Σελίδες


Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2014

Δε φτάνει το τζακ ποτ

volleyleagueBy 

Σε μία περίοδο ισχνών αγελάδων για ολόκληρο τον ελληνικό αθλητισμό, το βόλεϊ δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση. Όσο μάλιστα η επικείμενη συμφωνία επιχορήγησης από τον ΟΠΑΠ προς την ΕΣΑΠ δεν οριστικοποιείται, τόσο οργιάζουν οι φήμες περί συνεργασίας των ομάδων με ιδιωτικές στοιχηματικές εταιρείες, μέσα σε ένα κλίμα γενικότερης αβεβαιότητας.
του Δημήτρη Τυχάλα
tihalic73@hotmail.com
Την Τετάρτη (01.10) στην έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΣΑΠ, όπου αποκαλύφθηκε και επίσημα η συμφωνία του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ με ιδιωτικές στοιχηματικές εταιρίες, η λίγκα στην επίσημη ανακοίνωση της ανέφερε:
«Συζητήθηκε το θέμα της ανανέωσης της χορηγίας του ΟΠΑΠ στο πρωτάθλημα της Volleyleague. Κατατέθηκαν προτάσεις εκ μέρους των ΤΑΑ και οι τελικοί όροι της νέας συνεργασίας θα οριστικοποιηθούν τις επόμενες ημέρες μετά και από νέα συνάντηση που θα υπάρξει με την ΟΠΑΠ ΑΕ».
Δέκα ημέρες αργότερα, «οριστικοποίηση της συνεργασίας» ΟΠΑΠ – ΕΣΑΠ δεν έχει προκύψει, αλλά αντιθέτως στις μέρες που έχουν μεσολαβήσει υπάρχει ένα όργιο φημών.
Φήμες που κυρίως αφορούν επαφές και άλλων ομάδων με στοιχηματικές εταιρίες (σίγουρα έκανε διαπραγματεύσεις ο Άρης, ενώ νεότερες πληροφορίες εμπλέκουν άλλες δύο ομάδες), καθώς όλοι αναζητούν λεφτά για να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους.
Όσον αφορά τον ΟΠΑΠ, η συνάντηση που φέρεται να έγινε το βράδυ της Πέμπτης, δεν απέφερε οριστική εξέλιξη, αν και όπως φαίνεται η συμφωνία θα επικυρωθεί (εφόσον δεν προκύψουν μέχρι τότε κι άλλες διαρροές) την Τρίτη ή την Τετάρτη.
«Είμαστε αρκετά κοντά… Απομένουν ακόμη κάποιες λεπτομέρειες να διευθετηθούν, αλλά υπογραφές δεν έχουν πέσει ακόμη», είναι η πληροφορία που έρχεται από το εσωτερικό του ΟΠΑΠ, δικαιώνοντας και την πληροφόρηση που έχει η ΕΣΑΠ.
Εκεί όμως που δεν φαίνεται να δικαιώνεται η λίγκα, είναι στο ποσό που θα πάρει από τον οργανισμό μετά την αποχώρηση των Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι 700.000 ευρώ που προσέφερε ο ΟΠΑΠ για τις 12 ομάδες γίνονται πλέον 600.000 (συγκριτικά με την σεζόν 2012-13 η μείωση είναι 60%, καθώς τότε δινόταν 1,8 εκ. ευρώ, ενώ συγκριτικά με πέρσι είναι 30% καθώς δινόταν 900.000) για τις δέκα εναπομείνασες ομάδες. Θεωρητικά αυτή η εξέλιξη ευνοεί τους δέκα, ωστόσο ακόμη κι αν επιβεβαιωθεί ότι δεν θα υπάρξουν νέες διαρροές προς άλλες στοιχηματικές εταιρίες, ο προβληματισμός παραμένει.
Πρώτον, γιατί η συμφωνία δεν έχει αποτυπωθεί σε χαρτί, και με εξαίρεση τον Ολυμπιακό, τον ΠΑΟΚ και τον Παναθηναϊκό όλες οι υπόλοιπες ομάδες δεν έχουν τακτοποιήσει τα θέματα που αφορούν τους ξένους αθλητές (ενώ χθες υπήρξε η ανακοίνωση – προειδοποίηση του ΠΑΣΑΠ για παιχνίδια με τα συμβόλαια των Ελλήνων), καθώς όλοι περιμένουν τα λεφτά της χορηγίας. Και αν η συμφωνία επικυρωθεί την Τετάρτη, το πιο πιθανό είναι ότι το Λιγκ Καπ θα αναβληθεί για τρίτη φορά.
Δεύτερον, ακόμη δεν έχει προκύψει συμφωνία με τους διαιτητές για τις αμοιβές αλλά και την εξόφληση των περσινών οφειλομένων.
Τρίτον, με βάση τα οικονομικά δεδομένα που αναλύονται στον προϋπολογισμό της ΕΣΑΠ τα νούμερα πολύ απλά δεν βγαίνουν, αν δεν προκύψουν και άλλες χορηγίες.