Σελίδες


Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

Στην Κομοτηνή φτιάχνουν Σχολικά Κλειστά Γυμναστήρια 580 θέσεων και στην Αλεξανδρούπολη πανηγυρίζουν για την προσθήκη της μικρής εξέδρας στο Κλειστό του 1978!

(PHOTOS) Έτοιμο το κλειστό γυμναστήριο του 2ου Λυκείου, χωρητικότητας 580 θέσεων


Θα εξυπηρετεί ευρύτερες αθλητικές ανάγκες της πόλης.

Πραγματοποιήθηκε η διοικητική παράδοση – παραλαβή του κλειστού γυμναστηρίου του 2ου Γενικού Λυκείου Κομοτηνής, χωρητικότητας 580 θέσεων από εκπρόσωπο του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων, στον Δ/ντή του σχολείου Κωνσταντίνο Τρυπίδη, και παρουσία του Δημάρχου Κομοτηνής Γιώργου Πετρίδη, του Αντιδημάρχου Περιβάλλοντος Γιώργου Ζηλούδη, και της Δ/ντριας Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Κομοτηνής Ζωής Κοσμίδου.

Η κατασκευή του είχε ξεκινήσει πριν από δύο χρόνια, με απόφαση του τότε υπουργού Παιδείας Ευριπίδη Στυλιανίδη, και ο Δήμαρχος το χαρακτήρισε «έργο – στολίδι για την πόλη, ένα απόκτημα – κόσμημα για τη νεολαία της Κομοτηνής και για τα παιδιά του σχολείου».

Παράλληλα, επισήμανε την αναγκαιότητά του, δεδομένης της παλαιότητας του δημοτικού κλειστού γυμναστηρίου: «Μετά από τις περιπέτειες που περνάμε όλα αυτά τα χρόνια με το παλιό κλειστό γυμναστήριο το οποίο και αυτό το αποκαταστήσαμε πρόσφατα, πλέον αυτό που βλέπουμε σήμερα είναι κάτι το οποίο θα το χαρούν κυρίως οι μαθητές του 2ου σχολείου, αλλά και οι μαθητές της υπόλοιπης πόλης, καθώς και οι μεγαλύτεροι».

Ταυτόχρονα, υπογράμμισε την ευθύνη της δημοτικής αρχής για τη συντήρηση του κτιρίου και για την ανάδειξή του σε κύτταρο αθλητικής δημιουργίας, σημειώνοντας: «Δική μας ευθύνη από εδώ και πέρα είναι η συντήρησή του, η λειτουργία του και η αξιοποίηση του με τον καλύτερο τρόπο, διότι τα κτίρια όσο όμορφα και μεγαλόπρεπα και να είναι, εάν δεν γεμίσουν με ψυχή, εάν δε γεμίσουν με ανθρώπους και προστιθέμενη αξία για τους λόγους που κατασκευάστηκαν, μένουν απλά κτίρια όμορφα αλλά κενά περιεχομένου».

Το έργο είχε προϋπολογισμό 3,2 εκ ευρώ, και περιλαμβάνει αίθουσα πολλαπλών χρήσεων και αθλητικών εκδηλώσεων, γραφεία, αποδυτήρια, W.C., λεβητοστάσιο, αποθήκη καυσίμων, αντλιοστάσιο και κυλικείο.


Προς χρήση αναμένεται αν δοθεί το αμέσως προσεχές διάστημα.




πηγη www.inkomotini.blogspot.com

περισσότερες φωτο παρακάτω...