Σελίδες


Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

Ολυμπιακός - Εθνικός Αλεξανδρούπολης (22η αγωνιστική, 5/4, 19.00, Novasports-1)

    Ολυμπιακός - Εθνικός Αλεξανδρούπολης (22η αγωνιστική, 5/4, 19.00, Novasports-1)
Το σούπερ ντέρμπι της 22ης αγωνιστικής και τελευταίας της κανονικής περιόδου στο πρωτάθλημα Volleyleague ΟΠΑΠ θα γίνει στο «Μελίνα Μερκούρη» του Ρέντη (5/4, 19.00, Διαιτητές: Γεροθόδωρος, Βουδούρης, Novasports-1) όπου ο Ολυμπιακός θα υποδεχτεί τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης. Το αποτέλεσμα του αγώνα θα κρίνει την πρώτη θέση στην κανονική περίοδο.
Ο Ολυμπιακός αν κατακτήσει δύο σετ και ακόμα και με ήττα 3-2 σετ θα πάρει την πρώτη θέση, ενώ ο Εθνικός χρειάζεται μόνο τρίποντο για την πρώτη θέση καθώς θα ισοβαθμήσει με τον Ολυμπιακό στους 50 βαθμούς και θα έχει πλεονέκτημα διότι και στον Α΄ γύρο είχε νικήσει 3-2 σετ.
 
Ο Ολυμπιακός προέρχεται από τη νίκη επί του Παναθηναϊκού στην Κυψέλη με 3-1 σετ. Σε 21 αγώνες έχει 16 νίκες και 50 βαθμούς και είναι στην πρώτη θέση της βαθμολογίας.
Πλούσιο είναι το ιατρικό δελτίο και ο Δημήτρης Καζάζης προσπαθεί να κάνει όσο το δυνατόν καλύτερη διαχείριση ώστε να μην ρισκάρει για τα πλέι άουτ και παράλληλα να έχει ετοιμοπόλεμους τους παίκτες του στα πλέι οφ.
Χωρίς Κουρνέτα, 60-40 ο Στεφάνου
Δεν θα αγωνιστεί ο Βασίλης Κουρνέτας που στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό έπαθε τράβηγμα στους προσαγωγούς, αντίθετα επιστρέφει ο Γιώργος Στεφάνου στη θέση του λίμπερο παρότι δεν είναι 100% έτοιμος. Συντήρηση κάνουν ο Καλντέιρα και ο Γιορντάνοφ που έχουν ενοχλήσεις στο γόνατο και στον ώμο αντίστοιχα.
«Θέλουμε πρώτη θέση»
Ο προπονητής του Ολυμπιακού Δημήτρης Καζάζης δήλωσε: «Θέλουμε την πρώτη θέση στην κανονική περίοδο για να επιβραβευτούμε για την καλή πορεία που κάναμε στον Β΄ γύρο. Δεν ασχολούμαστε με άλλα αποτελέσματα και άλλα σενάρια εκτός από την πρώτη θέση. Η ομάδα αντιμετωπίζει προβλήματα τραυματισμών αλλά ξέρουμε και πως να τα αντιμετωπίσουμε. Ο Κουρνέτας δεν θα αγωνιστεί γιατί δεν θέλουμε να ρισκάρουμε. Ο Στεφάνου έχει πιθανότητες 60-40 να αγωνιστει. Ο Εθνικός θα έρθει αποφασισμένος για τη νίκη. Έχει ξεπεράσει την κρίση του και ο Μιγιαήλοβιτς με τον Ράιτς δείχνουν βελτιωμένοι. Θα γίνει σκληρός αγώνας».
Από πρώτος μέχρι τρίτος
Στην Αθήνα βρίσκεται ήδη η αποστολή του Εθνικού Αλεξανδρούπολης και μάλιστα όλοι οι παίκτες είναι στη διάθεση του Σάκη Μουστακίδη. Σε 21 αγώνες ο Εθνικός έχει 17 νίκες και 47 βαθμούς και είναι στην πρώτη θέση της βαθμολογίας. 
Ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης με νίκη 3-0 ή 3-1 σετ καταλαμβάνει την πρώτη θέση καθώς έχει πλεονέκτημα σε ισοβαθμία με τον Ολυμπιακό. Ο Εθνικός σε διπλή ισοβαθμία ή με την Κηφισιά ή με τον Α.Ο.Φοίνικα Σύρου έχει πλεονέκτημα. Επίσης έχει πλεονέκτημα σε τριπλή ισοβαθμία με Κηφισιά και Φοίνικα.
«Για πάρουμε τίτλο πρέπει να νικήσουμε εκτός έδρας τον Ολυμπιακό»
Ο προπονητής του Εθνικού δήλωσε για το ντέρμπι: «Είναι από τα ματς της χρονιάς. Είτε τώρα, είτε αργότερα θα πρέπει να νικήσουμε τον Ολυμπιακό στην έδρα του ώστε να πάρουμε τον τίτλο. Αυτό το ξέρουμε καλά και είμαστε έτοιμοι το μήνα που απομένει να τα δώσουμε όλα για να κάνουμε την υπέρβαση. Γνωρίζω για τα προβλήματα που έχει ο Ολυμπιακός. Αν μιλούσαμε για άλλη ομάδα θα είχαν αξία αυτές οι αναφορές στα προβλήματα. Όταν μιλάμε για τον Ολυμπιακό δεν παίζουν ρόλο. Κοιτάμε την ομάδα μας. Δε μπαίνουμε στη λογική των σεναρίων. Θέλουμε την πρώτη θέση αλλά και όποια θέση και να πάρουμε στην κατάταξη από Δευτέρα θα ξεκινήσει η τελική φάση. Εκεί όλα θα είναι διαφορετικά και θα μετρήσουν άλλα πράγματα».
πηγη www.volleyleague.gr