Σελίδες


Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Μουστακίδης: «Θα ξανάρθουμε στις 8 Μαΐου», Ράιτς:«Ξεκινάμε από την αρχή στην Αλεξανδρούπολη»

 Μουστακίδης: «Θα ξανάρθουμε στις 8 Μαΐου» (video)


Στην συνέντευξη τύπου μετά τον δεύτερο τελικό ο Σάκης Μουστακίδης τόνισε πως ο τρόπος που ήρθε η ήττα «πονάει» περισσότερο από το να έχανε ο Εθνικός με 3-0. Παρόλα αυτά ο τεχνικός των εβριτών δήλωσε αισιόδοξος ότι η σειρά θα ξαναγυρίσει στο Ρέντη.

«Υπάρχουν δύο εκδοχές. Η μία είναι ότι τόσο μπορούμε. Δεν το δέχομαι αυτό. Εκ φύσεως είμαι άνθρωπος εγωιστής και αισιόδοξος. Έχουμε την ευκαιρία μας στην Αλεξανδρούπολη να φέρουμε την σειρά στο 2-2. Θα τα παλέψουμε για να κάνουμε το κάτι παραπάνω που δεν κάναμε σε αυτά τα δύο παιχνίδια και να ξανάρθουμε εδώ (Ρέντη) στις 8 Μαΐου. Το ότι χάσαμε αυτά τα δύο παιχνίδια με 3-2 σημαίνει κάτι, η ομάδα αρχίζει να αποκτάει θέληση, εγωισμό αλλά αυτό δεν φτάνει. Αυτό που χρειάζεται από όλους τους παίχτες, είναι να δίνουν το 100% όσο και να παίζουν και να μην κλειδώνουν το μυαλό τους σε άλλα πράγματα που κάνουν κακό στην ομάδα. Νομίζω αυτή είναι ακόμα η νοοτροπία μας δεν παίζουμε στο 100%, έχουμε βελτιωθεί πάρα πολύ αλλά δεν φτάνει. Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό, αλλά θέλω να πιστεύω ότι θα ανταποκριθούμε, να δώσουμε ένα ερέθισμα».

Για το πρόβλημα του Εθνικού να μην τελειώνει το παιχνίδι: «Το θέμα είναι ψυχολογικό και αγωνιστικό, λίγο απ'όλα. Από ένα σημείο και μετά έπαιξε πολύ καλά ο Γιορντάνοφ, αλλά στο τρίτο σετ από μία τυχερή φάση το παιχνίδι μπορούσε να είχε λήξει 3-0 υπέρ του Εθνικού. Που χτύπησε η μπάλα στο φιλέ, νομίζω ο Ράιτς ήταν στο σερβίς και βρήκε η μπάλα τα χέρια του Ανδρεάδη, μπορεί να πήγαινε το σκορ 24-24 και 3-0 αλλά μπορεί και να χάναμε. Μερικές φορές για να κερδίσεις μία ομάδα και να πάρεις το πρωτάθλημα θα πρέπει να είσαι 100% έτοιμος και από θέμα τακτικής και από θέμα τεχνικής. Να κάνεις αυτό που πρέπει να κάνεις επί 2 ώρες. Όχι να το κάνεις όποτε θές και να το ξανακάνεις μετά από 10 λεπτά, είναι αρκετά για να χάσεις. Προτιμούσα να χάσω 2 φορές με 3-0, θα ήμουν πιο ήσυχος αλλά όχι με αυτό τον τρόπο. Αυτό σε ενοχλεί πιο πολύ και σου μένει η πίκρα για χρόνια. Δεν είναι η ήττα αλλά ο τρόπος που χάνεις. Θα με προβλημάτιζε αν δεν μπορούσαν οι παίχτες να παίξουν αλλά στην ομάδα έχουμε 2 άτομα 40 και 41 ετών και βγάλανε 2 μέρες 10 σετ».

Για την μέτρια απόδοση του Μιγιαήλοβιτς: «Είναι άδικο να μιλάει ένας προπονητής για κάποιον παίχτη. Κρατάμε ότι αυτή η ομάδα πραγματικά έπαιξε καλά, καλύτερα από χθες. Έδειξε ότι είναι κοντά στην νίκη αλλά στο τέλος ένας κερδίζει και ένας χάνει. Φεύγουμε τώρα με την πίκρα ότι χάσαμε 2 παιχνίδια και ότι μπορούσαμε να είχαμε κάνει κάτι παραπάνω. Αυτό για το οποίο παρακαλάω είναι οι αθλητές μου να είναι να παίξουν το ίδιο καλά, να μην τα παρατήσουν».

Για την διαιτησία: «Είχαμε πολλά άσχημα σφυρίγματα, μας χρέωσαν περίπου 10 φορές φιλέ, ενώ μόνο 1 υπέρ μας. Θέλω να δω το παιχνίδι και αν πραγματικά κάνω λάθος θα ζητήσω δημόσια συγγνώμη. Το παιχνίδι πάντως δεν κρίθηκε από την διαιτησία».

Ράιτς:«Ξεκινάμε από την αρχή στην Αλεξανδρούπολη»


Στο volleynews.gr μίλησε ο Ιβάν Ράιτς μετά το τέλος του αγώνα με τον Ολυμπιακό και την ήττα με 3-2. 

Τι έγινε ξανά και από 2-0 χάσατε το παιχνίδι;
«Δεν ξέρω τι έγινε ξανά. Ξεκινήσαμε να παίζουμε πολύ καλά, αλλά στη συνέχεια χάσαμε την αυτοσυγκέντρωση μας όπως και χθες. Ο Ολυμπιακός το εκμεταλλεύτηκε αυτό και άρχισε να παίζε καλύτερα. Μετά το 2-0 κάναμε πολλά λάθη». 
Μπορείτε ο Εθνικός να πάρει τα επόμενα δύο παιχνίδια στην Αλεξανδρούπολη;
«Τώρα παίζουμε στην Αλεξανδρούπολη, αν βάλουμε στο μυαλό μας ο καθένας ότι ξεκινάμε από την αρχή, πιστεύω ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Πρώτα όμως πρέπει να ξεκουραστούμε και να ανασυνταχθούμε για να πάμε να κάνουμε λιγότερα λάθη και να κερδίσουμε». 
Τι έκανε ο Ολυμπιακός και άλλαξε δύο φορές το 2-0;
«Ο Ολυμπιακός έχει πολλούς καλούς παίκτες και κάθε αλλαγή μπορεί να αντικαταστήσει επάξια τον βασικό παίκτη.Ίσως έχει παραπάνω φρεσκάδα. Δεν μπορώ να ξέρω ποιο είναι το μυστικό που τον κάνει να αλλάζει, ίσως είναι αυτό». 
πηγη www.volleynews.gr