Σελίδες


Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

Αποφάσεις του Δ.Σ. της ΕΟΠΕ




Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης στη συνεδρίαση της Δευτέρας 5 Σεπτεμβρίου αποφάσισε τα εξής:

- Οι αθλήτριες Γιώτα, Λαμπρούση, Ιβάνοβα και Καραγκούνη του σωματείου Ηρακλής Κηφισιάς παραπέμπονται, με ομόφωνη απόφαση, στον αθλητικό δικαστή για άρνηση προσφοράς στην εθνική ομάδα και στη δικαστική επιτροπή για ανάρμοστη συμπεριφορά.

Επίσης, οι Λαμπρούση και Καραγκούνη παραπέμπονται στη δικαστική επιτροπή και για τη συμμετοχή τους σε αγώνες μπιτς βόλεϊ σε περίοδο προετοιμασίας εθνικών ομάδων, χωρίς έγκριση της ομοσπονδίας. Τέλος, ο Ηρακλής Κηφισιάς παραπέμπεται στο αρμόδιο δικαιοδοτικό όργανο για αδικαιολόγητη άρνηση διάθεσης αθλητριών στην εθνική ομάδα.

- Το Δ.Σ. καταγγέλλει τη σύμβαση του προπονητή Νίκου Μπουτσουρή, λόγω της συνεργασίας του με σύλλογο και θα προκηρύξει πρόσκληση ενδιαφέροντος για προπονητή στην εθνική παίδων που θα έχει την επίβλεψη κλιμακίων της Νοτίου Ελλάδος, καθώς στην εθνική εφήβων προωθείται, βάσει συμφωνίας, ο Μάκης Δημητριάδης.

- Έγινε δεκτή η παραίτηση της Καρολίνας Μπαρζούκα και απευθύνεται πρόσκληση ενδιαφέροντος για προπονητή στην εθνική κορασίδων, που θα έχει επίσης την εποπτεία και παρακολούθηση των κλιμακίων της Νοτίου Ελλάδας.

- Δεν γίνεται αποδεκτή, με ομόφωνη απόφαση, η παραίτηση του Θανάση Ρέρρα από μέλος της επιτροπής εθνικών ομάδων, διότι το ΔΣ δέχεται ότι η όποια ευθύνη του εξαντλείται στο ότι άφησε την πρώην ομοσπονδιακή προπονήτρια, Καρολίνα Μπαρζούκα να διαχειρίζεται καταστάσεις. Επίσης, ο Θανάσης Ρέρρας αναλαμβάνει έφορος Παιανίας, ιματισμού και εξοπλισμού εθνικών ομάδων.

- Ο Περικλής Μπακοδήμος, μέλος της επιτροπής των εθνικών ομάδων, αναλαμβάνει ρόλο οργανωτικού υπεύθυνου στις εθνικές ομάδες. Οι Γιώργος Μανωλόπουλος και Θανάσης Ρέρρας διατηρούν την ευθύνη για τις ανδρικές και γυναικείες εθνικές ομάδες, αντίστοιχα.

- Αποφασίστηκε να τιμηθεί, σε ειδική εκδήλωση την παραμονή του επόμενου διοικητικού συμβουλίου, η εθνική παίδων για την κατάκτηση της 7ης θέσης στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Αργεντινής.

- Για το πιστοποιητικό διεθνούς μεταγραφής (ITC) το Δ.Σ. αποφάσισε μόνο για την περίοδο 2011-2012, το ποσό για Έλληνες αθλητές σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης να είναι 1.000 ευρώ.

- Εγκρίθηκε η συμπληρωματική προκήρυξη της Α1 γυναικών, μετά την έγγραφη ενημέρωση του σωματείου της Κερατέας πως δεν θα συμμετάσχει στο πρωτάθλημα (σ.σ. η Κερατέα του χρόνου θα παίξει στην Α2 γυναικών). Η ΚΕΠ πρότεινε και το ΔΣ αποφάσισε να μην συμπληρωθεί η κατηγορία και να διεξαχθεί η Α1 γυναικών με 12 ομάδες εκ των οποίων θα υποβιβαστούν οι τρεις τελευταίες. Η έναρξη του πρωταθλήματος μετατίθεται για μία εβδομάδα αργότερα και το πρώτο σερβίς θα γίνει στις 15 Οκτωβρίου. Η κλήρωση και η παρουσίαση των ομάδων θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου.

- Στη Γενική Συνέλευση της CEV, την ελληνική ομοσπονδία θα εκπροσωπήσουν ο πρόεδρος Αχιλλέας Μαυρομάτης και ο γενικός γραμματέας Παναγιώτης Σιδέρης.

- Εγκρίθηκαν οι όροι της πρόσκλησης ενδιαφέροντος για τους ΠΟΠ και τη διαδικασία θα αναλάβουν οι Ενώσεις.

- Εγκρίθηκε η διοργάνωση της ημερίδας μπιτς βόλεϊ σε χρόνο και τόπο που θα ανακοινωθεί άμεσα.