Σελίδες


Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

Η εκδήλωση της κλήρωσης για τη Volleyleague 2011-2012


 
Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο στο κατάμεστο αμφιθέατρο του Ολυμπιακού Αθλητικού Μουσείου Θεσσαλονίκης η κλήρωση της Volleyleague 2011-2012. Στην αρχή της εκδήλωσης το λόγο πήρε ο πρόεδρος της ΕΣΑΠ κ. Παντελής Ταρνατόρος ο οποίος στον χαιρετισμό του τόνισε:

«Η φετινή περίοδος δεν είναι όπως οι άλλες. Η χώρα μας περνάει δύσκολες στιγμές κάτι που έχει διοχετευτεί και στον αθλητισμό. Ξεκινάμε από την Θεσσαλονίκη αυτή την προσπάθεια, μια πόλη που είναι η μητρόπολη του βόλεϊ, προκειμένου να στηρίξουμε το περιφερειακό μοντέλο. Δεν υπάρχει κρατικοδίαιτος αθλητισμός πλέον. Κοιτάξαμε να βελτιώσουμε το σύστημα με περισσότερους αγώνες για όλους, δίνοντας μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Δώσαμε ψήφο εμπιστοσύνης στους Έλληνες προπονητές και αθλητές. Όλες οι ομάδες επενδύουν σε νέους παίκτες. Μιλήσαμε και παραδεχτήκαμε τα λάθη μας. Ο ένας να μπορεί να ελέγχει τον άλλο και οι προϋπολογισμοί να είναι ορθοί. Κοιτάξαμε να διακανονίσουμε τα οφειλόμενα. Χρειάζεται και η Πολιτεία να μας δώσει ότι έχει υποσχεθεί. Όλοι γνωρίζεται το πρόβλημα που υπάρχει με τον Ηρακλή και συμπαραστεκόμαστε 100%. Δεν έχει σχέση το ΤΑΑ με τον Ερασιτέχνη.

Συνεχίζουμε την συνεργασία με την ομοσπονδία. Χρήματα δεν υπάρχουν και πρέπει η Πολιτεία να δώσει χρήματα στην Ομοσπονδία. ΕΟΠΕ και ΕΣΑΠ είναι ένα. Κατά την διάρκεια του Νοεμβρίου θα υπάρξει Λιγκ Καπ με τον κάτοχο του τίτλου να έχει χρηματικό έπαθλο. Δώσε βάρος στα νέα παιδιά με τον καμπ στην Πορταριά. Επιθυμούμε να υιοθετήσουμε την ομάδα Παίδων. Μόνο με τα νέα παιδιά θα αναγεννήσουμε το άθλημα. Θα κοιτάξουμε να διοργανώσουμε το καλοκαίρι πρωτάθλημα μπιτς βόλεϊ 4Χ4. Για το που θα βρεθούν οι πόροι, εδώ υπάρχουν οι χορηγοί. Χωρίς τον ΟΠΑΠ η ΕΣΑΠ δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει, ενώ είναι μεγάλη η βοήθεια και της NOVA. Για πρώτη φορά θα γίνεται μετάδοση μέσω ίντερνετ. Πρώτη φορά θα έχουμε χορηγία για μπάλες και ιματισμό. Για πρώτη φορά η ΕΣΑΠ αποφάσισε να διαχειριστεί κεντρικά τις μετακινήσεις και τη διαμονή των ομάδων.

Γι' αυτό συνεργαζόμαστε με εταιρίες που έχουν αναλάβει το μάρκετινγκ. Θα ξεκινήσουμε μια καμπάνια για την προσέλευση του κόσμου. Θα δημιουργήσουμε οικογενειακό εισιτήριο προκειμένου τα παιδιά να μαθαίνουν το άθλημα. Μόνο ενωμένοι μπορούμε να προχωρήσουμε. Βοηθήστε μας με δημιουργικές προτάσεις, με καλόπιστη κριτική. Στόχος να προχωρήσουμε μαζί, μόνος του κανένας δεν πάει πουθενά. Αγαπάμε το βόλεϊ, αγαπάμε τις ομάδες μας. Το πρωτάθλημα συνεχίζει πιο δυνατό και σε σωστές βάσεις»

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ κ.Αχιλλέας Μαυρομάτης τόνισε: «Η πρώτη μου φράση ήταν ίδια με τον Παντελή. Είμαστε στο ξεκίνημα που τίποτα δεν θα είναι ίδιο. Η κρίση μας έχει φέρει όλους σε δυσχερέστατη θέση. Νομίζω το να μιλάμε για αθλητισμό θα είναι ουτοπία. Ζητούμενο στο πρωτάθλημα που ξεκινάει και σε όλα που θα ξεκινήσουν δεν είναι το ποιος θα το πάρει, αλλά ποιος θα τερματίσει. Στόχος να αντέξουμε από τις δυσκολίες. Ο ελληνικός αθλητισμός αλλάζει τελείως και δεν μας αφήνει το περιθώριο για ήπια προσαρμογή. Απαιτείται από αυτή την προσπάθεια σοβαρή αντιμετώπιση, ψυχραιμία και ενότητα. Ενώνω την φωνή μου με του Παντελή και λέω πως μόνο ενωμένοι μπορούμε να προχωρήσουμε. Η ΕΣΑΠ έχει χαράξει έναν σωστό δρόμο, δείχνει πως η πορεία της είναι σωστή.

Στην Ομοσπονδία όταν μας είπαν πως μόνο το 68% του προϋπολογισμού μας θα πληρωθεί προκλήθηκε μεγάλη αναστάτωση. Φαίνεται αδύνατο να καλυφθεί, αλλά δεν είναι. Η Ομοσπονδία είναι υποχρεωμένη να βρει τι θα κάνει για να ανταπεξέλθει. Η εύκολη λύση να βάλει ένα εκατομμύριο χρέος ακόμα, αλλά δεν θα το κάνει. Το ενδιαφέρον μας δίνει κουράγιο. Όλοι μαζί μπορούμε να προχωρήσουμε. Θα σταθώ στην πρόσκληση για την Εθνική Παίδων που μαζί με τις Κορασίδες μας δίνουν ελπίδες για το μέλλον. Η Ομοσπονδία στηρίζει τον Ηρακλή. Εύχομαι να έχουμε μία καλή χρονιά.


Ο Ανώτερος Διευθυντής Εταιρικής Επικοινωνίας Ομίλου FORTHNT κ. Αντώνης Μπέκιος επανέλαβε τη διαχρονική στήριξη της NOVA στη Volleyleague, η οποία θα ενισχυθεί και με παραγωγές σε High Definition και ευχήθηκε καλή χρονιά σε όλες τις ομάδες.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΑΠ Σάκης Ψάρρας στον χαιρετισμό του επεσήμανε: «Δεν σας κρύβω πως είμαι προβληματισμένος γιατί αντί να μιλάω για πρωταγωνιστές αθλητές, έχουμε γίνει κομπάρσοι. Πρέπει να γίνουν αλλαγές. Να έρθουν νέοι αθλητές και με την βοήθεια των παλιών να ενταχθούν στο επαγγελματικό βόλεϊ. Να επενδύσουν και οι προπονητές και να μην κοιτάζουν τα εύκολα. Υπάρχουν προπονητές που μπορούν να δουλέψουν σε αυτό. Τέλος να υπάρχει μια καινούργια γενιά παραγόντων που να έχει νέες ιδέες. Με το πλέον κατηγορηματικό τρόπο ο ΠΑΣΑΠ είναι μαζί σας για να πάρετε τα χρήματα από την Πολιτεία»

Ακολούθησαν οι βραβεύσεις των κορυφαίων με τον τιμ μάνατζερ του Ολυμπιακού να παραλαμβάνει τα βραβεία των Μίταρ Τζούριτς (κορυφαίος διαγώνιος), Ρολάντο Ντεσπέιν (καλύτερος ακραίος) και τον αντιπρόεδρο του ΠΑΟΚ και της ΕΣΑΠ Κώστα Παϊσιάδη να παραλαμβάνει το βραβείο του Μάρκο Μπόγιτς (καλύτερος ακραίος).

Ο Ντίμα Φιλίποφ παρέλαβε το βραβείο του ως κορυφαίος πασαδόρος (αλλά και καλύτερος νέος αθλητής) με τον νεαρό άσο να ευχαριστεί τον Ολυμπιακό και τον προπονητή του Γιάννη Καλμαζίδη «για την ευκαιρία που μου έδωσαν να αγωνιστώ και να δείξω την αξία μου».

Από την πλευρά του ο Ανδρέας Ανδρέαδης (καλύτερος κεντρικός) τόνισε ότι : «Πιο δύσκολο είναι να κρατηθείς στην κορυφή. Πρέπει να τα δώσεις όλα για να τα καταφέρεις. Έχουμε τα φόντα να φτάσουμε στον τελικό και πιστεύω να είμαστε εμείς που θα το πάρουμε», ενώ ο Γιώργος Πετρέας (επίσης καλύτερος κεντρικός ως παίκτης του Παναθηναϊκού πέρσι) πρόσθεσε: «Τώρα είμαι στον Ολυμπιακό και θα τον βοηθήσω να πάρει το τέταρτο συνεχόμενο. Θα δώσω το 100% για να κάνω χαρούμενους τον πρόεδρο και τον κόσμο».

Τέλος ο κορυφαίος λίμπερο Μάρκο Σάμαρτζιτς (Άρης Μαρμούρης) αφού είπε αρχικά σε άπταιστα Ελληνικά «Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για το βραβείο», πρόσθεσε: «Νιώθω μεγάλη τιμή που αγωνίζομαι σε αυτόν τον μεγάλο σύλλογο για τρίτη χρονιά. Κάναμε πολύ καλή προετοιμασία και στόχος μας είναι να παίξουμε στα τελικά του πρωταθλήματος).

Κορυφαίος προπονητής ο Γιάννης Καλμαζίδης ο οποίος δήλωσε μετά τη βράβευση του: «Κάθε χρονιά είναι δύσκολη. Πάντα πιο δύσκολο είναι να παραμένεις. Στόχος μας πάντα ο ίδιος να πρωταγωνιστούμε και στο τέλος να είμαστε στην κορυφή. Οι διαφορές είναι πολλές και στην δικιά μας ομάδα. Βλέπουμε μπροστά και αν έχουμε υγεία όλα θα είναι καλά. Αφιερώνω αυτή τη διάκριση στον... εαυτό μου στα παιδιά και όλους όσοι προσπαθήσαμε μαζί».

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά κορυφαίος διαιτητής ήταν ο Νώντας Γεροθόδωρος με τον διεθνή ρέφερι να τονίζει: «Θεωρώ ότι είμαι ένα μέλος του παζλ της ελληνικής διαιτησίας. Υπάρχουν και άλλοι που τους αξίζουν πολλά μπράβο γιατί όλοι συνεισφέρουν στην ελληνική διαιτησία».

Ακολούθως είχαμε τις τιμητικές βραβεύσεις στους διεθνείς διαιτητές Παναγιώτη Ρουσάκη, Σταμάτη Μιχελινάκη οι οποίοι αποχώρησαν από την ενεργό δράση...

Τέλος, οι τιμητικές βραβεύσεις ολοκληρώθηκαν με την ΕΣΑΠ να τιμά κάποιους ανθρώπους οι οποίοι έχουν προσφέρει σημαντικό έργο στην ανάπτυξη του βόλεϊ στη Βόρειο Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, ενώ παρουσιάζοταν με τη βοήθεια παλιών φωτογραφιών η πορεία του βόλεϊ στη Βόρειο Ελλάδα τιμήθηκαν οι: Σωτήρης Ιεροκλής, Γιώργος Καμπερίδης, Νότης Λίτσας, Στράτος Μαρασλής, Κώστας Χαριτωνίδης, Αλέκος Λεώνης, αλλά και ο Γιώργος Πουλιτσίδης ως ο πρώτος διεθνής βολεϊμπολίστας από την Θεσσαλονίκη.

Αμέσως μετά, ο Διευθυντής της ΕΣΑΠ Νίκος Σοφιανός ανέλυσε τις ενέργειες που πραγματοποίησε αλλά και αυτές που προτίθεται να υλοποιήσει η Ένωση την επόμενη χρονιά.

Παράλληλα αποκάλυψε κάποιες νέες πτυχές, όπως το νέο Πειθαρχικό Δίκαιο (που περιλαμβάνει και την πρόταση διεξαγωγής αγώνων όχι κεκλεισμένων των θυρών, αλλά με την παρουσία συγκεκριμένων κατηγοριών θεατών, όπως γυναίκες, παιδιά και αθλητές, κ.α.), το Volleyleague Cup που θα διεξαχθεί τον Νοέμβριο, καθώς και νέες διοργάνωσεις που προτίθεται να εντάξει η ΕΣΑΠ στο καλεντάρι της (πρωτάθλημα Μπιτς Βόλεϊ, πρωτάθλημα Νέων, τουρνουά μίνι βόλεϊ κ.α.α).

Αμέσως μετά ακολούθησε η κλήρωση όπου δόθηκαν όπως και πέρσι ειδικοί κλειδάριθμοι για τις τέσσερις πρώτες ομάδες της περιόδου 10-11 ώστε να μην αγωνιστούν μεταξύ τους στις πρώτες αγωνιστικές.
Στο περιθώριο της εκδήλωσης, η ΕΣΑΠ διοργάνωσε έκθεση φωτογραφίας με παλιές φωτογραφίες από αγώνες βόλεϊ της δεκαετίας του '20 (για τις οποίες ευχαριστεί θερμά το Κέντρο Ιστορίας του Δήμου Θεσσαλονίκης), αλλά και πιο σύγχρονες (για τις οποίες ευχαριστεί θερμά το Γραφείο Τύπου της ΕΟΠΕ, αλλά και τους παλαίμαχους αθλητές). 
πηγη www.volleyball.gr