Σελίδες


Κυριακή 27 Απριλίου 2014

Η ώρα που ξεχωρίζουν οι άντρες

Η ώρα που ξεχωρίζουν οι άντρες

Η πιο μεγάλη στιγμή για τη φετινή σεζόν έφτασε καθώς ξεκινούν οι τελικοί για τον τίτλο του 45ου πρωταθλήματος Volleyleague. Ο Ολυμπιακός και ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης μπαίνουν στη μάχη τη Δευτέρα στις 20.00 (Διαιτητές: Γεωργουλέας, Θεμελής, Novasports-3) στο γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη» του Ρέντη.

Οι δύο πρώτοι τελικοί θα γίνουν στο Μελίνα Μερκούρη στις 28 και 29 Απριλίου και θα ακολουθήσουν οι αγώνες στην Αλεξανδρούπολη στις 3 Μαΐου και 4 Μαΐου (αν χρειαστεί) κι αν χρειαστεί και 5ος τελικός θα γίνει στο «Μελίνα Μερκούρη» στις 8 Μαΐου.

Ο Ολυμπιακός των πολλών προβλημάτων τραυματισμών κατάφερε στο πέμπτο ματς να επιβληθεί του Φοίνικα Σύρου και να πάρει το εισιτήριο για τους τελικούς. Έχει το κίνητρο του 26ου τροπαίου στα Εθνικά πρωταθλήματα και 27ου με το Πανελλήνιο πρωτάθλημα του 1968.

Από την άλλη, ο Εθνικός Αλεξναδρούπολη, σαν 3ος στην κανονική περίοδο... σκούπισε την Κηφισιά στα ημιτελικά και έγινε μόλις η τέταρτη επαρχιακή ομάδα που προκρίνεται στους τελικούς μετά την Ορεστιάδα (δύο συμμετοχές), τον Φοίνικα Σύρου και τον Παμβοχαϊκό. Θα ήθελε να γίνει η πρώτη ομάδα της περιφέρειας που θα πάρει πρωτάθλημα.

Μηνίσκο ο Μαρούλης

Ο Ολυμπιακός από την περασμένη Τετάρτη οπότε και πήρε την πρόκριση σε βάρος του Φοίνικα Σύρου προσπαθεί να επουλώσει τις πληγές του και να πάρει δυνάμεις για τους τελικούς. Εκτός από την απουσία του Νίκου Σμαραγδή, ο Δημήτρης Καζάζης προβληματίζεται με την περίπτωση του Θάνου Μαρούλη που έχει πρόβλημα τραυματισμού στο γόνατο. Η διάγνωση αναφέρει ρήξη μηνίσκου και θα χρειαστεί χειρουργείο όμως ο αθλητής για ψυχολογικούς λόγους μένει κοντά στην ομάδα και θα χρησιμοποιηθεί μόνο σε μεγάλη ανάγκη καθώς ήδη και ο Βασίλης Κουρνέτας κάνει μεγάλη υπερπροσπάθεια λόγω του προβλήματος που έχει στους προσαγωγούς.

Οι «ερυθρόλευκοι» αναμένεται να στηριχτούν στους Κουρνέτα (πασαδόρος), Γιορντάνοφ (διαγώνιος), Χριστοφιδέλη, Καλντέιρα (ακραίοι), Γιούρισιτς, Κιόση (κεντρικοί) και λίμπερο τον Στεφάνου.

Η 6αδα του Εθνικού

Οι ακρίτες θα ολοκληρώσουν την προετοιμασία τους στην έδρα τους σήμερα το απόγευμα και θα πάρουν τη βραδινή πτήση για Αθήνα. Το πρωί της Δευτέρας θα κάνουν προπόνηση στο «Μελίνα Μερκούρη». Αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν για την ομάδα του Σάκη Μουστακίδη που αναμένεται να στηριχτεί στους Σιδηρόπουλο (πασαδόρος), Ράιτς (διαγώνιος), Μιγιαήλοβιτς, Δαλακούρα (ακραίοι), Παπάζογλου, Ανδρεάδη (κεντρικοί) και λίμπερο τον Δαρίδη.

Το ιστορικό 15-0 αλλά ποτέ εκτός έδρας

Από τη σεζόν 2002-03 οπότε και ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης επέστρεψε στην Volleyleague έχει αναμετρηθεί 25 φορές με τον Ολυμπιακό να προηγείται στις νίκες με 22-3. Η ακριτική ομάδα δεν έχει νικήσει τον Ολυμπιακό στην έδρα του ωστόσο είναι η μοναδική ομάδα που έχει υποχρεώσει τον Ολυμπιακό σε απώλεια σετ με «0»!
Με το παλιό σύστημα ο Εθνικός έχει νικήσει τον Ολυμπιακό στην Αλεξανδρουπολη με σετ 15-0 και ήταν στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος 1996-97. Οι ακρίτες είχαν νικήσει 3-2 σετ στην έδρα τους τον Ολυμπιακό στην πρώτη παρουσία του Τζιαμπάολο Μοντάλι στον πάγκο των «ερυθρολεύκων».
πηγη www.volleynews.gr