Σελίδες


Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011

Κίνδυνος για Ηρακλή λόγω ΑΦΜ

GOAL NEWS: Ο ΗΡΑΚΛΗΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΦΜ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΕΕΑ
Κίνδυνος για Ηρακλή λόγω ΑΦΜ
Του: Κώστα Ασημακόπουλου
Σε τεντωμένο σχοινί ισορροπεί ο Ηρακλής, καθώς ακόμα δεν έχει βρει λύση με τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου του ΤΑΑ και δεν έχει πάρει τη φορολογική ενημερότητα που απαιτείται για να την καταθέσει στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού (ΕΕΑ) ώστε να πάρει την άδεια συμμετοχής στο νέο πρωτάθλημα της Βόλεϊ Λιγκ...
Το θέμα ήταν κυρίαρχο στη συνεδρίαση της ΕΣΑΠ την περασμένη Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη. Μέχρι τις 7 Σεπτεμβρίου έπρεπε και τα 12 τα ΤΑΑ να καταθέσουν τους φακέλους τους στην ΕΕΑ, η οποία είχε προγραμματίσει να ασχοληθεί με το θέμα στη συνεδρίαση της Τρίτης 13 του μήνα.
Ομως, λόγω των πολλών εκκρεμοτήτων που υπάρχουν με τις ΠΑΕ, η ΕΕΑ θα ασχοληθεί με το βόλεϊ στις 20 ή 27 Σεπτεμβρίου δίνοντας ένα μικρό περιθώριο στη διοίκηση του Ηρακλή να βρει λύση. Οι προσπάθειες για συγχώνευση ή απορρόφηση με άλλον ερασιτεχνικό σύλλογο (π.χ. Ιερισσός) δεν καρποφόρησαν διότι υπήρχαν πολλά νομικά κωλύματα.
Στο πλευρό του
Στην προχθεσινή συνεδρίαση της ΕΣΑΠ ο Ηρακλής ζήτησε τη συμπαράσταση όλων των ΤΑΑ, της ΕΣΑΠ αλλά και της ΕΟΠΕ προκειμένου να βρεθεί λύση. Αν και ορισμένοι παράγοντες άλλων ΤΑΑ αρχικά εξέφρασαν επιφυλάξεις για το πώς έφτασε ο Ηρακλής σε αυτό το αδιέξοδο, στη συνέχεια όλοι τάχθηκαν στο πλευρό του και συμφώνησαν να κρατήσουν κοινό μέτωπο.
Νέο ΑΦΜ ή, ενεργοποίηση παλιού
Μάλιστα στελέχη της ΕΣΑΠ και της ΕΟΠΕ εντός της εβδομάδας έχουν ζητήσει ακρόαση με υψηλόβαθμα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών για να λύσουν τον γόρδιο δεσμό είτε με δημιουργία νέου ΑΦΜ στο ΤΑΑ Ηρακλής είτε με ενεργοποίηση του παλιού. Η δεύτερη περίπτωση περιέχει τον κίνδυνο να έρθουν στην επιφάνεια παλιές οφειλές.
«Αμαρτίες» 19 ετών
Το πρόβλημα ξεκινάει πριν από 19 χρόνια που ιδρύθηκαν τα ΤΑΠ (μετέπειτα ΤΑΑ). Από τα 12 μόνο τα 5 άνοιξαν νέο ΑΦΜ. Τα υπόλοιπα έμειναν στη σκέπη των συλλόγων (Ερασιτέχνης). Ο Ηρακλής για άγνωστους λόγους και σε άγνωστο χρόνο (πιθανότατα λόγω χρεών) έκλεισε το ΑΦΜ του ΤΑΑ και χρησιμοποιούσε το ΑΦΜ του ΓΣ Ηρακλής.
Μετά τους ελέγχους που έγιναν το 2010 από το ΣΔΟΕ στα οικονομικά του ΓΣ προέκυψαν χρέη στην Εφορία 8 εκατ. ευρώ οπότε και το ΤΑΑ εγκλωβίστηκε και δεν μπορεί να πάρει ενημερότητα. Το ζήτημα είναι πως εάν το κυρίαρχο τμήμα του Ερασιτέχνη Ηρακλή δεν καταφέρει να λύσει το θέμα με το ΑΦΜ, δεν θα πάρει φορολογική ενημερότητα κι ως εκ τούτου δεν θα μπορεί να λάβει μέρος στο πρωτάθλημα.
Πηγή: Goal News