Σελίδες


Τρίτη 24 Μαΐου 2016

Οι έξι ομάδες που θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στην Ευρώπη!

Europi-kolaz-foto-34567
Επιβεβαιώθηκε το πρωινό ρεπορτάζ του ThrakiSportS. Ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης είχε την ευκαιρία να βρεθεί από το παράθυρο ξανά στο Challenge Cup, μετά την άρνηση της Κηφισιάς να βγει στην Ευρώπη αλλά τελικά δεν θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στα ευρωπαϊκά κύπελλα, για πρώτη φορά μετά από τρεις γεμάτες Ευρώπη σεζόν.
Από την ΕΟΠΕ ανακοινώθηκαν το βράδυ οι έξι συνολικά ομάδες που θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Στους άνδρες, ο ΠΑΟΚ για δεύτερη συνεχή χρονιά θα αγωνιστεί στο Τσάμπιονς Λιγκ αλλά φέτος θα ξεκινήσει από την προκριματική φάση ενώ ο Ολυμπιακός θα λάβει μέρος στο CEV Cup. Σταθερά ευρωπαίος και ο Φοίνικας Σύρου στο Challenge Cup.
Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι «από την άλλη, ο ΑΟ Κηφισιάς δεν δήλωσε συμμετοχή». Δεν υπάρχει αναφορά για τις ομάδες που τερμάτισαν στις επόμενες θέσεις, αλλά με δεδομένο ότι πέρυσι ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης από την έκτη θέση βρέθηκε να παίζει Ευρώπη, καθίσταται σαφές ότι δεν υπήρξε ενδιαφέρον από οποιονδήποτε από όσους ακολούθησαν στην βαθμολογία, να καλύψει το κενό που δημιουργήθηκε.
Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι, εν μέσω διοικητικής κρίσης, αποφασίστηκε με προτροπή του φημολογούμενου ακόμα τότε επόμενου προέδρου του ΤΑΑ Εθνικός Γιώργου Γεωργιάδη να δηλωθεί η ομάδα στην Ευρώπη, γεγονός που είχε φυσικά τα θετικά του με αποκορύφωμα την πορεία ως τους οκτώ του Challenge Cup και τις εμπειρίες που αποκόμισαν οι παίκτες, αλλά εκτίναξε τα έξοδα του συλλόγου, με αποτέλεσμα να κλείσει η σεζόν με τους περισσότερους παίκτες απλήρωτους – παρά την γενναία μείωση των μισθών τους, την οποία υπέγραψαν κατά τις περσινές ανανεώσεις τους.
Αξίζει πάντως να τονιστεί ότι προκειμένου να μην παρατηρείται το φαινόμενο ομάδες που εξασφάλισαν στα γήπεδα την ευρωπαϊκή έξοδο να μην δηλώνουν συμμετοχή, στην τελευταία συνεδρίαση της ΕΣΑΠ την περασμένη εβδομάδα συζητήθηκε το θέμα της συμμετοχής των ομάδων στα κύπελλα Ευρώπης με τη θεσμοθέτηση ειδικού bonus για τις ομάδες που εξασφαλίζουν το δικαίωμα συμμετοχής στα κύπελλα Ευρώπης και που τελικά δηλώνουν συμμετοχή. Αυτό εκτιμάται ότι θα ενισχύσει την διάθεση για συμμετοχές, ενώ διευκρινίστηκε ότι δεν θα λαμβάνουν bonus οι ομάδες που δεν θα αγωνίζονται στα Κύπελλα Ευρώπης.
Από εκεί και πέρα, στις γυναίκες, ο Ολυμπιακός δεν δήλωσε συμμετοχή στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, όπου επίσης θα ξεκινούσε από τα προκριματικά και θα αγωνιστεί αντί για το Champions League στο Challenge Cup, όπου είναι και μεγάλος του εφετινός στόχος. Ευρωπαίος και ο Πανναξιακός που επίσης θα συμμετάσχει στο Challenge Cup. Τέλος, ο δευτεραθλητής ΑΟ Θήρας θα λάβει μέρος για πρώτη φορά στην ιστορία του στο CEV Cup.
πηγη www.thrakisports.gr