Σελίδες


Πέμπτη 27 Αυγούστου 2015

Ιστορία μου, αμαρτία μου...

Ιστορία μου, αμαρτία μου...

ΤΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΛΕΜΟΝΙΔΗ
Προς νέα ... παρανομία οδεύει η ΕΣΑΠ, αφού όλα δείχνουν ότι θα ασχοληθεί με τους τύπους και όχι με την ουσία της υπόθεσης Ηρακλής, που προσπαθεί με δυο δεδικασμένα να κατοχυρώσει τη θέση του στην Α1 ανδρών.
Πριν από δυο χρόνια λοιπόν η Παναχαική που είχε νομικά και όχι μόνο προβλήματα, συγχωνεύτηκε με ομάδα χωρίς δραστηριότητες,  μετονομάσθηκε σε "Παναχαική Γυμναστική Ένωση" και ούτε γάτα, ούτε ζημιά...

Τη σκυτάλη πήρε πέρυσι η ΜΕΝΤ , που έκανε ακριβώς το ίδιο κόλπο και πήρε μέρος ως "Ένωση Τούμπας", ενώ στα χνάρια της βαδίζει και ο Ηρακλής.

Παλιά οι Κολύμπατζης-Μανωλόπουλος ιδρύσαν ένα σωματείο με την ονομασία "Ηρακλής Πετοσφαίριση", προκειμένου να απαλλαγούν από τα χρέη δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ του ΓΣΗρακλής προς το δημόσιο, επιβεβαιωμένα από το ΣΔΟΕ. Αντέδρασαν οι οπαδοί του Ηρακλή, λέγοντας ότι αυτό δεν συνάδει με την ιστορία του "γηραιού".

Φέτος όμως οι ίδιοι που ύψωναν τείχος τότε, χρησιμοποίησαν το παραπάνω τρικ, παρότι ο σύλλογος "Ηρακλής Πετοσφαίριση" υπάρχει μόνο στα χαρτιά και δεν έχει δραστηριότητα.

Η μοναδική, αλλά σημαντική διαφορά του Ηρακλή με τα άλλα δυο σωματεία είναι ότι χρωστάει πολλά λεφτά όχι μόνο στο δημόσιο, αλλά και σε αθλητές(Χριστοφιδέλης, Στεφάνου, Προύσαλης, Σμαραγδής κ.α), που αντέδρασαν μέσω του συνδικαλιστικού οργάνου τους. Ο ΠΑΣΑΠ ζήτησε από την ΕΟΠΕ, την ΕΣΑΠ, τη ΓΓΑ και την ΕΕΑ να μπλοκάρουν τη συμμετοχή του Ηρακλή, γιατί θα δημιουργήσουν κακό προηγούμενο και θα επιτρέψουν και στα άλλα ΤΑΑ να μη πληρώνουν τα χρέη τους.

Η απάντηση του Ηρακλή ήταν ανυπόγραφη και μάλιστα μέσω οπαδικού σαιτ. Από εκεί έγινε προσωπική επίθεση κατά του προέδρου του ΠΑΣΑΠ Θανάση Ψάρρα , με απειλή τη δημοσιοποίηση 27 ιδιωτικών συμφωνητικών με παίκτες που αγωνίσθηκαν στον Ηρακλή την περίοδο 2008-13. Μέσω αυτών φαίνεται ότι ο Ηρακλής έδινε μαύρα λεφτά σε παίκτες, που δεν τα δήλωναν στην εφορία.

Και πάμε στο δια ταύτα. Τυπικά ο Ηρακλής έχει δίκιο, αφού η ΕΕΑ και η ΕΣΑΠ έκαναν τα στραβά μάτια σε ΜΕΝΤ, Παναχαική και δεν μπορούν να αποφασίσουν τώρα διαφορετικά σε παρόμοια περίπτωση.

Απο εκεί και πέρα όμως κάποτε πρέπει να σταματήσει αυτό το απαράδεκτο γεγονός να βαφτίζονται οι Εταιρείες που χρωστούν σε "Νέος Πανιώνιος", Νέα Καβάλα", "Ένωση Τούμπας" κλπ, ή να υποβιβάζονται όπως η ΑΕΚ σε κατώτερες κατηγορίες για να παραγραφούν τα χρέη τους.

Τι στάση θα κρατήσει η ΕΣΑΠ; Σύμφωνα με τα ως τώρα δεδομένα θα επιτρέψει τη συμμετοχή του Ηρακλή γιατί πρόκειται για Ένωση που κάνει ρουσφέτια σε όλα τα μέλη της και δεν βλέπουμε το λόγο να πράξει αυτή τη φορά το αντίθετο. Την περασμένη φορά μάλιστα που ο Ηρακλής είχε πρόβλημα , το προεδρείο της ΕΣΑΠ κατέθεσε υπέρ του και πήρε παράτυπα το χαρτί από την ΕΑΑ. Τότε είχε κατακτήσει και το νταμπλ, στον ... επιθανάτιο ρόγχο του άλλοτε μεγάλου Ηρακλή, κατακτώντας μάλιστα το πρωτάθλημα στα χαρτιά, αφού ο Φοίνικας Σύρου ήταν απροστάτευτος και είχε απέναντι του την ΕΟΠΕ, τη ΓΓΑ, την ΕΣΑΠ και τους κομματάρχες του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας της Θεσσαλονίκης.

Σημειωτέον ότι ο μεγάλος Ηρακλής έπαιζε με διαφορετικούς όρους στα πρωταθλήματα, όταν δεν πλήρωνε φόρους, ΦΠΑ, ΙΚΑ, παίκτες και έπαιρνε τίτλους σε βάρος του Ολυμπιακού και του Παναθηναικού που ήταν συνεπείς προς τις υποχρεώσεις τους προς το δημόσιο και τους παίκτες. Οι "αιώνιοι" προς τιμή τους , έκαναν διακανονισμό των χρεών τους προς τους αθλητές(δεν χρωστούσαν στο δημόσιο), με αποτέλεσμα να έχουν αδύναμα ρόστερ, προκειμένου να ξεπλύνουν αμαρτίες προηγουμένων διοικήσεων. Δεν προσέφυγαν σε τεχνάσματα και τρικ σεβόμενοι την ιστορία τους, αφού κάλλιστα μπορούσαν να μετονομασθούν σε κάτι άλλο για να γλυτώσουν πολλά εκατομμύρια.

ΠΗΓΗ: ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ