Σελίδες


Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

ΕΘΝΙΚΟΣ-ΚΗΦΙΣΙΑ, ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Μουστακίδης: «Συγνώμη, αλλά αυτό δεν δείχνει μεγάλη ομάδα»

Καυστικός παρουσιάστηκε στις δηλώσεις του ο Σάκης Μουστακίδης, ο οποίος μετά το παιχνίδι με την Κηφισιά προτίμησε να μην πανηγυρίσει παρά το σημαντικό τρίποντο. 

Ο προπονητής του Εθνικού Αλεξανδρούπολης, Σάκης Μουστακίδης, δήλωσε: «Συγχαρητήρια στα παιδιά γιατί έπαιξαν ένα ματς που ήξεραν ότι έπρεπε να το πάρουν και μάλιστα με καθαρό σκορ. Παρόλο που ήμασταν κακοί στην υποδοχή και παίκτες που είναι κλειδιά στην υποδοχή, έκαναν λάθη, τους δικαιολογώ γιατί ήταν η μέρα και το ματς. Μπράβο σε όλους. Ήταν μία σπουδαία νίκη απέναντι σε μία πολύ καλή ομάδα. Δεν μου αρέσει να αφήνω τίποτα να πέφτει κάτω. Το έργο το έχουμε ξαναδεί, εγώ ειδικά μετά από τόσα χρόνια το έχω δει πολλές φορές. Όταν είσαι 24-21, έχουμε κόντρα μπάλα άουτ, κάνουμε εύκολο λάθος, βγαίνουμε με ένα μπλοκ, τρώμε μπλοκ, παίρνουμε τάιμ άουτ, λέμε πώς θα παίξουμε, περνάμε την μπάλα με δάχτυλα και περιμένουμε να κάνει λάθος η αντίπαλη ομάδα για να νικήσουμε εμείς το παιχνίδι, συγνώμη, αλλά αυτό δεν δείχνει μεγάλη ομάδα. Όταν είσαι 24-21 και έχεις αυτό που έλεγε κάποιος προπονητής μου cojones, το παίρνεις εσύ το ματς. Αν θέλουμε να γίνουμε μεγάλη ομάδα θέλουμε αυτοσυγκέντρωση. Η ηλικία σίγουρα παίζει κάποιο ρόλο, αλλά δεν είναι αυτό το θέμα. Δεν μπορείς να περιμένεις να κάνει λάθος η άλλη ομάδα. Γιατί αν δεν έκανε λάθος σέρβις, μπορεί να παίζαμε πέμπτο σετ και θα ήμασταν έξω με ότι κάναμε μέχρι τώρα. Μία χρονιά παίζεται από δύο - τρία σημεία. Αυτό είναι το βόλεϊ καλώς ή κακώς. Συγνώμη που ξέφυγα, αλλά κι εγώ είμαι άνθρωπος. Όταν δίνω συγκεκριμένες εντολές θέλω να γίνονται. Έχουμε δύο ματς. Όλες οι ομάδες έχουν δύσκολο πρόγραμμα και μπορούν να γίνουν τα πάντα. Είναι ένα συναρπαστικό πρωτάθλημα. Θεωρώ ότι η Κηφισιά είναι μία ομάδα η οποία αυτή τη στιγμή είναι όπως ξεκίνησε, ο Φοίνικας ενισχύθηκε, ο Παναθηναϊκός ενισχύθηκε, η μόνη ομάδα που αποδυναμώθηκε είμαστε εμείς. Αυτό είναι λάθος μας και φαίνεται. Ωστόσο δείξαμε ότι έχουμε χαρακτήρα και μπορούμε να είμαστε μέσα στους στόχους μας. Νομίζω ότι από εμάς εξαρτάται. Πρέπει να πάμε πιο χαλαροί στα επόμενα παιχνίδια, αλλά συγχρόνως με πιο μεγάλη πίστη για αυτό που μπορούμε να κάνουμε, γιατί οι αθλητές μπορούν κι αυτό θέλω να τους πω. Να πάμε και να πάρουμε τα δύο επόμενα ματς. Θα δουλέψουμε στα κομμάτια που χρειάζονται βελτίωση. Όλα τα αποτελέσματα είναι ανοιχτά. Εμείς ας κάνουμε το χρέος μας».

Ο ακραίος του Εθνικού, Ανέστης Δαλακούρας, δήλωσε μετά τη νίκη επί της Κηφισιάς: «Ότι κι αν ήταν, ήταν μία νίκη που χρειαζόμασταν πάρα πολύ. Έπρεπε να νικήσουμε το ματς για να έχουμε ελπίδες για την τετράδα. Δεν τελείωσε τίποτα. Πήραμε μία νίκη από τους τρεις τελικούς και πρέπει να πάμε και στην Αθήνα να παίξουμε εξίσου καλά και να πάρουμε βαθμούς με τον Παναθηναϊκό. Η Κηφισιά νίκησε τον Ολυμπιακό, ο Παναθηναϊκός νίκησε τον Ολυμπιακό, οπότε αναγκαστικά εμείς πρέπει να πάρουμε όλα τα παιχνίδια. Ο προπονητής μου το ζει πολύ το παιχνίδι, αλλά τώρα δεν ξέρω τι έπαθε και εκνευρίστηκε, μετά στα αποδυτήρια είμαστε όλοι εντάξει. Τα επόμενα παιχνίδια είναι τα σημαντικότερα της σεζόν γιατί αν δεν παίξουμε καλά και… χύσουμε την κανάτα με το γάλα, τσάμπα παίζαμε όλη τη σεζόν. Πρέπει να είμαστε πιο συγκεντρωμένοι από ποτέ και να πάρουμε τα δύο επόμενα παιχνίδια».

Ο λίμπερο της Κηφισιάς, Κώστας Ταμπουρατζής, δήλωσε: «Συγχαρητήρια στον Εθνικό. Έπαιξε καλύτερα από εμάς και ήταν καλύτερος σε όλους τους τομείς. Μπορεί και στατιστικά να ήταν ανώτερος, αλλά το θέμα είναι ότι κέρδισε όλες τις μάχες στο φιλέ. Κατά περιόδους είχε καλύτερο σέρβις, είχε σταθερή υποδοχή και είχε και τον Κασαμπαλή που έκανε ένα πολύ καλό παιχνίδι. Του αξίζουν μικρά μπράβο, αν και κάθε φορά που ακούει κάποιο μπράβο, κάποιος… τα ακούει. Νομίζω ότι το παιδί πάει πολύ καλά. Στο δεύτερο σετ είδαμε ένα copy paste από αυτό που είχε γίνει στο Ζηρίνειο, όταν ο Γιοβάνοβιτς πήγε στο σέρβις. Οι δυνατότητες του Γιοβάνοβιτς είναι μεγάλες, αλλά αυτό νομίζω πως είναι θέμα του Εθνικού. Ο Εθνικός έδειξε ανοδική πορεία σε αντίθεση με εμάς. Είμαστε δύο ομάδες που αποδυναμωθήκαμε το χειμώνα, ενώ οι άλλες δυνάμωσαν. Παίζουμε για σημαντικές θέσεις και νομίζω πως αυτή τη στιγμή εμείς δεν έχουμε το μομέντουμ να πάμε προς τα πάνω, αλλά πηγαίνουμε λίγο χειρότερα από τις ικανότητες μας. Η ενέργεια και η θέληση καλλιεργούνται από την απόδοση στην προπόνηση. Αυτή την εβδομάδα δεν κάναμε καλές προπονήσεις γιατί είχαμε κάποια προβλήματα. Πρέπει να κάνουμε καλύτερη προπόνηση, να βελτιωθούμε ώστε να πάρουμε την αυτοπεποίθηση ότι θα κάνουμε καλύτερες εκτός έδρας εμφανίσεις. Υπάρχει μία αδράνεια, δουλέψαμε κάποια στοιχεία που δείξαμε ότι με τον Εθνικό δεν μπορούμε να τα κάνουμε. Τα επόμενα δύο ματς είναι τελικοί και πρέπει να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας».

Αποτελέσματα 20ης αγωνιστικής
Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 1-3 (18-25, 25-21, 23-25, 17-25)
Παμβοχαϊκός - Γ.Σ. Λαμία 3-1 (25-21, 16-25, 25-21, 25-22)
ΑΕΚ - Μ.Ε.Ν.Τούμπας 1-3 (28-30, 21-25, 25-22, 23-25)
ΠΑΟΚ - Α.Ο. Ορεστιάδας 3-0 (25-18, 25-16, 25-18)
Άρης - Φοίνικας Σύρου 0-3 (20-25, 20-25, 17-25)
Εθνικός Αλεξ/πολης - Α.Ο. Κηφισιάς 3-1 (25-20, 23-25, 19-25, 25-23)

Βαθμολογία
1. ΠΑΟΚ 53  (59-18)
2. Ολυμπιακός 47  (55-24)
3. Φοίνικας Σύρου 40  (47-28)
4. Εθνικός Αλεξ/πολης 40  (47-30)
5. Παναθηναϊκός 38  (46-32)
6. Α.Ο. Κηφισιάς 38  (47-33)
7. Παμβοχαϊκός 26  (35-41)
8. Α.Ο. Ορεστιάδας 21  (27-46)
9. Άρης 18  (25-46)
10. Μ.Ε.Ν.Τούμπας 16  (23-50)
11. Γ.Σ. Λαμία 14  (21-50)
12. ΑΕΚ 9  (19-53)

Πηγή: http://www.alexpolisonline.com