Σελίδες


Κυριακή 24 Απριλίου 2016

Επιστολή διαμαρτυρίας του Εθνικού για την διεξαγωγή της ημιτελικής φάσης του Πανελληνίου Παίδων στη Θεσσαλονίκη!!


Επιστολή διαμαρτυρίας του Εθνικού για το Πανεπαρχιακό των Παίδων

ΠΡΟΣ: Ε.Ο.ΠΕ.
ΚΟΙΝ. Ε.Σ.ΠΕ. ΘΡΑΚΗΣ - ΑΝ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΕΝΔΙΑΦ. ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ

ΘΕΜΑ: Προημιτελική και Ημιτελική Φάση (Όμιλοι Α’ και Β’) της Β’ Φάσης του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Παίδων.  
Αξιότιμες /οι κυρίες και κύριοι
Σήμερα 21/04/2016 λάβαμε το με αρ. πρωτ. 1823/21-4-16 έγγραφό σας, που αφορά την διεξαγωγή της Προημιτελικής και Ημιτελικής Φάσης (Όμιλοι Α’ και Β’) της Β’ Φάσης του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Παίδων θα διεξαχθούν στη Θεσσαλονίκη 25-28/4/2016.  
Επειδή μαζί με την ειδική Προκήρυξη της Β' Φάσης Πανελληνίου Πρωταθλήματος Παίδων-Κορασίδων 2015-2016, είχαμε λάβει και το με αρ. πρωτ. 1508 / 31-3-2016 έγγραφό σας (εκδήλωση ενδιαφέροντος διοργάνωσης με προσφορά κάλυψης εξόδων) και έχοντας υπ’ όψη μας την προσφορά του Α.Σ.Α. Έβρος Σουφλίου (450,00 € / ομάδα) πιστεύαμε ότι οποιαδήποτε άλλη προσφορά, εάν δεν επιλεγόταν το Σουφλί, εάν δεν ήταν καλύτερη, τουλάχιστον θα πλησίαζε αυτήν του Σουφλίου, αλλιώς ποιό θα ήταν το νόημα της διαδικασίας.
Αντ’ αυτού λάβαμε το πρόγραμμα των αγώνων με την προσφορά των 200,00 € / ομάδα, ελεημοσύνη θα την χαρακτηρίζαμε γιατί αντιστοιχεί περίπου στο ποσό των 3,00 €/ημέρα για κάθε αθλητή.
Κύριοι δεν υπήρξε καμία μέριμνα και διερεύνηση για εύρεση ξενοδοχείων και διατροφής για τις ομάδες, παρά μόνο τρείς ημέρες πριν τους αγώνες και πριν την Μ. Εβδομάδα είμαστε αναγκασμένοι να ψάχνουμε να τα βρούμε μόνοι μας. Υπάρχει πρόβλημα διαθεσιμότητας στην Θεσσαλονίκη, λόγω των ημερών και των προσφύγων, και οι τιμές είναι υψηλές, το κόστος δε για κάθε ομάδα υπερβαίνει μόνο για διαμονή-διατροφή τα 1.600,00 € εάν υπολογίσει δε κανείς και την μετακίνηση, με κόστος για εμάς 700,00 €, καταλαβαίνετε ποιο το αποτέλεσμα της πράξης σας στα οικονομικά των συλλόγων που δεν προέρχονται από την Θεσσαλονίκη.
Κύριοι ο σύλλογός μας συμμετέχει ανελλιπώς, τις τελευταίες δεκαετίες, σε σχεδόν όλες τις ημιτελικές και τελικές φάσεις των πανελληνίων πρωταθλημάτων Εφήβων και παίδων έχουμε δε γυρίσει όλη την Ελλάδα ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Ε.Ο.ΠΕ., επίσης, για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο συμμετέχουμε σε ένα πρωτάθλημα, της Ε.Σ.ΠΕ. Θράκης – Α. Μακεδονίας, με μετακινήσεις από την Ορεστιάδα μέχρι τις Σέρρες, πραγματικά εξοντωτικές, πράγμα που δεν συμβαίνει με τις ομάδες των μεγάλων κέντρων που μετακινούνται με αστική συγκοινωνία.
Το γεγονός της ανάθεσης στην Θεσσαλονίκη της ημιτελικής φάσης, χωρίς οικονομική προσφορά, τουλάχιστον συγκρίσιμη με του Σουφλίου, το γεγονός της απουσίας τουλάχιστον διερεύνησης από μέρους των τριών συνδιοργανωτών εύρεσης καταλυμάτων και διατροφής, η ανακοίνωση στα Μ.Μ.Ε. του τόπου, πριν ακόμα αποφασιστεί από τα αρμόδια όργανα, μαρτυρά ότι σε βάρος μας όπως και του Σουφλίου παίχτηκε ένα παιχνίδι τουλάχιστον ύποπτο.
Δεν μπορούμε να δεχτούμε το ότι μια ομάδα από μία πόλη 5.000 κατοίκων, βρήκε χορηγούς και τρείς ομάδες από μία πόλη 1.500.000 κατοίκων δεν βρήκαν, προφανώς ήταν σίγουρες ότι η διοργάνωση ήταν δική τους και δεν χρειαζόταν να ξοδευτούν ή να υποχρεωθούν, εξ’ άλλου υπάρχουν κορόιδα από την επαρχία που πληρώνουν το μάρμαρο.
Κύριοι, σκοπός της ύπαρξης της Ε.Ο.ΠΕ., εκτός από την διενέργεια των πρωταθλημάτων, είναι και η μέριμνα για την ανάπτυξη του αθλήματος ισόρροπα στο Κέντρο και στην περιφέρεια. Οι αποφάσεις σας όμως δεν συνάδουν με αυτό το σκοπό, είναι άραγε τυχαίο το γεγονός ότι η ίδια μεγάλη πόλη διοργανώνει ημιτελική φάση του πρωταθλήματος Εφήβων και Παίδων την ίδια μάλιστα αγωνιστική χρονιά σε χρονική απόσταση μικρότερη των δύο μηνών;
Είναι τυχαίο το γεγονός ότι ο πρόεδρος της Ε.Ο.ΠΕ. και σημαίνοντα στελέχη της προέρχονται από την Θεσσαλονίκη;
Είναι τυχαίο το γεγονός ότι έρχονται οι εκλογές της Ε.Ο.ΠΕ;
Κύριοι είναι γεγονός ότι ζούμε σε μία χρεωκοπημένη και διεφθαρμένη χώρα, αλλά πιστεύαμε ότι ειδικά ο χώρος της Πετοσφαίρισης που όλοι υπηρετούμε, είναι μία όαση υγείας και δημιουργίας ειδικά για τα παιδιά μας, γιατί λοιπόν προσπαθείτε να μας διαψεύσετε;      
Πιστεύουμε ότι η Ε.Ο.ΠΕ. και ειδικά το Δ.Σ., για την έξωθεν καλή μαρτυρία, πρέπει να επανορθώσει το λάθος της και κάθε ομάδα να πληρώσει το ποσό των 450,00 για διαμονή και διατροφή τα δε υπόλοιπα να τα αναλάβει ή ίδια ή οι συδιοργανώτριες ομάδες.
Επειδή δεν μας αρέσει να είμαστε… «Επιμηθείς», σας θυμίζουμε, πως έγκαιρα και με τον πιο επίσημο και κατηγορηματικό τρόπο, ο εκπρόσωπος του Συλλόγου μας, από το Βήμα της πρόσφατης Γενικής Συνέλευσης της Ομοσπονδίας, είχε εκθέσει τον άνιση μεταχείριση (στον οικονομικό τουλάχιστον τομέα, με άμεσο αντίκτυπο και στον καθαρά αθλητικό) της Περιφέρειας, σε σχέση με την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, προβλέποντας ουσιαστικά τη σημερινή κατάσταση
Παρακαλούμε για τις ενέργειές σας και περιμένουμε την ικανοποίηση του αιτήματός μας.
                                                                        
                                             Για τον Μ.Γ.Σ. ΕΘΝΙΚΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ
                                                                                  Με τιμή
Γρηγόριος Ι. Καραπιπέρης       Απόστολος Μπεχτσούδης         Αναστάσιος Ε. Τοκαμάνης
 
          Πρόεδρος                               Γεν. Γραμματέας                 Έφορος Τμήματος Πετοσφαίρισης