Σελίδες


Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

Ντέρμπι από τα παλιά στην Ορεστιάδα

Ντέρμπι από τα παλιά στην Ορεστιάδα

Τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης υποδέχεται στο «Νίκος Σαμαράς» η Ορεστιάδα το Σάββατο (07/03) στις 19.30 στο ντέρμπι του Έβρου. Ο αγώνας της 19ης αγωνιστικής θα μεταδοθεί από τη Νοva και χωρίς αμφιβολία πρόκειται να συγκεντρώσει αρκετά βλέμματα.
Εκτός από την αίγλη που προσφέρει στο νικητή η επικράτηση στο εβρίτικο ντέρμπι, το σημαντικότερο ρόλο παίζει η βαθμολογία. Ο Εθνικός θα επιχειρήσει να μπει στην τετράδα, ενώ η Ορεστιάδα θέλει να καθιερωθεί στην οχτάδα. Η Ορεστιάδα είναι στην 8η θέση και προέρχεται από τρεις συνεχόμενες ήττες στο πρωτάθλημα που την έχουν καθηλώσει στους 21 βαθμούς μόλις τρεις περισσότερους από τον Άρη που έχει πλησιάσει επικίνδυνα μετά και τη νίκη επί της Κηφισιάς.  Το βασικότερο αγωνιστικό πρόβλημα είναι η περίπτωση του Βραζιλιάνου Γκιγιέρμε που τραυματίστηκε στον πλάγιο κοιλιακό κατά τη διάρκεια του αγώνα με τον Ολυμπιακό αλλά οι εξετάσεις που έκανε δεν έδειξαν μεγάλη ζημιά και ο Κώστας Δεληκώστας ελπίζει να τον έχει στη διάθεση του.
Ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης προέρχεται από το 3-0 επί της ΜΕΝΤ, αλλά μεσολάβησε η δοκιμασία με την Μπενφίκα και το κοπιαστικό ταξίδι στην Πορτογαλία που έχει επιβαρύνει τους παίκτες του Σάκη Μουστακίδη.
Διαιτητές της αναμέτρησης θα είναι οι Δεληκωστίδης και Τζεπκινλής.

Οι δύο ομάδες βρέθηκαν αντίπαλοι πάλι στην Ορεστιάδα στην αρχή της σεζόν και συγκεκριμένα στον Α΄όμιλο του Λιγκ Καπ «Νίκος Σαμαράς» 2014-15 και νίκησε ο Εθνικός με 3-0. Σε 15 αγώνες πρωταθλήματος από το 2002 ο Εθνικός προηγείται με 8-7 στις νίκες.
πηγη www.volleynews.gr