Σελίδες


Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013

Προσκύνημα στον τάφο του Σαμαρά από παίκτες και διαιτητές!

Προσκήνυμα στον τάφο του Σαμαρά οι παίκτες του Αίαντα Ευόσμου


Λήμνος. Του Ηλία Κότσαλη:
Δώδεκα αθλητές με ομοιόμορφες κόκκινες φόρμες ρωτούσαν, στη γέφυρα έξω από το 1ο Δημοτικό Σχολείο, πως θα πάνε στο κοιμητήριο της Μύρινας για να βρουν τον τάφο του Νίκου Σαμαρά.

Από τα ύψη τους,  σε συνδυασμό με τις φόρμες,  καταλάβαινες ότι είναι η ομάδα Βόλεϊ που έπαιξε χθες με την Ομάδα της Λήμνου (χάσαμε αλλά αυτό είναι ελάχιστο σε σχέση με αυτό που περιγράφω!) Ήταν οι παίχτες και ο Αίαντα Ευόσμου  (Θεσσαλονίκης), που την επόμενη μέρα του αγώνα που έδωσαν, όλοι μαζί όχι κάποιοι  από αυτούς,  επισκέφτηκαν τον τάφο του μεγάλου βολεϊμπολίστα Νίκου Σαμαρά, ως ένα είδος προσκυνήματος και σεβασμού στη μνήμη κάποιου  που στο χώρο τους είναι σύμβολο, πια!   
Πρέπει να τονίσω ότι τα μέλη του Αίαντα, δεν ήταν περαστικοί - απ εξω, αλλά ψάχνοντας και ρωτώντας έφτασαν στο Ανδρώνι,  στο Άγιο Παντελεήμονα για να σταθούν σιωπηλά μπροστά στον τάφο ενός θρύλου του αθλήματος, που είναι και το δικό τους άθλημα.

Οι  θετικές σκέψεις που βγαίνουν από την περίπτωση αυτή είναι ολοφάνερες και  δεν χρειάζονται κανένα  σχόλιο καθώς  ο αθλητισμός, αν εξαιρέσει κανείς τους  φανατικούς της βίας, διδάσκει ήθος και  αξιοκρατία ανεξάρτητα φυλής και χρώματος.
Τον τάφο του μεγάλου «Σαμ» επισκέφθηκαν και οι διαιτητές της αναμέτρησης Μπατιανίδης, Μαργαριτίδης με τον πρώτο να είναι εβρίτης αποκαλύπτοντας πως αυτός ήταν και ο βασικός λόγος που ζήτησε να σφυρίξει τον αγώνα.

Με την ευκαιρία να πω ότι την προηγούμενη εβδομάδα ήρθε στη Λήμνο από την  Κωνσταντινούπολη ο Τούρκος   μάνατζερ του βόλεϊ, που έκανε τη μεταγραφή του Ν. Σαμαρά,  το 2002,  στη Φενέρ Μπαξέ. Από τότε έγινε φίλος με τον Ν. Σαμαρά και ήρθε στη Λήμνο για να επισκεφθεί  τον Τάφο του.
 Σε συνέντευξη στο ΡΑΔΙΟΑΛΦΑ, ο Τούρκος  μάνατζερ μίλησε για το δεσμό του (αυτά κάνει ο αθλητισμός) με τον Νίκο Σαμαρά, κάλεσε την ομάδα Βόλεϊ της Λήμνου για αγώνες στην Κωνσταντινούπολη και δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυα του, όταν η συζήτηση  μας μπήκε στην προσωπική του σχέση με τον αδικοχαμένο αθλητή που κείτεται στη Λήμνο και ο Τάφος του είναι  σημείο μνήμης, σεβασμού και επισκεψιμότητας.
Πηγή: limnosnea.com