Σελίδες


Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

Ανακοίνωση και αποφάσεις του ΔΣ για την εθνική ανδρών




Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης συγχαίρει την εθνική ομάδα των ανδρών για την πρόκρισή της στην επόμενη φάση του προολυμπιακού τουρνουά.

Σε μία δύσκολη οικονομική συγκυρία και με μηδενικά έσοδα λόγω των κατασχέσεων, η Ε.Ο.ΠΕ. απέφυγε με πολύ προσεκτικές κινήσεις τον εύκολο δρόμο αναστολής όλων των λειτουργιών της και διάλεξε τον δύσκολο και επώδυνο δρόμο να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της και κυρίως στις υποχρεώσεις των εθνικών ομάδων ανδρών, γυναικών, εφήβων, νεανίδων, παίδων, κορασίδων και των διοργανώσεων του μπιτς βόλεϊ.

Με προσωπικές θυσίες και οικονομικό κόστος όλων των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, η ομοσπονδία προσπάθησε να ανταποκριθεί με τον καλύτερο τρόπο σε όλες τις υποχρεώσεις των εθνικών ομάδων και να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων με αποκορύφωμα την εντυπωσιακή οργάνωση και φιλοξενία των δύο αγώνων της εθνικής ανδρών στα Τρίκαλα.

Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε τόσο η άρνηση συμμετοχής των αθλητών σε προγραμματισμένα φιλικά παιχνίδια της εθνικής ομάδας, όσο και το ότι παρά την αποφυγή από πλευράς ομοσπονδίας της οποιαδήποτε αντίδρασης προκειμένου να διασφαλιστεί το καλό κλίμα εν όψει των αγώνων στα Τρίκαλα, διατηρήθηκε το αρνητικό κλίμα με αποκορύφωμα τις δηλώσεις του αρχηγού της εθνικής ομάδας, Νίκου Ρουμελιώτη στη συνέντευξη Τύπου της Παρασκευής πριν από τα παιχνίδια με τη Βοσνία, όπως επίσης και τις δηλώσεις του μετά το τέλος των αγώνων.

Οι αθλητές είναι προφανώς οι πρωταγωνιστές στο άθλημα όμως, όταν συμμετέχουν στην εθνική ομάδα παίζουν για τη φανέλα και για την πατρίδα και όχι για οποιοδήποτε πρόσωπο.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης αποφασίζει ομόφωνα ότι οι αθλητές που υπέγραψαν την επιστολή άρνησης συμμετοχής στα φιλικά με τη Σερβία, Νίκος Ρουμελιώτης, Βασίλης Κουρνέτας, Ηλίας Λάππας, Νίκος Σμαραγδής, Γιώργος Στεφάνου, Αχιλλέας Παπαδημητρίου, Θεόκλητος Καρυπίδης, Κώστας Προύσαλης, Ανδρέας Φράγκος, Γιώργος Πετρέας, Παναγιώτης Πελεκούδας, Δημήτρης Χατζηηλιάδης, Μιχάλης Σαρικεϊσογλου, Άκης Ασπιώτης, καλούνται να δώσουν εγγράφως εξηγήσεις.

Λαμβάνοντας υπόψιν τις δηλώσεις του αρχηγού της εθνικής Νίκου Ρουμελιώτη στη συνέντευξη Τύπου παραμονή των αναμετρήσεων με τη Βοσνία, αλλά και μετά το τέλος του δεύτερου αγώνα, η ομοσπονδία αποφάσισε ομόφωνα να τον παραπέμψει στη δικαστική επιτροπή για ανάρμοστη συμπεριφορά και δυσφημιστικές κρίσεις. Αποφασίζεται επίσης να του αφαιρεθεί η ιδιότητα του αρχηγού εθνικής ομάδας.

Ο αθλητής Ζένια Γκόρτσανιουκ παραπέμπεται, με ομόφωνη απόφαση, στον αθλητικό δικαστή για άρνηση προσφοράς στην εθνική ομάδα και στη δικαστική επιτροπή για ανάρμοστη συμπεριφορά.

πηγη www.volleyball.gr