Σελίδες


Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

Γ.Ε.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ - Μακεδονικός : 3-1


Α2 Ανδρών: Όσα έγιναν στον αγώνα ΓΕΑ - Μακεδονικός
Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Ζαχαρίας Μπαλτζής
- Η ΓΕΑ στα πλαίσια της 2ης αγωνιστικής του 3ου ομίλου της Α2 Ανδρών επικράτησε εντός έδρας του Μακεδονικού με 3-1 σετ.
Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν πιο δυνατά το παιχνίδι, καθώς βρέθηκαν να προηγούνται με 14-10, με τους φιλοξενούμενους όμως σταδιακά να ανακάμπτουν μειώνοντας στον πόντο 17-16. Στη συνέχεια το ματς ήταν απόλυτα ισορροπημένο, αλλά ο Μακεδονικός δείχνοντας μεγαλύτερη ψυχραιμία και έχοντας σωστές επιλογές στην επίθεση επικράτησε της ΓΕΑ στο πρώτο σετ με 27-29.
Το δεύτερο σετ ήταν παράσταση για έναν ρόλο, καθώς η Εβρίτικη ομάδα πήρε από νωρίς το προβάδισμα με 10-6, αυξάνοντας σταδιακά τη διαφορά απέναντι στον Μακεδονικό με το σετ να ολοκληρώνεται στο 25-16, με τη ΓΕΑ να βασίζεται κατά κύριο λόγο στο μπλοκ και τα αποτελεσματικά σερβίς των παικτών της.
Στο τρίτο σετ τα πράγματα διαφοροποιήθηκαν, αφού το ματς εκτυλίχθηκε σε ντέρμπυ ανάμεσα στις δύο ομάδες (8-8, 21-21), με τη ΓΕΑ βέβαια να δείχνει χαρακτήρα και με πρωταγωνιστές τους Καβαρατζή και Μπουφίδη να κερδίζει το σετ στις λεπτομέρειες με 25-23. 
Η ομάδα από την Αλεξανδρούπολη δεν ξεκίνησε καλά το τέταρτο σετ (6-10), όμως σταδιακά βρήκε το ρυθμό της και με κορυφαίο τον εορτάζοντα Δημήτρη Ζλατιλίδη έφτασε στην επικράτηση με 25-22, με τη ΓΕΑ να παίρνει την πρώτη της νίκη τη φετινή αγωνιστική περίοδο, ενώ αντίθετα οι φιλοξενούμενοι γνώρισαν την πρώτη τους ήττα στη σεζόν.
Αξίζει να σημειωθεί πως για τον Μακεδονικό έπαιξε βασικός και ο Εβρίτης πασαδόρος Τάσος Ρεμπούτσιας, ο οποίος πέρυσι είχε βρεθεί και πάλι αντιμέτωπος με την ΓΕΑ, καθώς αγωνιζόταν στην ομάδα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.
Τα σετ: 3-1 (27-29, 25-16, 25-23, 25-22)
ΓΕ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ  (Κρεούζης): Kαβαρατζής, Μπουφίδης, Ζλατιλίδης, Αμαριανάκης, Κυριακίδης, Δαλδαβερένης, Αρχοντούδης (λ) / Κωνσταντινίδης
ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ (Οικονομίδης): Ρούσος, Καρασαρλίδης, Τσαγγαλίδης, Γκουβελόπουλος, Κοντογιάννης, Ρεμπούτσιας, Κοντοκώστας (λ) / Παπαζαχαρίας, Κτιστάκης
ΠΗΓΗ www.thrakisports.gr