Σελίδες


Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2014

Αυτός είναι ο φετινός Εθνικός Αλεξανδρούπολης


ΚύριοΑυτός είναι ο φετινός Εθνικός Αλεξανδρούπολης
Θέση στο φιλέ παίρνει το καμάρι του αθλητισμού του Έβρου. Μετά από μεγάλο διάστημα απραξίας, ο ιστορικός Εθνικός είναι έτοιμος για μια ακόμη παρουσία στο μεγάλο ραντεβού του ελληνικού βόλλεϋ.
Το πρωτάθλημα της Volleyleague θα ξεκινήσει (;) και επίσημα στις 25 Οκτωβρίου !

Το 47ο ελληνικό πρωτάθλημα βόλλεϋ είναι πλέον γεγονός και ο Εθνικός είναι μια από τις πλέον συνεπείς ομάδες της χώρας μας στα μεγάλα ραντεβού. Η Αλεξανδρούπολη από την δημιουργία του 1ου εθνικού πρωταθλήματος το 1969 δηλώνει παρούσα και ετοιμάζεται – όπως το 'χει κάνει πολλές φορές στο παρελθόν – να προσφέρει μεγάλες χαρές και συγκινήσεις στον φίλαθλο κόσμο της, που τα απογεύματα του Σαββάτου γεμίζει το Κλειστό Γυμναστήριο «Μιχάλης Παρασκευόπουλος», την έδρα του, κάτι που το κάνουν σταθερά ελάχιστες ομάδες (σε όλα τα σπορ).

Ο Εθνικός είναι έτοιμος και φέτος να ανταποδώσει την αγάπη του κόσμου του. Και μπορεί να τα καταφέρει σε ένα πρωτάθλημα με καθαρά μικρότερα μπάτζετ, αλλά με μεγάλο ανταγωνισμό, αφού πλέον οι αποστάσεις μεταξύ των αντιπάλων έχουν μικρύνει και οι διαφορές είναι δυσδιάκριτες. Πρακτικά τι σημαίνει αυτό; Ότι οι εκπλήξεις καραδοκούν από αγώνα σε αγώνα, και κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για τίποτα...

Οι Εβρίτες πέρυσι τερμάτισαν στην δεύτερη θέση του ελληνικού Πρωταθλήματος και σαν πρώτο στόχο έχουν να διατηρήσουν τα κεκτημένα και γιατί όχι ; να κάνουν ένα βήμα παραπάνω !

Ένας από τους μεγαλύτερους βολεϊμπολίστες όλων των εποχών στη χώρα μας και από τους κορυφαίους πασαδόρους του ευρωπαϊκού βόλλεϋ, ο Θανάσης Μουστακίδης, ηγείται της «νέας» ομάδας του ιστορικού τμήματος του Εθνικού, ενώ στο πλευρό του ως βοηθό προπονητή θα έχει και φέτος  τον Ανέστη Γιαννακόπουλο.   Και λέμε, νέας... μιας και έχουμε αρκετές προσθήκες στο φετινό ρόστερ.
Πάμε λοιπόν να γνωρίσουμε την καινούρια ομάδα του Θανάση Μουστακίδη ...

Στη θέση του καθοδηγητή μέσα στο τερέν, όσο αναφορά στην ανάπτυξη του παιχνιδιού θα βρίσκεται ο Σέρβος Ζarco Kisic, μετά την αποχώρηση του επί χρόνια αγωνιστικού «εγκεφάλου» Γρηγόρη Σιδηρόπουλου. Πίσω του ο νεαρός διεθνής με την Εθνική Εφήβων Σταύρος Κασαμπαλής, ο οποίος χρόνο με το χρόνο με το χρόνο δείχνει πολύ καλά σημάδια. Στο κέντρο θα δούμε τους δύο νέους «πύργους» Χρήστο Κιόση και τον Κροάτη Ιβάν Μιχαλιέ, μαζί με τον έμπειρο Γιώργο Παπάζογλου.

Στη θέση του διαγωνίου επιλέχθηκε ο Κροάτης Λέο Άντριτς, ο οποίος αν και νεαρός , έχει καταπλήξει προπονητές, αλλά και φιλάθλους πριν καλά – καλά ξεκινήσουν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις.
Βασικοί ακραίοι στη φετινή ομάδα του Εθνικού Αλεξανδρούπολης θα είναι ο Διεθνής Ανέστης Δαλακούρας, που για πολλούς αποτελεί την ελπίδα για το μέλλον του ελληνικού βόλλεϋ και ο Μαυροβούνιος Μπόζιταρ Τσουκ, ο οποίος θεωρούμε ότι θα είναι ο αγαπημένος της κερκίδας ! Από πίσω τους ο Κώστας Δαλακούρας, χρόνια στη ομάδα, που αναμένεται και φέτος να βοηθήσει ακόμη περισσότερο, ο Εβρίτης Θωμάς Δημητριάδης που επέστρεψε στα πάτρια εδάφη μετά από 4 χρόνια, μπορούν να αποτελέσουν χρήσιμες εναλλακτικές λύσεις.

Τέλος, ενισχυμένος είναι ο Εθνικός και στη θέση του λίμπερο μιας και συνεχίστηκε η συνεργασία με τον Άκη Δαρίδη, ο οποίος γνωρίζει πολύ καλά τη συγκεκριμένη θέση, ενώ είναι σε θέση να προσφέρει εντυπωσιακές στιγμές στον τομέα της άμυνας. Πίσω απο τον Δαρίδη, έρχεται ο Γρηγόρης Κοντοστάθης που παρουσιάζεται αισθητά βελτιωμένος στη σάλα, τα τελευταία χρόνια.

Ας μην ξεχάσουμε και τους Παρασκευά Τσέλιο και Σωκράτη Χαραλαμπίδη, οι οποίοι προπονούνται μαζί με την μεγάλη ομάδα και αποτελούν τα νέα αστέρια του βόλλεϋ που γέννησε η Αλεξανδρούπολη.

Αυτός είναι λοιπόν ο φετινός Εθνικός, ένας Εθνικός που είμαστε σίγουροι πως θα πρωταγωνιστήσει και φέτος στα σαλόνια της Volleyleague, εφόσον δείξει πίστη στη δυνατότητα των παικτών του, θα μπορέσει να καταφέρει πολύ μεγαλύτερα πράγματα. Η ομάδα της Αλεξανδρούπολης δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τους άλλους αντιπάλους της. Οι μικρές αποστάσεις μεταξύ των μονομάχων, μπορούν να τον φέρουν ψηλά και φέτος.... Πολύ ψηλά... Αρκεί να το πιστέψει ! Αρκεί να το πιστέψουμε όλοι μας !
πηγη www.thrakisport.gr