Σελίδες


Τετάρτη 4 Μαΐου 2016

Μπαμ με Πρωτοψάλτη η Φριντρισχάφεν!


Μια σπουδαία μεταγραφή ολοκληρώθηκε για τον διεθνή Έλληνα ακραίο, Θανάση Πρωτοψάλτη, που από τη νέα αγωνιστική σεζόν θα αγωνίζεται για τη γερμανική Φριντρισχάφεν.
Το… μεγάλο ευρωπαϊκό ταξίδι για τον πρώην άσο του Παναθηναϊκού συνεχίζεται. Η πρώτη χρονιά του Πρωτοψάλτη πέρυσι στη γαλλική Ναρμπόν δεν πέρασε απαρατήρητη ενώ η δεύτερη σεζόν αναμένεται ακόμα πιο εντυπωσιακή.
Στις εντυπωσιακές εγκαταστάσεις της ZF Arena και με προπονητή τον Ομοσπονδιακό προπονητή της Εθνικής Γερμανίας, Βίταλ Χέινεν, ο «δικός μας» Θανάσης Πρωτοψάλτης θα είναι από τα σημαντικά «εργαλεία» του Βέλγου κόουτς  στη νέα εποχή της Φριντρισχάφεν.
Η σελίδα αλλάζει για τη γερμανική ομάδα –ήδη από την Κυριακή (1/5) έχει αλλάξει, με τη σεζόν να έχει ολοκληρωθεί και τον Στέλιαν Μοκουλέσκου που είχε αποφασίσει την αποχώρησή του από την ενεργό προπονητική να περνά στην ιστορία, βάζοντας σφραγίδα στις επιτυχίας της Φριντρισχάφεν.
«Αισθάνομαι τυχερός»
Πανευτυχής και δικαιωμένος ο διεθνής μας ακραίος μίλησε αποκλειστικά στο Volleyplanet για αυτό το επόμενο μεγάλο βήμα της καριέρας του: «Αισθάνομαι τυχερός που βρίσκομαι στο εξωτερικό και τη νέα σεζόν θα έχω την ευκαιρία να αγωνιστώ σε μια ομάδα με μεγάλο επαγγελματισμό αλλά και ιστορία», δήλωσε αρχικά ο Πρωτοψάλτης αφού ποιος να παραβλέψει το γεγονός ότι η Φριντρισχάφεν έχει κατακτήσει Τσάμπιονς Λιγκ ενώ έχει διαρκή παρουσία στο ευρωπαϊκό βολεϊκό στερέωμα.
Όσον αφορά το νέο προπονητή, Βίταλ Χέινεν με τον οποίο θα συνεργαστεί και έχει ήδη ανταλλάξει τηλεφωνικά τις πρώτες… κουβέντες, ο Πρωτοψάλτης σχολίασε: «Ανυπομονώ να δουλέψω μαζί του. Είναι ένας προπονητής εγνωσμένης αξίας και αναμφίβολλα αποτελεί έξτρα κίνητρο για κάθε αθλητή. Στόχος είναι η συνεχής βελτίωση. Εννοείται πάω σε ‘πιο μεγάλο γηπεδο’ και αυτό σημαίνει πως χρειάζεται μεγαλύτερη προσπάθεια. Η Φριντρισχάφεν είναι ομάδα που πρωταγωνιτεί και αυτό από μόνο του τα λέει».
Αξίζει να σημειωθεί ότι Έλληνας άσος πριν πει το μεγάλο «ναι» είχε ρωτήσει τον πρώην συμπαίκτη του Τζάιρο Χόι, ο οποίος και τον συμβούλεψε θετικά τόσο για την επιλογή της ομάδας, όσο και του Χέινεν.
Όσο για το αν το ότι έκλεισε ήδη ομάδα τον απελευθερώνει αγωνιστικά ενόψει των αγώνων με την Εθνική Ελλάδας, ο Πρωτοψάλτης απάντησε: «Από τη μια φεύγει ένα βάρος, αλλά από την άλλη αξίζει με την παρουσία σου να δικαιώνεις την επιλογή, οπότε θα έλεγα ότι στόχος είναι να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας και να πάμε τη γαλανόλευκη όσο πιο μακριά γίνεται».
ΠΗΓΗ www.volleyplanet.gr