Σελίδες


Τρίτη 3 Μαρτίου 2015

Έτοιμος να... "ροκάρει" (και) στην Λισαβόνα ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης


Έτοιμος να... "ροκάρει" (και) στην Λισαβόνα ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης
Έτοιμος να... "ροκάρει" και στην Λισαβόνα είναι ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης. Η ομάδα του Έβρου, μοναδική εκπρόσωπος της Ελλάδας στις ανδρικές ευρωπαϊκές διοργανώσεις μετά τον αποκλεισμό του Ολυμπιακού, συνεχίζει την φετινή πορεία της στο Challenge Cup από την πρωτεύουσας της Πορτογαλίας. Εκεί θα αντιμετωπίσει το βράδυ της Τρίτης μια ιστορική ομάδα: την Μπενφίκα (22:30, LIVE ThrakiSportS).
Η αποστολή του Εθνικού μετά από ένα ταξίδι σχεδόν 13 ωρών, έφτασε το μεσημέρι της Κυριακής στην Λισαβόνα. Μετά το παιχνίδι με τη ΜΕΝΤ το βράδυ του Σαββάτου οι παίκτες γύρισαν για λίγο σπίτια τους, ετοίμασαν βαλίτσες και ακριβώς τα μεσάνυχτα ξαναβρέθηκαν για μια ακόμα ευρωπαϊκή αποστολή. Το πούλμαν τους μετέφερε Κωνσταντινούπολη και από εκεί με πτήση των Τουρκικών Αερογραμμών πέταξαν απευθείας για την πρωτεύουσα της Πορτογαλίας.
Η Κυριακή ήταν ημέρα χαλάρωσης και ξεκούρασης για τους παίκτες και τα υπόλοιπα μέλη της αποστολής, που είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν σε μια από τις πιο όμορφες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Όπως φαίνεται και στην φωτογραφία, η... "νεολαία" των Θωμά Δημητριάδη, Κώστα Δαλακούρα, Γρηγόρη Κοντοστάθη και Ανέστη Δαλακούρα πήγε μάλιστα στο Ηard Rock Cafe της Λισαβόνας και δεν αντιστάθηκε στον πειρασμό για μια φωτογραφία.
Το βράδυ της Δευτέρας θα πραγματοποιηθεί η προπόνηση του Εθνικού στο γήπεδο όπου θα φιλοξενηθεί το παιχνίδια, το οποίο θα μεταδοθεί ζωντανά (με εικόνα και ήχο από την Πορτογαλία και φυσικά εκτενή περιγραφή) μέσα από ThrakiSportS, το βράδυ της Τρίτης. Οι παίκτες του Σάκη Μουστακίδη καλούνται να δώσουν συνέχεια σε μία ούτως ή άλλως πετυχημένη και ονειρεμένη πορεία στην Ευρώπη.
Μια πορεία η οποία ξεκίνησε από την Ελβετία και συνεχίστηκε με στάσεις στην Εσθονία και την Τσεχία, πριν το παιχνίδι με την Μπενφίκα της Πορτογαλίας (ο επαναληπτικός του οποίου, καθώς τίποτα δεν τελειώσει το βράδυ της Τρίτης ανεξαρτήτως του ποιο θα είναι το αποτέλεσμα) θα διεξαχθεί την άλλη Τετάρτη (και αφού ενδιαμέσως μεσολαβήσει το ντέρμπι του Έβρου στην Ορεστιάδα).
Ο Λέο Άντριτς μίλησε από την Πορτογαλία για το κλίμα που επικρατεί στην ομάδα ενώ δεν έκρυψε την αισιοδοξία του πως ο Εθνικός θα μπορέσει να κάνει ακόμα μία έκπληξη. Αρχικά ο Κροάτης άσσος τόνισε πως: «Το κλίμα στην ομάδα είναι εξαιρετικό. Αν και υπάρχει μία μικρή κούραση από το ταξίδι μας, αφού ξεκινήσαμε τέσσερις ώρες μετά το ματς με τη ΜΕΝΤ, ωστόσο ο ενθουσιασμός μας είναι μεγαλύτερος. Η προετοιμασία για το παιχνίδι αυτό έχει πάει πολύ καλά και δουλεύουμε πολύ πάνω στον τομέα της τακτικής».
Σχετικά με το που πιστεύει ότι θα κριθεί το ματς με τους Πορτογάλους, ο 21χρονος διαγώνιος ξεκαθάρισε πως: «Το πιο σημαντικό πράγμα θα είναι η δική μας συγκέντρωση. Αν είμαστε συγκεντρωμένοι, το ματς θα κυλήσει πολύ καλά και θα έρθει το αποτέλεσμα που θέλουμε». Τέλος σχετικά με το αν μπορεί ο Εθνικός θα συνεχίσει τις εκπλήξεις στο ChallengeCup, ο Λέο Άντριτς ήταν ξεκάθαρος: «Φυσικά και μπορούμε να κερδίσουμε. Θα δώσουμε το 100% και θα προσπαθήσουμε να μπούμε στα ημιτελικά της διοργάνωσης. Μπορούμε να συνεχίσουμε τις εκπλήξεις».
πηγη www.thrakisports.gr