Σελίδες


Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

Όλα τούμπα

Την ώρα που στη Θεσσαλονίκη έρχονταν όλα... τούμπα από μια χούφτα χαχόλους, το κουμπί του τηλεκοντρόλ έφερνε την λύτρωση από την Ερμούπολη και την Αλεξανδρούπολη σε όλους αυτούς που «αηδιάζουν» ή μάλλον υποστηρίζουν πως «αηδιάζουν» με την παρακμή στα ελληνικά γήπεδα.
Όλα τούμπα
Οπαδοί θεατές και τηλεθεατές σε ένα έγκλημα κατά συρροή. Όσο οι εισαγγελείς δεν στέλνουν κατηγορητήρια για υπόθαλψη εγκληματιών σε όσους συμμετέχουν στην... εξυγίανση η καφρίλα θα ζει και θα βασιλεύει, οι γάβροι θα έχουν θέση στους πάγκους και οι πυρσοί θα καίνε στα κάγκελα. Όλα αυτά μέχρι να γίνει το επόμενο ντέρμπι στο λιμάνι, στα βόρεια προάστια και στο μεγάλο νησί. Μέχρι να κλάψουν οι επόμενοι και να ματώσουν οι μεθεπόμενοι.
Φυσικά οι γνήσιοι ποδοσφαιρόφιλοι έβλεπαν το Μπαρτσελώνα – Ρεάλ Μαδρίτης, οι μπασκετικοί την προσπάθεια του Παναθηναϊκού στη Μόσχα και οι κοινοί θνητοί τον αγώνα της χρονιάς στην Ερμούπολη απολαμβάνοντας ένα από τα καλύτερα ματς της σεζόν. Κι εκεί όλα... τούμπα ήρθαν και το γαβράκι ήταν εκεί που έπρεπε. Στα μοναδικά κουτούκια της Σύρου.
Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε 2-0 στις νίκες στη σειρά των ημιτελικών. Στον 3ο ημιτελικό προηγήθηκε 1-0 και 2-1 σετ καθώς και 14-12 στο 5ο σετ, όπου είχε δύο κόντρα επιθέσεις με τον MVP του περσινού πρωταθλήματος Μπόγιαν Γιορντάνοφ. Κι όμως δεν κατάφερε να «καθαρίσει» την πρόκριση. Δεν πήρε τον πόντο για τον τελικό. Ο Βούλγαρος ήταν ο μοιραίος παίκτης αν και λίγο νωρίτερα ήταν αυτός που με τα σερβίς του στον Λάππα είχε πάρει τη διαφορά. Κι όμως ακόμα και ο τρις mvp δεν τελειώνει εάν δεν είναι γραφτό κι όλα έρχονται...τούμπα.
Ο Φοίνικας μπορεί. Μας το έδειξε και το απέδειξε κι ας μην έχουμε δει ακόμα τον ηγέτη του. Ίσως κρύβεται για το πιο δύσκολα που έρχονται...
Δύο ήττες σε 24 ώρες δεν έχει γευτεί ποτέ ο Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν την τύχη του Ηρακλή στους τελικούς της περιόδου 2011-12. Ελπίζουμε να μην δούμε και το σενάριο του 5ου τελικού που ανέδειξε πρωταθλητή χωρίς αγώνα...
Ο Φοίνικας χωρίς να κορυφώσει έκανε τις καλύτερες εμφανίσεις των τελευταίων μηνών και πήρε δύο νίκες με ανατροπή και ιδανικό σενάριο που τονώνει το ηθικό των παικτών του σε επίπεδα πρωταθλητισμού και όχι της ομάδας που κάνει μία έκπληξη για τα όρια της Σύρου.
Το «πειρατικό» κατέκτησε δύο νίκες χωρίς να κορυφώσει την απόδοση του. Η ομάδα του Δημήτρη Ανδρεόπουλου μπορεί να ανεβάσει κι άλλο στροφές. Αν βελτιώσει την υποδοχή της μπορεί να γίνει πιο γρήγορη και πιο αποτελεσματική.
Στον τέταρτο ημιτελικό ο Φοίνικας είχε ποσοστό υποδοχής μόλις 27% και επίθεση 67%. Αυτό κατ΄ αρχήν σημαίνει πως ο Τερζής έδωσε ρεσιτάλ. Δείχνει, όμως και τα μεγάλα περιθώρια που υπάρχουν για να γίνει πιο ποιοτικό παιχνίδι του Φοίνικα.
Εκεί θα πρέπει να αναλάβει δράση ο Γιάνουσεκ ο οποίος στον τέταρτο τελικό μπήκε βασικός από το τρίτο σετ στη θέση του Λάππα κι ενώ ο Ανδρεόπουλος έκανε τρεις αλλαγές περιστροφών. Όλα αυτά την ώρα που ο Δημήτρης Καζάζης δεν είχε την παραμικρή επιλογή λόγω των τραυματισμών τόσο του Μαρούλη, όσο και του Κουρνέτα που δεν είχε σχέση με τις εμφανίσεις που έκανε λίγο πριν τον τραυματισμό του στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Επίσης είδαμε τον καλύτερο Τσας της εφετινής σεζόν δείχνοντας πως ο αυστριακός έστω και αργά μπαίνει στο πετσί του ρόλου του στο νησί.
Οι αργίες του Πάσχα έρχονται σαν μάνα εξ ουρανού για τον Ολυμπιακό. Στο δεύτερο μισό της Μεγάλης εβδομάδας τα θαύματα έχουν τελειώσει, η ώρα του Γολγοθά έφτασε μεταφορικά και κυριολεκτικά και οι ασθενείς και οδοιπόροι του Καζάζη θα ανακουφιστούν πριν την... ανάσταση.
Ο πέμπτος τελικός θα κριθεί σε δύο βασικούς τομείς. Στο πόσο έτοιμοι θα είναι οι εξαδάτοι παίκτες του Ολυμπιακού και στο πόσο ο Φοίνικας θα μπορέσει να σηκώσει τον σταυρό του πρωταθλήματος ή καλύτερα της ιδέας ότι θα κατακτήσει το πρωτάθλημα.
Το σίγουρο είναι πως οι «ερυθρόλευκοι» πιέζονται για πρώτη φορά σοβαρά στο εφετινό πρωτάθλημα σε αγώνα δίχως αύριο.
Κάτι άλλο που θα πρέπει να κρατήσετε είναι τα σκορ των εφετινών αγώνων του Φοίνικα και του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα. Τα 5 από τα 6 ματς έχουν τελειώσει 3-2, οι δύο ομάδες έχουν από 3 νίκες αλλά και στα 6 ο Ολυμπιακός έχει κερδίσει τα πρώτα σετ. Σύμπτωση δεν είναι. Ο Ολυμπιακός μπαίνει πιο διαβασμένος και ο Φοίνικας ακολουθεί και προσαρμόζεται, τουλάχιστον κατά το ήμισυ...
Στο άλλο ζευγάρι της σειράς ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης απέκλεισε την Κηφισιά με τρεις νίκες. Οι εβρίτες δίκαια πανηγύρισαν την ιστορική επιτυχία τους αλλά εάν πραγματικά θέλουν να γράψουν ιστορία θα πρέπει να πάρουν έναν τίτλο. Καλές οι παρουσίες στους τελικούς αλλά ιστορία γράφει μόνο ο πρώτος. Η ομάδα που έχει εφέτος ο Εθνικός μπορεί να μην έχει πάγκο αλλά η βασική 7αδα είναι ικανή για τον τίτλο. Φυσικά όσο «σφάζονται» Ολυμπιακός και Φοίνικας τόσο χαίρονται στον Έβρο αφού στο μεταξύ έχουν αρχίσει προετοιμασία για τους τελικούς.
Στα πλέι άουτ γίνεται η μεγάλη μάχη. Η Παναχαϊκή μετράει τρία στα τρία και η νίκη που πέτυχε στη Θεσσαλονίκη επί του Άρη ίσως και να την σώσει. Ο Άρης δεν παίζει μόνο το κεφάλι του κορώνα γράμματα αλλά κρατάει και τον Παναθηναϊκό στην πρίζα. Μοιραία, ο αγώνας μεταξύ του Παναθηναϊκού και της Παναχαϊκής που θα γίνει την Πέμπτη του Πάσχα (και όχι την Τετάρτη όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί) θα είναι ανώτερος και του... τελικού για τον τίτλο.
Στους τελικούς των γυναικών ο Ολυμπιακός έκανε το 1-1. Η ΑΕΚ έχει το πλεονέκτημα της έδρας αλλά με τέτοια μπλακ άουτ που παθαίνει χάνει την αυτοπεποίθηση της αλλά και την εμπιστοσύνη της. Για να το γράψουμε ξεκάθαρα τώρα που είναι νωρίς κι ας μας εκθέσει το όποιο αποτέλεσμα στο φινάλε. Ο Ολυμπιακός ακόμα και τα ματς που έχασε στη Νέα Φιλαδέλφεια έδωσε μάχη για κάθε πόντο σε όλα τα σετ. Αντίθετα, η ΑΕΚ στο Ρέντη παίζει πιο επιπόλαια, οχυρώνεται στην ιδέα του πλεονεκτήματος της έδρας και περιμένει τα ματς στο σπίτι της. Έτσι, όμως, παίζει με τη φωτιά. Όσο προχωράει η σειρά η πίεση θα αυξάνεται και τότε μιλάει η εμπειρία. Και μεταξύ των δύο ομάδων ο Ολυμπιακός έχει πιο έμπειρες παίκτριες και πιο σταθερές ακόμα και στην κακή τους μέρα.


πηγη www.gazzetta.gr