Σελίδες


Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

Μουστακίδης: «Δεν υποτιμώ τον αντίπαλο, προσέχω διπλά στις πρεμιέρες»

Μουστακίδης: «Δεν υποτιμώ τον αντίπαλο, προσέχω διπλά στις πρεμιέρες»

Μετά από ένα έντονο τετράμηνο προετοιμασιών και δύσκολων επιλογών για να καλύψει τα κενά των Σιδηρόπουλου, Ράιτς, Μιγιαήλοβιτς ο Σάκης Μουστακίδης είναι έτοιμος να παρουσιάσει το νέο του δημιούργημα που έγινε με πολύ κόπο και βάζει και πάλι στόχο τα... ορεινά της βαθμολογίας.

Ποιος είναι ο στόχος που βάζει ο Εθνικός στη νέα αγωνιστική περίοδο;

«Πρώτος μεγάλος στόχος είναι να έχουμε ανταγωνιστική ομάδα, να έχουμε πορεία καλή στον μαραθώνιο του πρωταθλήματος και να μπορέσουμε να βγούμε πάλι στην Ευρώπη. Πάνω σε αυτή την ομάδα θα χτίσουμε το μέλλον του Εθνικού. Πέρυσι ανεβάσαμε πολύ ψηλά τον πήχη. Είναι δύσκολο να το επαναλάβουμε και εφέτος. Η ομάδα αυτή χρειάζεται χρόνο για να δεθεί πλήρως. Έχουμε καλό υλικό, καλούς αθλητές, φιλότιμους που έχουν φιλοδοξίες και αγαπούν την προπόνηση και θέλουν να διακριθούν ο καθένας για διαφορετικούς λόγους και σε αυτούς θα στηριχτούμε για να κάνουμε καλή ομάδα».

Πως βλέπεις το νέο πρωτάθλημα;

«Θα είναι καλύτερο από το περσινό που το χαρακτηρίσαμε όλοι πολύ καλό και απρόοπτο. Θα είναι αμφίρροπο και θα έχει πολλές εκπλήξεις. Πολλές ομάδες είναι πολύ κοντά κυρίως από τις θέσεις 3-9».

Ο Ολυμπιακός το φαβορί για τον τίτλο;

«Δεν χρειάζεται να το αναλύσει κανείς. Μετά πιστεύω πως έχει προβάδισμα ο ΠΑΟΚ»

Μετά τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ;

«Από εκεί και πέρα δεν ξέρω τίποτα. Θα γίνουν πολλές εκπλήξεις. Εάν αντέξουν οι ομάδες λόγω του οικονομικού παράγοντα, τότε μέχρι την τελευταία στιγμή όλα θα είναι ανοικτά».

Οι τέσσερις ξένοι θα βοηθήσουν το νέο πρωτάθλημα;

«Γενικά θα βοηθήσουν αλλά όπως βλέπετε και στην πράξη δεν είναι νόμος. Η αγορά διαμορφώνει δικούς της κανόνες. Ανάλογα με τον σχεδιασμό της κάθε ομάδας έγιναν και οι επενδύσεις. Δείτε τον Ολυμπιακό. Δεν πήρε τέσσερις ξένους. Πήρε τρεις ξένους γιατί είχε τους καλύτερους Έλληνες και δεν τον χρειάζονταν τον τέταρτο ξένο. Μακάρι να βρούμε λύσεις με νέα παιδιά που θα σηκώσουν το βάρος τα επόμενα χρόνια. Ο Εθνικός παλεύει και προς αυτή την κατεύθυνση και παρότι κάνει πρωταθλητισμό δίνει ευκαιρίες στους νέους Έλληνες».

Πρεμιέρα με τη Λαμία στην έδρα σας. Τι περιμένεις;

«Έχουμε πληροφόρηση από τις εμφανίσεις της Λαμίας στο Λιγκ Καπ. Τόσα χρόνια στο άθλημα έμαθα δύο πράγματα: Να μην υποτιμώ κανέναν αντίπαλο και να προσέχω διπλά στις πρεμιέρες. Άλλο το Λιγκ Καπ και άλλο το πρωτάθλημα. Κοιτάζουμε κάθε ματς ξεχωριστά και προσπαθούμε όσο το δυνατόν καλύτεροι μέσα στο γήπεδο».
www.volleynews.gr