Σελίδες


Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

H... μεταξένια εμπειρία της Εθνικής Παίδων στο Σουφλί

Με διπλές προπονήσεις συνεχίζεται καθημερινά η δουλειά στο Σουφλί όπου από την Κυριακή έχει ξεκινήσει η προετοιμασία της Εθνικής Παίδων υπό την επίβλεψη του Ομοσπονδιακού τεχνικού Σωκράτη Τζιουμάκα και των βοηθών του Νίκου Μούχλια, Σάκη Σκαρλατίδη.

Σήμερα μετά το τέλος της πρωινής προπόνησης όλη η αποστολή είχε την ευκαιρία να ξεφύγει για λίγο από τη ρουτίνα των προπονήσεων καθώς επισκέφτηκε το μουσείο Μετάξης που υπάρχει στην ακριτική πόλη.

Το Μουσείο, που λειτουργεί από το 1990 και παρουσιάζει όλες τις φάσεις και τα στάδια από την προβιομηχανική διαδικασία της εκτροφής των μεταξοσκωλήκων (σηροτροφία) και της επεξεργασίας του μεταξιού (μεταξουργία), μέσα στο κοινωνικο-οικονομικό πλαίσιο που ανέδειξε την περιοχή ως σημαντικό μεταξοπαραγωγικό κέντρο της Ελλάδας (τέλη 19ου - μέσα 20ού αι.)

«Ήταν μια ξεχωριστή εμπειρία για όλους μας και κυρίως για τα παιδιά που έδειξαν να το απολαμβάνουν», είπε ο κ, Τζιουμάκας ο οποίος έχει μείνει απόλυτα ικανοποιημένος από τα όσα έχουν γίνει το πρώτο τριήμερο στο Σουφλί.

«Τα παιδιά έχουν όρεξη για δουλειά και μακάρι να είχαμε κι άλλες μέρες για να συνεχιστούν οι προπονήσεις. Σίγουρα ήταν πολύ θετικό το ότι έγινε αυτή η πρώτη συγκέντρωση, αλλά χρειάζονται κι άλλες τέτοιες συγκεντρώσεις πριν πάμε σε επίσημα παιχνίδια…», είπε ο τεχνικός της Εθνικής Παίδων και συμπλήρωσε: «Τα παιδιά που είναι εδώ, μαζί με τα παιδιά που είναι στο Παγκόσμιο Σχολικό και κάποια άλλα παιδιά που απουσιάζουν, είναι ένα γκρουπ αθλητών με προοπτικές, ωστόσο χρειάζεται υπομονή και επιμονή για να γίνουνε κι αυτοί μια καλή ομάδα».

Τέλος ο κ. Τζιουμάκας αναφερόμενος στις συνθήκες που έχει συναντήσει η Εθνική Παίδων στο Σουφλί τόνισε: «Είμαστε πραγματικά ενθουσιασμένοι από τη φιλοξενία και την συμπεριφορά των ανθρώπων εδώ στο Σουφλί. Από την πρώτη στιγμή που έχουν φτάσει στην πόλη, όλοι είναι δίπλα μας και πάντα πρόθυμοι για να προσφέρουν λύση σε οποιαδήποτε ανάγκη προκύψει».

Από την πλευρά της η ΕΟΠΕ αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει δημόσια του Δήμαρχο Σουφλίου Ευάγγελο Πουλιουλό, τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωάννη Καλούνη, τον υπεύθυνο Αθλητισμού του Δήμου Κώστα Πασχάλη τον υπεύθυνο της Εστίας Λάκη Παπαναστασίου, τους προπονητές Νίκο Μούχλια, Σάκη Σκαρλατίδη για την εθελοντική προσφορά τους καθώς και όλο το ΔΣ της ομάδας Έβρος Σουφλίου για τη βοήθεια που έχουν προσφέρει στην προετοιμασία της Εθνικής Παίδων.
πηγη liberovolley11.blogspot.com