Σελίδες


Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

Υπό διάλυση η ΑΕΚ λίγο πριν ανέβει για το Λιγκ Καπ στον Έβρο


Υπό διάλυση η ΑΕΚ λίγο πριν ανέβει για το Λιγκ Καπ στον Έβρο
Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Ζαχαρίας Μπαλτζής
- Το πρωί της Δευτέρας ο έφορος της ομάδας βόλεϊ ανδρών της ΑΕΚ Μάνος Μακρής υπέβαλλε την παραίτηση του επικαλούμενος προσωπικούς λόγους. Την Τρίτη είχαμε τριπλή ηχηρή παραίτηση που αφορά το αγωνιστικό τμήμα της Ένωσης, δέκα μέρες πριν τα επίσημα παιχνίδια με Εθνικό και Ορεστιάδα για το Λιγκ Καπ.

Η είδηση δεν αφορά τους εβρίτες Ανδρέα Ανδρεάδη και Πέτρο Πέτρογλου, αλλά τους Γιάννης Μαντέκα, Θάνο Παπαδημητρίου και Γιάννη Γεωργιάδης που αποχαιρέτισαν τους συμπαίκτες και το προπονητικό τιμ της ομάδας και θεωρούνται παρελθόν για την Ένωση, μόλις μια εβδομάδα πριν την λήξη της μεταγραφικής περιόδου. 
Δεδομένου ότι έχει προηγηθεί η παραίτηση Μακρή, ενώ οι Μαντέκας, Παπαδημητρίου ήταν βασικά στελέχη στην ομάδα που χτίζει εδώ και δύο μήνες ο (αρκετά γνωστός στους θρακιώτες από την θητεία του στην Ορεστιάδα) Χόρχε Ελγέτα, το σκηνικό στην ΑΕΚ μόνο ως ειδυλλιακό δεν μπορεί να περιγραφεί.
H ανακοίνωση της ΑΕΚ αναφέρει τα εξής: 
Η διοίκηση του Τ.Α.Α ΑΕΚ ευχαριστεί τους αθλητές Γιάννη Μαντέκα, Θάνο Παπαδημητρίου και Γιάννη Γεωργιάδη για τις υπηρεσίες τους προς την ομάδα και τους εύχεται «καλή επιτυχία» στα επόμενα βήματα της καριέρας τους.
Επιθυμία της διοίκησης και του προπονητή, Χόρχε Ελγκέτα ήταν να αποτελέσουν μέρος της καινούργιας προσπάθειας της ΑΕΚ για την κατάκτηση υψηλότερων στόχων. Όμως για διαφορετικό λόγο ο καθένας οι τρεις αθλητές επέλεξαν τον δρόμο της αποχώρησης.
Στην περίπτωση του αρχηγού, Γιάννη Μαντέκα «μέτρησαν» λόγοι αγωνιστικοί, ενώ στην περίπτωση των νεοφερμένων, Γιάννη Γεωργιάδη και Θάνου Παπαδημητρίου, λόγοι, «προσαρμογής» στην περίπτωση του πρώτου, και διαφωνίας στον τρόπο καταβολής των αποδοχών στην περίπτωση του δεύτερου.
Η διοίκηση του ΤΑΑ βρίσκεται ήδη σε αναζήτηση των αντικαταστατών των τριών αθλητών προκειμένου να συμπληρώσει το ρόστερ της ομάδας μέχρι τις 15 Οκτωβρίου που λήγει η μεταγραφική περίοδος. 
 
Πάντως ο Μαντέκας, πρώην αρχηγός της Ένωσης, με την οποία πανηγύρισε πέρσι την κατάκτηση του Λιγκ Καπ στην Αλεξανδρούπολη, έσπευσε να εκδώσει ανακοίνωση δίνοντας τις δικές του απαντήσεις μετά την ανακοίνωση που εξέδωσε η ΑΕΚ και αναλύοντας τους λόγους που τον οδήγησαν εκτός ομάδας. Αναλυτικά: 
Διαβάζοντας την ανακοίνωση σχετικά με την αποχώρησή μου από την ΑΕΚ θα ήθελα να διευκρινίσω τα εξής:
Κανένας αθλητής δεν υπογράφει συμβόλαιο για να παίζει βασικός και σίγουρα κανένας παίκτης δεν είναι αναντικατάστατος. Στα 15 χρόνια που ασχολούμαι με το βόλεϊ, έχω μάθει να δουλεύω μέσα στο γήπεδο, να κερδίζω την θέση μου με την αξία μου και πάνω απ’όλα να τιμάω τις συμφωνίες μου.
Δυστυχώς, οι τρέχουσες συνθήκες που επικρατούν στην ΑΕΚ δεν σου επιτρέπουν να κάνεις πρωταθλητισμό ούτε να λειτουργήσεις ως επαγγελματίας αθλητής. Ελλιπείς ώρες προπόνησης, κακές συνθήκες διαβίωσης και μία σχεδόν μόνιμη οικονομική αβεβαιότητα με οδήγησαν στο να σκέφτομαι σοβαρά ν’αποχωρήσω από την ομάδα. Προβλήματα βέβαια αντιμετωπίζαμε από πέρυσι. Έκανα όμως υπομονή, έδειξα καλή διάθεση και ανανέωσα για δεύτερη χρονιά παρόλο που η ΑΕΚ είχε οικονομικές εκκρεμότητες απέναντί μου από την προηγούμενη σεζόν γιατί πραγματικά πίστεψα ότι οι καταστάσεις θ’άλλαζαν.
Όταν όμως ο μέχρι τώρα τρόπος μου και η φιλοσοφία μου ξαφνικά μεταφράστηκαν ως «έλλειψη χαρακτήρα» αυτό απλά ξεχείλισε το ποτήρι με αποτέλεσμα να μην μπω καν στη διαδικασία να συζητήσω τους όρους για το φετινό μου συμβόλαιο. Διάθεση άλλωστε για χρυσή τομή δεν φάνηκε να υπάρχει και από την άλλη πλευρά οπότε η συνεργασία μου με την ΑΕΚ απλά έληξε.
Η περσινή χρονιά για το τμήμα αλλά και για εμένα προσωπικά ήταν απλά μαγευτική. Εύχομαι στα παιδιά που συνεχίζουν «καλή δύναμη» και στον φανταστικό κόσμο της ομάδας να ζήσει κι άλλες υπέροχες στιγμές σαν κι αυτές στην Αλεξανδρούπολη. Η ΑΕΚ είναι μεγάλη ομάδα και είμαι σίγουρος ότι θα βρει τον δρόμο της.

Γιάννης Μαντέκας
www.thrakisports.gr