Σελίδες


Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

Τα σενάρια της Volleyleague για την 22η αγωνιστική

Τα σενάρια της Volleyleague για την 22η αγωνιστική

Η 22η και τελευταία αγωνιστική της Volleyleague θα κρίνει την κατάταξη των 12 ομάδων, με κάποιες να έχουν εξασφαλίσει συγκεκριμένες θέσεις και άλλες να ελπίζουν σε σενάρια. 
Τα σενάρια όλων των ομάδων:
Π.Α.Ο.Κ.

Ο ΠΑΟΚ είναι σίγουρα πρώτος ανεξάρτητα του αποτελέσματος στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π.

Ο Ολυμπιακός είναι σίγουρα δεύτερος ανεξάρτητα αποτελέσματος στον αγώνα με τον Γ.Σ.Λαμία.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο.

Ο Παναθηναϊκός χρειάζεται έναν βαθμό (δύο σετ) από τον ΠΑΟΚ για να εξασφαλίσει την είσοδο του στην 4αδα.

Εάν ο Παναθηναϊκός ηττηθεί 3-0 ή 3-1 σετ από τον ΠΑΟΚ για να περάσει στην 4αδα πρέπει το αποτέλεσμα του αγώνα Εθνικός - Φοίνικας να τελειώσει με «καθαρή» νίκη (3-0 ή, 3-1 σετ) είτε του Εθνικού είτε του Φοίνικα.

Εάν ο Παναθηναϊκός ηττηθεί από τον ΠΑΟΚ με 3-0 ή 3-1 σετ και ο αγώνας Εθνικός - Φοίνικας κριθεί στο τάι μπρέικ για μία από τις δύο ομάδες δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να περάσει ο Παναθηναϊκός στην 4αδα.

Ο Παναθηναϊκός έχει μειονέκτημα σε διπλή ισοβαθμία είτε με τον Εθνικό είτε με τον Φοίνικα, αλλά έχει πλεονέκτημα σε διπλή ισοβαθμία με την Κηφισιά.

Ο Παναθηναϊκός έχει μειονέκτημα και στα δύο σενάρια τριπλής ισοβαθμίας (Εθνικός, Παναθηναϊκός, Κηφισιά) και (Κηφισιά, Παναθηναϊκός, Φοίνικας). Στην πρώτη περίπτωση ο Εθνικός θα είναι στην 4η θέση, ο Παναθηναϊκός στην 5η θέση και ο Φοίνικας στην 6η θέση. Στην δεύτερη περίπτωση η Κηφισιά θα είναι στην 4η θέση, ο Παναθηναϊκός στην 5η θέση και ο Φοίνικας στην 6η θέση.

Μ.Γ.Σ.ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης προκρίνεται σίγουρα στην 4αδα εάν νικήσει με οποιοδήποτε σκορ τον Φοίνικα.

Εάν ο Εθνικός χάσει με 3-2 σετ από τον Φοίνικα προκρίνεται στην 4αδα μόνο εφόσον ο Παναθηναϊκός δεν πάρει βαθμό από τον ΠΑΟΚ.

Ο Εθνικός έχει πλεονέκτημα σε διπλές ισοβαθμίες με Παναθηναϊκό και Κηφισιά και σε τριπλή ισοβαθμία με Παναθηναϊκό και Κηφισιά. Σε αυτή τη περίπτωση ο Εθνικός θα τερματίσει 4ος, ο Παναθηναϊκός 5ος και η Κηφισιά στην 6η θέση. Δεν υπάρχει περίπτωση ισοβαθμίας του Εθνικού με τον Φοίνικα, ούτε τριπλή ισοβαθμία του Εθνικού με τον Φοίνικα και άλλη ομάδα.

Α.Ο. ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΣΥΡΟΥ

Ο Φοίνικας Σύρου προκρίνεται σιγουρα στην 4αδα εάν νικήσει με οποιοδήποτε σκορ τον Εθνικό. Επίσης προκρίνεται υπό προυποθέσεις και με ήττα με 3-2 σετ. Οι προϋποθέσεις είναι να μην πάρει βαθμό ο Παναθηναϊκός από τον ΠΑΟΚ και να μην νικήσει με τρίποντο η Κηφισιά τη ΜΕΝΤ.

Ο Φοίνικας στη διπλή ισοβαθμια με τον Παναθηναϊκό έχει πλεονέκτημα, ωστόσο, εάν υπάρξει τριπλή ισοβαθμία με Παναθηναϊκό και Κηφισιά τότε η Κηφισιά θα πάρει την πρόκριση στην 4αδα, ο Παναθηναϊκός θα τερματίσει 5ος και ο Φοίνικας 6ος.

Α.Ο. ΚΗΦΙΣΙΑΣ

Ο ΑΟ Κηφισιάς προκρίνεται στην 4αδα μόνο με ένα σενάριο. Να νικήσει 3-0 ή 3-1 σετ τη ΜΕΝΤ, να χάσει ο Παναθηναϊκός από τον ΠΑΟΚ 3-0 ή 3-1 σετ και να νικήσει ο Εθνικός τον Φοίνικα 3-2 σετ. Σε αυτή την περίπτωση θα προκύψει τριπλή ισοβαθμία Κηφισιάς, Παναθηναϊκού και Φοίνικα και η Κηφισιά θα είναι στην 4η θεση, ο Παναθηναϊκός στην 5η θέση και ο Φοίνικας στην 6η θέση.

Γ.Α.Σ. ΠΑΜΒΟΧΑΪΚΟΣ

Ο Παμβοχαϊκός είναι σίγουρα στην 7η θέση ανεξάρτητα του αποτελέσματος στον αγώνα με τον Άρη.

Α.Ο.ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ

Η Ορεστιάδα είναι σίγουρα στην 8η θέση ανεξάρτητα του αποτελέσματος στον αγώνα με την ΑΕΚ

Α.Σ.ΑΡΗΣ

Ο Α.Σ.Άρης είναι σίγουρα στην 9η θέση ανεξάρτητα του αποτελέσματος στον αγώνα με τον Παμβοχαϊκό

ΜΕΝΤ

Η ΜΕΝΤ με νίκη 3-0 ή 3-1 επί της Κηφισιάς θα είναι σίγουρα στην 10η θέση. Σε ισοβαθμία με τη Λαμία, η Λαμία έχει πλεονέκτημα.

Γ.Σ.ΛΑΜΙΑ

Ο Γ.Σ.Λαμία σε ισοβαθμία με τη ΜΕΝΤ έχει πλεονέκτημα.

Α.Ε.Κ.

Η ΑΕΚ υποδέχεται την Ορεστιάδα και θέλει τη νίκη ώστε να μην αυξηθεί η διαφορά στους 7 βαθμούς από τη Λαμία και στους 12 από τον Άρη.

*Εντός της εβδομάδας και πριν τους αγώνες της 22ης αγωνιστικής θα γίνει Δ.Σ. της ΕΣΑΠ όπου θα διευκρινιστούν στις ισοβαθμίες των πλέι άουτ.
πηγη www.volleynews.gr