Σελίδες


Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Μουστακίδης: «Παίρνουμε εμπειρίες, παίζοντας στα όριά μας» (ήχος)

Μουστακίδης: «Παίρνουμε εμπειρίες, παίζοντας στα όριά μας» (ήχος)

Να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό στον αγώνα με την Σκρα Μπελχάτοφ ζητά από τους παίκτες του ο προπονητής του Εθνικού Αλεξανδρούπολης, Σάκης Μουστακίδης.

«Διανύουμε τη δεύτερη δύσκολη εβδομάδα. Η πρώτη ήταν με τον δύσκολο αγώνα στην Πολωνία και στο Βραχάτι. Στον πρώτο αγώνα κοιτάξαμε στα μάτια την Σκρα Μπελχάτοφ. Έχει τρεις Γάλλους, δύο Αργεντινούς και τη… μισή Εθνική Πολωνίας. Είναι ομάδα με άλλο μπάτζετ από το δικό μας και άλλους στόχους. Έχει 12 ισάξιους παίκτες που όποιος και να βγει και να μπει να παίξει, παίζει το ίδιο καλά. Στην Πολωνία παίξαμε όσο μπορούσαμε καλύτερα. Δείξαμε πως είμαστε σε καλό δρόμο. Αυτό θέλω να κάνουμε και στον δεύτερο αγώνα, να παίζουμε στα όρια μας.

Από τη στιγμή που βάλαμε πιο ψηλά τον πήχη και βγήκαμε στην Ευρώπη αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να παίρνουμε εμπειρίες αλλά να τα δίνουμε όλα. Τέτοιοι αγώνες σου δίνουν μόνο κέρδος και αυτό φάνηκε και στο Βραχάτι. Νικήσαμε τον Παμβοχαϊκό με τον αέρα και την αυτοπεποίθηση που αποκτήσαμε από τον αγώνα στην Πολωνία.  Η Μπελχάτοφ θα παίξει καλύτερα στην Αλεξανδρούπολη. Βέβαια το γήπεδο μας θα παίξει καθοριστικό ρόλο διότι οι Πολωνοί είναι μαθημένοι σε μεγάλα γήπεδα. Εμείς πήγαμε στο στάδιο «Ενερτζία» της Μπελχάτοφ και προβληματιστήκαμε πολύ από τη διαφορά των υποδομών που υπάρχει. Είναι ένα γήπεδο κόσμημα. Ζήλεψα κάποια πράγματα που είδαμε. Είδαμε δεκάδες μικρά παιδιά στις ακαδημίες. Κατέγραψα πολλά και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ορισμένα από αυτά. 

Πάντως χωρίς να θέλω να υποτιμήσω την προσπάθεια που θα κάνουμε την Τετάρτη, αλλά αν με ρωτήσετε ποιον αγώνα θα προτιμούσα να κερδίσω θα έλεγα αυτόν της Κυριακής με την ΑΕΚ, που είναι ίσως η πιο φορμαρισμένη του πρωταθλήματος. Είναι πολύ νωρίς να μιλάμε για κάποιο τίτλο. Αυτό δεν μπορούμε να το πούμε στις πρώτες 3 αγωνιστικές. Το είναι να έχουμε καλή απόδοση στους 7 μήνες και κυρίως το τελευταίο δίμηνο.

Θα απλά ένα όνειρο αν έλεγα ότι μέσα σε δύο χρόνια που είμαι προπονητής θα πάρω ένα πρωτάθλημα. Δεν είμαι ονειροπόλος. Ξέρω που βρισκόμαστε. Θέλω να παίξουμε καλά και να είμαστε ανταγωνιστικοί. Θα πάμε βήμα βήμα και στο τέλος θα δούμε που θα φτάσουμε. Ο κόσμος δείχνει αγάπη για την ομάδα του Εθνικού και αυτό μας γεμίζει χαρά και δύναμη για να συνεχίσουμε».
πηγη www.volleynews.gr

Media