Σελίδες


Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

Λεώνης: «Νέα παιδιά, μεγάλες δυνατότητες»





Αυτόγραφα, φωτογραφίες, χαμόγελα και πανηγυρικές στιγμές έκλεισαν το διήμερο της εθνικής ανδρών στα Τρίκαλα. Η πρόκριση ήρθε τελικά εύκολα απέναντι στη Βοσνία και οι διεθνείς έδωσαν ραντεβού για τον Νοέμβριο, όταν θα διεξαχθεί η επόμενη φάση.
 

Ο Αλέκος Λεώνης σχολίασε μετά το ματς:«Κάναμε ένα πολύ καλό βήμα σε όλη τη διαδικασία πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες, δείξαμε ένα σημαντικό μέρος των δυνατοτήτων μας εν όψει των αγώνων του Νοεμβρίου που θα είναι σαφώς σε πολύ υψηλό επίπεδο. Θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια στα παιδιά γιατί τίμησαν την εθνική ομάδα, η οποία βρίσκεται σε διαδικασία αγωνιστικής εξέλιξης. Θα μπουν και νέα παιδιά στη 12άδα και αυτή η ομάδα θα έχει μεγάλες δυνατότητες».

Ο λίμπερο της εθνικής, Γιώργος Στεφάνου σημείωσε: «Ευχαριστήθηκαμε πάρα πολύ το διήμερο των αγώνων εδώ στα Τρίκαλα, νιώσαμε το αίσθημα να είσαι μέλος της εθνικής ομάδας και να παίζεις με τόσο κόσμο δίπλα σου. Ζητάμε να φτάσουμε ψηλά, θέλουμε να δημιουργήσουμε για τη νέα γενιά τις ίδιες συνθήκες που είχαμε κι εμείς πριν από μερικά χρόνια. Δεν κόστισε σε κανέναν η απόφασή μας να μην πάμε στη Σερβία για φιλικά παιχνίδια. Είχαμε κάνει την προετοιμασία μας, είχαμε παίξει φιλικά παιχνίδια και η απόφασή μας να μην ταξιδέψουμε στη Σερβία ήταν πολύ ώριμη. Ήταν ευκαιρία να δείξουμε ότι υπάρχουμε. Στόχος δικός μας, αλλά και της ομοσπονδίας, είναι να φτάσουμε την εθνική σε υψηλό επίπεδο. Αυτό θέλουμε όλοι».

Ο αρχηγός της ελληνικής ομάδας Νίκος Ρουμελιώτης είπε: «Συζήτησα με τον δήμαρχο των Τρικάλων και η πόλη είναι έτοιμη για μια μεγάλη διοργάνωση όπως το φάιναλ φορ του Ευρωπαϊκού Λιγκ. Ζήσαμε υπέροχες στιγμές τις μέρες που είμαστε στα Τρίκαλα και ευχαριστούμε τον κόσμο για την συμπαράσταση του. Στο δεύτερο παιχνίδι δεν δώσαμε κανένα δικαίωμα στους Βόσνιους για να μας πάρουν σετ. Αν πραγματικά δεν ισχύσουν οι φήμες που ακούγονται για τιμωρία διεθνών αθλητών από την ομοσπονδία τότε δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα. Μόνο τη Ρωσία, την Ιταλία και την Βουλγαρία φοβόμαστε, όλες τις υπόλοιπες τις κοιτάμε στα μάτια. Το μπαλάκι πλέον περνάει στην ομοσπονδία. Εμείς κάναμε το καθήκον μας και στήσαμε την δική μας γέφυρα με την ΕΟΠΕ κερδίζοντας την πρόκριση στους αγώνες με τη Βοσνία. Σχεδόν τέσσερις μήνες τώρα δώσαμε το 100% των δυνατοτήτων μας. Θέλουμε εμείς οι αθλητές τα βασικά για την Εθνική ομάδα. Έχουμε ζήσει μεγάλες στιγμές στο παρελθόν και απαιτούμε από τους διοικούντες να μας σέβονται. Ζητάμε να φθάσουμε ψηλά. Δεν πρέπει να μας αρνούνται τα βασικά»

Ο διεθνής ακραίος, Μιχάλης Σαρικεϊσογλου τόνισε: «Σίγουρα πήγαμε καλύτερα από χθες κάτι που φάνηκε στο γήπεδο. Χθες ήταν ένα παιχνίδι που δεν ήμασταν διαβασμένοι, δεν ξέραμε πολλά πράγματα για τον αντίπαλο. Οι προπονητές μάζεψαν όσες πληροφορίες μπορούσαν, αλλά δεν είχαμε πλήρη εικόνα. Σήμερα την είχαμε και τους αντιμετωπίσαμε πολύ καλύτερα. Είμαστε ένα βήμα πιο κοντά στο Λονδίνο, αλλά όλοι ξέρουμε πόσο δύσκολο είναι. Τον Νοέμβριο ελπίζουμε σε ό,τι καλύτερο. Η ομάδα βέβαια παίζει πάντα για να κερδίζει».

Ο κεντρικός της ομάδας, Νίκος Σμαραγδής συμπλήρωσε: «Η ομάδα πήρε το αποτέλεσμα που ήθελε. Έχουμε την πρόκριση και τον Νοέμβριο, θα είμαστε πιο δεμένοι και πιο έτοιμοι καθώς θα έχουμε ρυθμό από τα πρωταθλήματα. Ελπίζω να είμαστε ξανά εδώ σύντομα».

Από πλευράς Βοσνίας, ο τεχνικός Νικόλα Ματιάσεβιτς είπε: «Δυστυχώς δεν καταφέραμε σήμερα να κοντράρουμε την ελληνική ομάδα. Είχαμε προβλήματα στην υποδοχή, κάναμε εύκολα λάθη και η Ελλάδα δίκαια κέρδισε και προκρίθηκε».



πηγη www.volleyball.gr