης δύσκολα να επανέλθει στην ομάδα.
Πάντως και η διοίκηση του Άρη δίνει την εντύπωση πως η ομάδα του Άρη παίζει μόνη της στο πρωτάθλημα. Λες και οι άλλοι δεν παίζουν. Από τον Εθνικό και τον Φοίνικα έχασε που πάνε φουλ για 4αδα και εκτός έδρας από τη Λαμία. Τι πρέπει να γίνει δηλαδή; Να πάρει ο Άρης πρωτάθλημα; Ας καταλάβουν στον Άρη πως η 4αδα που έβαλαν στόχο δεν υπάρχει με τα δεδομένα που υπάρχουν. Η παραμονή φυσικά και μπορεί να επιτευχθεί αλλά και πάλι πρέπει να φτύσει αίμα ο Κράβαρικ και οι παίκτες του.
Απόψε αγωνίστηκε και ο Ηρακλής στο πρωτάθλημα Α2 ανδρών. Γράφαμε πιο πάνω για τα περασμένα μεγαλεία κι έτσι από τη Μπελογκόριε και τους ημιτελικούς του Τσάμπιονς Λιγκ φτάσαμε στην πρεμιέρα της Α2 με τον Μέγα Αλέξανδρο. Μακάρι να βρει ο Ηρακλής το δρόμο του και να ξεμπερδέψει με τα χρέη αλλά και όσους τον οδήγησαν σε αυτό το τραγικό αδιέξοδο.
Στις γυναίκες λίγο πολύ δικαιώθηκαν τα προγνωστικά αν και τα Βριλήσσια με τον ΟΠΕ Ρεθύμνου φαίνεται πως είναι ακόμα πιο κοντά σε Ολυμπιακό και ΑΕΚ. Αυτές οι τέσσερις ομάδες θα δώσουν τη μεγάλη μάχη με τον Παναθηναϊκό, τον Ηρακλή Θεσσαλονίκης, τους Μακεδόνες, τον Πανναξιακό και το Μαρκόπουλο να δίνουν μάχη για την 8αδα. Από εκεί και πέρα, Ηρακλής Θεσσαλονίκης, Σταυρούπολη και Ίωνες θα δώσουν μάχη επιβίωσης.