Σελίδες


Κυριακή 22 Μαρτίου 2015

Πρωταθλήτρια η Νίκη Αλεξανδρούπολης! Ανεβαίνει στην Α2!!

 

Πρωταθλήτρια η Νίκη Αλεξανδρούπολης! Ανεβαίνει Α2 παρά την ήττα από την ΑΕΚ!!!
Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Ζαχαρίας Μπαλτζής
-  Η Νίκη Αλεξανδρούπολης επέστρεψε στην Α2 Κατηγορία. Μπορεί να γνώρισε το απόγευμα της Κυριακής, μετά από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι, με 3-2 σετ την ήττα από την ΑΕ Κομοτηνής, ωστόσο ο πόντος που εξασφάλισε ήταν αρκετός για να κατακτήσει τον τίτλο, έστω και σε ισοβαθμία με τις Κομοτηναίες.
Το ματς ήταν συγκλονιστικό στην εξέλιξή του, στα δύο πρώτα σετ. Η Νίκη ξεκίνησε καλά τον αγώνα, βρέθηκε μπροστά απέναντι στην ΑΕ Κομοτηνής με 5-1, όμως έπειτα οι φιλοξενούμενες ισορρόπησαν το ματς, προηγήθηκαν μάλιστα και με 15-17, όμως σε εκείνο το σημείο οι παίκτριες της ομάδας από την Αλεξανδρούπολης ανέβασαν ρυθμό, παίρνοντας το πρώτο σετ στις λεπτομέρειες με 25-23, δείχνοντας ψυχραιμία στα κρίσιμα σημεία κάτι που αποδείχθηκε κλειδί για την συνέχεια. Οι κιτρινόμαυρες από την Ροδόπη παίζοντας με την πλάτη στον τοίχο, απέδωσαν πολύ καλό βόλεϊ στο δεύτερο σετ, προηγήθηκαν με 8-10 και 16-20, κατακτώντας τελικά το σετ με 20-25 ισοφαρίζοντας σε 1-1.
Οι Αλεξανδρουπολίτισσες επέστρεψαν δυναμικά στο τρίτο σετ, όπου πήραν τα ηνία από νωρίς με 9-5 και 14-7, με την συνέχεια να είναι ανάλογη και την Νίκη να κατακτά το σετ με 25-18. Εκείνη την στιγμή ξεσπούσαν σε πανηγύρια οι αθλήτριες του Έβρου, αφού κατακτούσαν το πρωτάθλημα ανεξαρτήτως συνέχειας με τον βαθμό που εξασφάλιζαν και κατά συνέπεια την επιστροφή στην Α2 Κατηγορία Γυναικών.
Ακολούθησε χαλάρωση για τις γηπεδούχες, ενώ και οι παίκτριες της ΑΕΚ παρά την απογοήτευση πάλεψαν τα επόμενα σετ. Έτσι πήραν το τέταρτο σετ εξελίχθηκε σε ντέρμπυ, με τις φιλοξενούμενες να βρίσκοντας μπροστά με 10-20 κόντρα στη Νίκη, οι παίκτριες της οποία προσπάθησαν για την ανατροπή χωρίς όμως να την καταφέρουν μιας και ηττήθηκαν στο σετ με 27-29. Έτσι επήλθε η ισοφάριση στον αγώνα σε 2-2 σετ και στο τάι μπρέικ οι Κομοτηναίες ήταν πιο ψύχραιμες και με πιο καθαρό μυαλό, αφού εκείνο των παικτριών της Νίκης μάλλον ταξίδευε ήδη στην Α2, με αποτέλεσμα να προηγηθούν με 2-6 και τελικά να πάρουν και αυτό το σετ με 10-15.
Οι δυο ομάδες ισοβάθμησαν στην πρώτη θέση της Β' Εθνικής με 51 βαθμούς, αλλά η Νίκη είχε κερδίσει με 3-1 σετ στην Κομοτηνή παίρνοντας καθαρό τρίποντο, με αποτέλεσμα να ευνοείται σε αυτήν την ισοβαθμία. Ως πρωταθλήτρια της περιφέρειας Θράκης και Ανατολικής Μακεδονίας θα συμμετάσχει στο επόμενο πρωτάθλημα της Α2 Γυναικών!

Νίκη Αλεξανδρούπολης (Δήμητσας): Χαρισιάδου, Δεδούση, Καλογεροπούλου, Βενέτη, Λαμπρίδου, Νικολαϊδου, Λυμπεροπούλου (λ) / Μαρκίδου, Γίτση, Κωνσταντινίδου, Τσιακίρη, Αργύρη
ΑΕ Κομοτηνής (Κιοσσές): Σιούγγαρη, Παπαδοπούλου, Λυγγέρη Ε., Βασιλακοπούλου, Ιωαννίδου, Τριανταφυλλίδου, Μπογιατζή (λ) / Σουλτάνη, Τσούκα, Μπανιώτη, Λυγγέρη Γ., Τσιλίκα (λ)
πηγη www.thrakisports.gr