Σελίδες


Τρίτη 10 Μαΐου 2016

Η συγκέντρωση της Εθνικής και η πίεση για το αποτέλεσμα


Πραγματοποιήθηκε σήμερα το βράδυ η πρώτη συγκέντρωση της Εθνικής Ανδρών που ξεκινά την προετοιμασία της εν όψει της πρώτης μεγάλης πρόκλησης που έχει μπροστά της και αφορά τη συμμετοχή της στο World League 2016.
Τους διεθνείς υποδέχθηκε ο Ομοσπονδιακός τεχνικός Σωτήρης Δρίκος, οι συνεργάτες του Κώστας Δεληκώστας, Νίκος Ζαλμάς κι ο τιμ μάνατζερ Μάριος Γκιούρδας, ενώ εκ μέρους της διοίκησης τους παίκτες καλωσόρισαν ο Αντιπρόεδρος Γιάννης Στουραΐτης, ο Γενικός Γραμματέας Παναγιώτης Σιδέρης κι ο Διευθυντής της ΕΟΠΕ Περικλής Μπακοδήμος.

Στον σύντομο χαιρετισμό τους οι κ.κ. Στουραΐτης, Σιδέρης, Μπακοδήμος ευχήθηκαν υγεία και καλή επιτυχία στην προσπάθεια των διεθνών, εκφράζοντας την πίστη τους ότι η προσπάθεια που έχει ξεκινήσει τα τελευταία χρόνια θα συνεχιστεί με ακόμη μεγαλύτερη επιτυχία το φετινό καλοκαίρι τόσο στο World League όσο και στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Δρίκος: «Στην Εθνική ομάδα υπάρχει πάντα η πίεση του αποτελέσματος»
Για τους στόχους της Εθνικής ομάδας μίλησε στο www.volleyball.gr ο Ομοσπονδιακός τεχνικός Σωτήρης Δρίκος.

-Ξεκινάει μια σεζόν για την Εθνική ομάδα όπου υπάρχουν δυο μεγάλοι στόχοι με τη συμμετοχή μας στο World League και τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος τον Σεπτέμβριο. Υπάρχει κάποια ιεραρχία σ’ αυτούς τους δύο στόχους;
«Προφανώς για την εικόνα του αθλήματος είναι σημαντικό το να εξαντλήσουμε τις πιθανότητες μας να συμμετάσχουμε στο επόμενο Ευρωπαϊκό. Κι αυτό θα έχει διπλό κέρδος γιατί θα έχουμε μια διετία γόνιμης δραστηριότητας καθώς από το 2019 όταν θα αυξηθούν οι ομάδες η συμμετοχή μας σε τελική φάση θα είναι πολύ πιο εύκολη.
Αν λοιπόν μπορούσαμε με κάποιο τρόπο να προσδιορίσουμε την σπουδαιότητα των στόχων θα λέγαμε ότι είναι σπουδαία η πρόκριση στο Ευρωπαϊκό. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι το World League δεν είναι μια εξίσου σημαντική διοργάνωση για εμάς αλλά και τους παίκτες. 
Προβάλλουν το αγωνιστικό τους επίπεδο με τον καλύτερο δυνατό τρόπο σε υψηλό επίπεδο κι εδώ ο στόχος, έτσι όπως είναι δομημένο το τουρνουά, να προκριθούμε στο Final 4 για να μην κινδυνεύσουμε να υποβιβαστούμε στο European League».

Υπάρχει η πίεση του αποτελέσματος στην Εθνική;
«Στις Εθνικές ομάδες πάντα υπάρχει πίεση πόσο μάλλον στη δική μας που έχει να τη γευτεί χρόνια με μια μικρή παρένθεση όταν πρόπερσι παίξαμε στον τελικό του Ευρωπαϊκού Λιγκ. Η επιτυχία είναι ένα αναδυόμενο αποτέλεσμα και δεν μπορείς να πεις έτσι απλά ‘πάω για την επιτυχία’ ή προγραμματίζω απόλυτα την επιτυχία. Κάνεις αυτά που θεωρείς σωστά, τις επιλογές που εσύ θεωρείς σωστές και προσπαθείς να υποστηρίξεις με τον καλύτερο τρόπο που μπορείς την όλη διαδικασία και δουλεύεις περιμένοντας κάποια στιγμή να δικαιωθείς. Δεν μπορείς να προβλέψεις πότε ακριβώς θα γίνει η επιτυχία, αλλά ούτε και μπορείς να περιγράψεις με απόλυτη ακρίβεια τα στάδια που περνάς για να φτάσεις σ’ αυτήν».

Οι εμπειρίες των δύο τελευταίων ετών έχουν βοηθήσει την ομάδα εν όψει και της φετινής χρονιάς;
«Προφανώς και την έχουν βοηθήσει, αλλά η ομάδα κυρίως υποστηρίζεται από τις εμπειρίες που παίρνουν οι αθλητές όλο το χρόνο. Δηλαδή οι εμπειρίες που παίρνουν τα παιδιά που αγωνίζονται χρόνια ή έφυγαν τώρα στο εξωτερικό και τις μεταφέρουν στην Εθνική και στα υπόλοιπα παιδιά μαζί με τις εμπειρίες που κερδίζουν μέσα από τις υποχρεώσεις τους στην Εθνική, τις μικρές επιτυχίες τις μικρές επιτυχίες, σφυρηλατεί το δυναμικό το δυναμικό μιας ομάδας. Κυρίως σφυρηλατεί το δυναμικό της ομάδας ότι οι αθλητές μεγαλώνουν βιολογικά και ωριμάζουν κι αθλητικά».
ΠΗΓΗ www.volleynews.gr