Σελίδες


Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

«Η κρίση μας δίνει ευκαιρίες»


ΔΩΔΕΚΑ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΜΙΛΟΥΝ ΣΤΟ VOLLEYNEWS.GR ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΗΣ VOLLEYLEAGUE

«Η κρίση μας δίνει ευκαιρίες»
Της Νάνσης Χερουβείμ
Απέχουμε λίγο πριν την πραγματοποίηση της κλήρωσης του πρωταθλήματος της Α1 βόλεϊ Ανδρών και πριν την έναρξη του και τίποτα δεν θα ήταν πιο κατάλληλο από την άποψη των πρωταγωνιστών...
του αθλήματος, αυτών που σε κάθε αγωνιστική παλεύουν να προσφέρουν θέαμα αλλά και να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους έτσι ώστε να πάρει η ομάδα τους τη νίκη. Ιδού στη διάθεση σας οι δώδεκα αθλητές ένας από κάθε σύλλογο της Α1...
Ραφαέλ Κουμεντάκης, Ακραίος, Εθνικός ΑλεξανδρούποληςΑυτό που περιμένω φέτος από την ομάδα μου είναι να καταφέρει όσο πιο νωρίς γίνεται να πετύχει την παραμονή της στην Α1 κάνοντας παράλληλα μια καλή και σταθερή πορεία που θα δώσει και σε μας την απαιτούμενη ηρεμία και συγκέντρωση. Σαν Εθνικός κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε προκειμένου να παρουσιαστούμε όσο το δυνατόν πιο έτοιμοι τη νέα αγωνιστική χρονιά και να μπορέσουμε να δικαιώσουμε τον εαυτό μας τον προπονητή μας και τον κόσμο. Θα δώσουμε και αυτή τη σεζόν το εκατό τις εκατό για να πετύχουμε τους στόχους μας. Στο κομμάτι του ελληνικού βόλεϊ τώρα η γνώμη μου είναι ότι τα πράγματα παίρνουνε όλο και πιο άσχημη τροπή οι ομάδες πλέον αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα και ως προς τις αμοιβές των αθλητών τους αλλά και ως προς τις μεταγραφές και το σχεδιασμό της νέας χρονιάς. Χρειάζονται δραστικά μέτρα από ανθρώπους που έχουν τη δυνατότητα να βοηθήσουν και συντονισμένες κινήσεις από όλους μας προκειμένου να ξεπεράσουμε αυτή τη δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκεται το ελληνικό βόλεϊ. Ας ελπίσουμε να τα καταφέρουμε.

Μενέλαος Κοκκινάκης , Λίμπερο, Ολυμπιακός
«Ο Ολυμπιακός είναι ένας πολύ μεγάλος σύλλογος που ότι ομάδα και να χτίσει οι στόχοι του πάντα θα είναι πολύ μεγάλοι, πάντα θα πηγαίνει προκειμένου να πάρει όλους τους τίτλους. Σίγουρα έχει κάποια οικονομικά προβλήματα βέβαια αλλά πιστεύω ότι με τη δύναμη που τον διακατέχει θα τα ξεπεράσει και θα κατακτήσει ακόμη πολλούς τίτλους. Γνώμη μου λοιπόν είναι ότι και φέτος θα πρωταγωνιστήσει όπως κάθε χρόνο. Σχολιάζοντας τώρα την κατάσταση στο ελληνικό βόλεϊ αυτό που εγώ βλέπω είναι ότι τον τελευταίο καιρό τα πράγματα είναι δύσκολα πολύ και ειδικά για τα νέα παιδιά που έρχονται και δείχνουν ότι μπορούν να αντεπεξέλθουν στις απαιτήσεις των μεγάλων ομάδων, με τα προβλήματα όμως που υπάρχουν δεν σκέφτονται το βόλεϊ επαγγελματικά. Όμως εγώ ο ίδιος θέλω να πιστεύω πως στη συνέχεια το ελληνικό βόλεϊ θα καταφέρει τελικά να ανακάμψει και θα γίνει όπως τα περασμένα χρόνια αποκτώντας ξανά την παλιά του αίγλη».
Δημήτρης Χαραλαμπίδης, Κεντρικός, ΗρακλήςΑπό τον Ηρακλή περιμένω να πραγματοποιήσουμε μια καλή και αξιοπρεπή πορεία στο Τσάμπιονς Λιγκ και να δείξουμε το πόσο καλό και δεμένο σύνολο διαθέτει η ομάδα μας. Ακόμη αυτό που θα επιθυμούσα πάρα πολύ και που θεωρώ πως το αξίζουμε, είναι να καταφέρουμε να πάρουμε ένα τίτλο στην Ελλάδα ,κύπελλο ή πρωτάθλημα , κάτι που δεν καταφέραμε τελικά πέρυσι. Όσον αφορά τώρα την κατάσταση στο ελληνικό βόλεϊ είναι φανερό ότι τα πράγματα έχουν δυσκολέψει σε πολύ μεγάλο βαθμό, λεφτά δεν υπάρχουν πουθενά πόσο μάλλον στο βόλεϊ κάτι που περιορίζει το μπάτζετ των ομάδων καθώς και τις όποιες μεταγραφές επιθυμούν να κάνουν αυτές. Θεωρώ βέβαια πως ο Ηρακλής βρίσκεται σε καλύτερη μοίρα από πολλές άλλες ομάδες αλλά δεν παύει και η δική μας ομάδα να αντιμετωπίζει δυσκολίες, νομίζω ότι πλέον παντού υπάρχει πρόβλημα όταν πηγαίνεις για διάκριση.

Άκης Δαρίδης, Λίμπερο, ΠαναθηναϊκόςΠρος το παρόν δεν έχει ολοκληρωθεί το ρόστερ του Παναθηναϊκού, τα πράγματα για την ώρα είναι ρευστά και δεν είμαστε σε ακριβή θέση να γνωρίζουμε ακόμη το ποιοι παίκτες θα συμπληρώσουν το ρόστερ της ομάδας οπότε δεν μπορώ να πω πολλά για το τι περιμένω από την ομάδα μου φέτος όχι πριν ολοκληρωθούν οι μεταγραφές και μάθω με σιγουριά για το ποιοι θα είναι οι συμπαίκτες μου. Αυτό που είμαι σε θέση να πω τώρα είναι ότι είμαι ευχαριστημένος που είμαι πλέον παίκτης του Παναθηναϊκού και αυτό που επιθυμώ είναι να βάλω τα δυνατά μου προκειμένου να βοηθήσω τον Παναθηναϊκό να πρωταγωνιστήσει τη νέα σεζόν όπως του αξίζει και κάνει τις προηγούμενες χρονιές. Στο θέμα τη κατάστασης του ελληνικού βόλεϊ τώρα, νομίζω ότι η κατάσταση κάθε χρονιά τείνει όλο και πιο πολύ να φτάσει στο απροχώρητο, το κλίμα είναι πολύ βαρύ και η οικονομική κρίση βαραίνει τις ομάδες ακόμη πιο πολύ γιατί τις αναγκάζει να βάζουν ακόμη πιο χαμηλά στάνταρ όσον αφορά το μπάτζετ και να μην πραγματοποιούν ενδεχομένως τις μεταγραφές που θέλουν γι αυτό το λόγο. Αυτό από την άλλη συμφέρει εμάς τα νέα παιδιά γιατί έτσι θα πάρουμε ακόμη περισσότερες ευκαιρίες από τους συλλόγους που αγωνιζόμαστε και θα μπορέσουμε να δείξουμε τι αξίζουμε. Αυτό που θέλω εγώ σαν αθλητής του βόλεϊ και εύχομαι να γίνει πράξη τελικά είναι να γίνουν όλα όπως παλιότερα να επιστρέψουμε δηλαδή στα παλιά καλά χρόνια του βόλεϊ χωρίς πολλά προβλήματα.

Δημήτρης Ωρολογάς, Ακραίος, ΠΑΟΚΘεωρώ ότι με τις προσθήκες που έγιναν η ομάδα μου έχει ενισχυθεί σημαντικά και αυτό θα της δώσεις φέτος την ώθηση να πρωταγωνιστήσει και να καταφέρει να έχει μια σταθερή απόδοση σε όλα τα παιχνίδια δείχνοντας παράλληλα ότι ο ΠΑΟΚ σαν σύλλογος είναι σοβαρός και πάντα υπολογίσιμος για κάθε αντίπαλο που βρίσκει μπροστά του. Προσωπικά εγώ θέλω και θα κάνω ότι είναι δυνατόν προκειμένου να βρίσκομαι στη καλύτερη δυνατή κατάσταση ώστε να βοηθήσω στο έπακρο την ομάδα και τους συμπαίκτες μου. Έχουμε έναν έμπειρο προπονητή που με τη σειρά του θα μας δώσει τη σωστή κατεύθυνση για τη φετινή σεζόν μέσα στη σάλα. Επομένως το συμπέρασμα είναι πως περιμένω πολλά και καλά από τον ΠΑΟΚ. Στο θέμα του ελληνικού βόλεϊ πραγματικά νομίζω πως τα πράγματα έχουν ξεφύγει κατά πολύ ειδικά όσον αφορά το οικονομικό σκέλος γιατί αφού δεν υπάρχουν χρήματα οι ομάδες είναι πολύ πιεσμένες ως προς το σχεδιασμό της νέας χρονιάς και της συμπλήρωσης του ρόστερ γιατί δεν μπορούν ενδεχομένως να κάνουν τις μεταγραφές που ατοί θα ήθελαν. Πιστεύω βέβαια ότι αυτό αποτελούν ευκαιρία για τα νέα παιδιά προκειμένου να πάρουν χρόνο συμμετοχής στις ομάδες που αγωνίζονται. Μια ακόμη δυσκολία που υπάρχει είναι ότι οι αθλητές πλέον δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα γιατί τα χρήματα που παίρνουνε δεν είναι πολλά και μερικές φορές αργούν να τα πάρουν, κάτι πρέπει να γίνει και γι αυτό ώστε να αλλάξει το κλίμα προκειμένου όλοι εμείς να παίζουμε με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία.

Γιάννης Μαντέκας, Ακραίος, ΕΑΠΗ ομάδα μου φέτος θέλει να καταφέρει να πετύχει μια οικονομική εξυγίανση έτσι ώστε πλέον να μπορεί να υλοποιήσει τους στόχους που βάζει. Φέτος προωθήθηκαν παιδιά από τις υποδομές και με τη βοήθεια δυο-τριών προσθηκών η ομάδα θα προσπαθήσει να παίξει καλό βόλεϊ και να πλασαριστεί όσο το δυνατόν υψηλότερα στο πρωτάθλημα. Η ΕΑΠ τα τελευταία χρόνια πρωταγωνιστεί πάντα όσον αφορά τους στόχους που βάζει και αυτός θα είναι και ο στόχος της ομάδας τη φετινή χρονιά. Γενικά ο αθλητισμός περνάει μεγάλη κρίση στη χώρα μας και αυτό έχει ως συνέπεια να επηρεάσει και το βόλεϊ. Δυστυχώς τα ανοίγματα σε όλες τις ομάδες είναι μεγάλα και οι σύλλογοι πλέον έχουν χάσει τη φερεγγυότητα τους. Πλέον τα μπάτζετ έχουν μειωθεί κατά πολύ και γι αυτό είναι στο χέρι των διοικούντων με σωστό πάντα προγραμματισμό και οργάνωση να καταφέρουν πάλι να κάνουν τα σωματεία υγιή. Γενικά οι εποχές που διανύει το βόλεϊ είναι πολύ δύσκολες και πλέον χρειάζεται τη στήριξη όλων για να επιβιώσει. Δυστυχώς το μεγαλύτερο αντίκτυπο της οικονομικής κρίσης πάει στους αθλητές και όσο αυτοί θα αντέχουν αυτή την κατάσταση τόσο θα υπάρχει κι το βόλεϊ χωρίς αυτούς όμως δεν θα υπάρχει συνέχεια στο άθλημα. Γι αυτό ελπίζω και εύχομαι ότι πλέον θα υπάρχει μια σωστή διαχείριση και μια ακόμη σωστότερη αντιμετώπιση προς τους αθλητές.

Θάνος Μαρούλης, Πασαδόρος, Λαμία
Αυτό που περιμένω εγώ είναι να δείξουμε ένα πολύ καλό αγωνιστικό πρόσωπο, να παίξουμε έχοντας μια σταθερή και ικανοποιητική απόδοση σε όλα μας τα παιχνίδια και με όπλο την έδρα μας να εξασφαλίσουμε την παραμονή και συνάμα να πάμε όσο το δυνατόν καλύτερα πετυχαίνοντας μια καλή κατάταξη στο βαθμολογικό πίνακα και γιατί όχι να καταφέρουμε όπως πέρυσι να κάνουμε την έκπληξη. Στο κομμάτι του ελληνικού βόλεϊ και την κατάσταση στην οποία βρίσκεται θα έλεγα πως τα πράγματα σίγουρα δεν είναι καλά και πως για να τα καταφέρουμε χρειάζεται συνεργασία σε όλα τα επίπεδα ώστε να λειτουργήσουν όλα όσο πιο καλά γίνεται, ξέρουμε ότι τα μεγαλεία έχουν τελειώσει, τώρα παίζουμε απλά για να επιβιώσουμε, είμαστε σε μια δύσκολη εποχή και κοιτάμε παράλληλα να ικανοποιούμε με την απόδοση μας τον εαυτό μας αλλά και τον κόσμο μας. Θέλουμε να έχουμε το μυαλό μας καθαρό, να αφοσιωθούμε στα αγωνιστικά, το οικονομικό κομμάτι περνά σε δεύτερη αναγκαστικά σε δεύτερη μοίρα, εμείς ελπίζουμε και ευχόμαστε απλά να φτιάξουν τα πράγματα.

Γιάννης Τακουρίδης ,Κεντρικός, ΆρηςΑπό την ομάδα μου φέτος περιμένω να έχουμε ένα μαχητικό και δεμένο σύνολο το οποίο να παίζει για την νίκη σε κάθε παιχνίδι και χωρίς πολλα λόγια να είναι σε θέση να πετύχει τους στόχους τους οποίους έχουμε θέσει εξαντλόντας παράλληλα κάθε πιθανότητα που έχουμε για επιτυχία και διάκριση . Επίσης εκτός γηπέδου ελπίζω και εύχομαι να έχουμε μια χρονιά χωρίς προβλήματα έτσι ώστε να είμαστε απερίσπαστοι σε αυτό που θέλουμε να καταφέρουμε χωρίς η προσοχή μας να αποσπάται από οτιδήποτε άλλο . Τώρα όσον αφορά το ελληνικό βόλει η άποψη μου είναι ότι όλα πάνε από το κακό στο χειρότερο .Οι αθλητές και οι ομάδες περνάνε αρκετά δύσκολες καταστάσεις και τα πράγματα θα γίνουν ακόμη χειροτερα γιατί δυστυχώς φαίνεται πως δεν υπάρχουν κάποιοι να διοικήσουν σωστά τις ομάδες και να ανατρέψουν αυτή τν υπάρχουσα κατάσταση.

Κώστας Ταμπουρατζής, Λίμπερο, ΚηφισιάΟι αγωνιστικοί στόχοι της Κηφισιάς για φέτος είναι η εξασφάλιση της παραμονής. Τα καταφέρνουμε καλά εδώ και αρκετά χρόνια και το ίδιο θέλουμε να κάνουμε και φέτος. Σίγουρα δουλεύουμε αρκετά και θα κυνηγήσουμε όλα τα παιχνίδια ξεχωριστά. Έχουμε ένα καλό σύνολο Ελλήνων παικτών με πολύ μεγάλες φιλοδοξίες. Ελπίζω να έχουμε υγεία και ένα πρωτάθλημα που θα έχει ενδιαφέρον για όλες τις ομάδες σε όλη του την χρονική διάρκεια.Η κατάσταση στο Ελληνικό βόλεϊ αντικατοπτρίζεται συνοπτικά στο επίπεδο των πρωταθλημάτων και την λειτουργία των Εθνικών ομάδων. Όλοι οι φορείς αντιμετωπίζουν προβλήματα και αυτο δημιουργεί αδιέξοδα.


Γιώργος Αμαριανάκης, Ακραίος, Απόλλωνας ΚαλαμαριάςΑπό τη στιγμή που διανύουμε μεταγραφική περίοδο , προσωπικά θα ήθελα να ολοκληρωθεί αισίως ελπίζοντας πως οποιεσδήποτε προσθήκες θα οδηγήσουν σε ένα δυνατό και δημιουργικό ρόστερ. Με αποτελεσματική δουλειά στη σάλα, τη συνέχιση του ευνοϊκού κλίματος και τη συνεργασία μεταξύ αθλητών, προπονητή και παραγόντων, ευελπιστώ πως ότι θα κάνουμε μια καλή πορεία και θα πετύχουμε να κερδίσουμε ακόμη καλύτερη θέση στην τελική κατάταξη. Όπως συνέβη και στην περσινή χρονιά έτσι και φέτος ζητάμε την υποστήριξη του κόσμου καθώς αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για την ψυχολογία μας. Θα ήθελα να κλείσω αυτό το κομμάτι με μια ελπίδα για ότι καλύτερο όσον αφορά το εφηβικό και το παιδικό τμήμα της ομάδας μας. Τώρα για να μιλήσω για το ελληνικό βόλεϊ και την κατάσταση στην οποία υπόκειται αυτό είναι σωστό να πω ότι φταίει κατά πολύ η οικονομική κρίση γιατί στα πλαίσια που διανύουμε είναι λογικό κάθε ομάδα να επηρεάζεται σε όλους τους τομείς. Με τη συλλογική δουλειά αλλά και με θέληση, κάθε σύλλογος μπορεί να αποβεί στα επιθυμητά αποτελέσματα. Ειδικά τα τελευταία χρόνια τα βλέμματα έχουν πέσει παραπάνω στις νεαρές ηλικίες κάτι το οποίο αναδεικνύει το νέο αίμα και κατ επέκταση το ελληνικό βόλεϊ. Κλείνοντας να πω ότι καλό είναι να επισημαίνεται διαρκώς σε κάθε δυσκολία που προκύπτει, ότι αυτό που χρειάζεται είναι ομαδικό πνεύμα, αισιοδοξία και υπομονή.


Στέλιος Νικηφορίδης, Ακραίος, Φοίνικας ΣύρουΑπό το Φοίνικα φέτος περιμένω να πάει όσο πιο ψηλά γίνεται, να δείξει ένα καλό αγωνιστικό πρόσωπο και να κερδίσει μέσα στο γήπεδο το σεβασμό των αντιπάλων, κάτι για το οποίο και εγώ και οι συμπαίκτες μου θα παλέψουμε ώστε να το καταφέρουμε. Είμαστε μια ομάδα με πολύ καλό υλικό και αυτό θα φανεί τη νέα σεζόν. Τώρα σε ότι αφορά την κατάσταση στο ελληνικό βόλεϊ τα πράγματα είναι σαφώς πολύ δύσκολα, η έλλειψη χρημάτων αναγκάζει τις ομάδες να περιορίσουν σημαντικά το μπάτζετ αλλά και το σχεδιασμό του ρόστερ ρίχνοντας τον πήχη στο κομμάτι των μεταγραφών και όχι μόνο. Μακάρι η κατάσταση να αλλάξει αλλά γι' αυτό χρειάζονται πολλά έργα και όχι λόγια.

Μιχάλης Λιόντας, Πασαδόρος, ΠαμβοχαικόςΕίμαστε μια νεοφώτιστη ομάδα στην Α1 και στόχος κάθε νεοφώτιστης ομάδας είναι να συνεχίσει να αγωνίζεται και την επόμενη χρονιά στην volley league. Όμως πιστεύω ότι υπάρχει καλό υλικό και ο Παμβοχαικός θα πλασαριστεί ψηλά στο βαθμολογικό πίνακα και θα κατέχει μια από τις ψηλότερες θέσεις. Τώρα όσον αφορά την κατάσταση στο ελληνικό βόλεϊ είμαστε σε μια περίοδο που το άθλημα εδώ στην Ελλάδα περνάει κρίση, οι οικονομικές δυσκολίες δεν δίνουν τη δυνατότητα στις ομάδες να κινηθούν στην αγορά ελεύθερα και αναγκάζονται να περιοριστούν όσον αφορά τα χρήματα που θα ξοδέψουν για τη δημιουργία ενός αρκετά ανταγωνιστικού ρόστερ. Από την άλλη αυτό έχει και τα καλά του γιατί έτσι δίνεται η δυνατότητα σε νεαρούς παίκτες να αγωνιστούν σε υψηλό επίπεδο και γιατί όχι να πρωταγωνιστήσουν κιόλας.
Πηγή www.volleynews.gr