Σελίδες


Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

Καλύτεροι προπονητές, καλύτερο βόλεϊ


ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ FIVB

Καλύτεροι προπονητές, καλύτερο βόλεϊ
Στο περιθώριο της ανάδειξης του νέου προέδρου της FIVB, στο Ανχαϊμ των ΗΠΑ, ο πρόεδρος της επιτροπής προπονητών, o πρώην προπονητής της Εθνικής Γαλλίας Φιλίπ Μπλέιν είχε την ευκαιρία να μιλήσει για την βοήθεια των σεμιναρίων προπονητικής στην εξέλιξη του βόλεϊ την τελευταία διετία.
«Κάναμε μια ανάλυση των προπονητικών δραστηριοτήτων κατά τη διάρκεια των αγώνων με στόχο την βελτίωση των κανονισμών», δήλωσε για να συνεχίσει:

«Το κλειδί για την επιτυχία των δραστηριοτήτων μας ήταν η οργάνωση των 35 μαθημάτων το 2011 και 29 το 2012, κάνοντας συνολικά 64 μαθήματα, που βοήθησαν περισσότερες από 60 χώρες σε όλο τον κόσμο. Οργανώσαμε επίσης 45 τεχνικά σεμινάρια με βοήθεια από τους παίκτες. Κύριος στόχος μας τώρα είναι η υποστήριξη των κατά τόπους ομοσπονδιών μέσω σεμιναρίων με σκοπό την αύξηση του αριθμού των προπονητών που μπορούν να προσφέρουν ποιοτική εκπαίδευση στους παίκτες» πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος της επιτροπή κανονισμών, Αλεξάντερ Στιλ, στη συνέχεια περιέγραψε τις αλλαγές των κανόνων που άλλαξαν με την βοήθεια των προπονητών. Ειδικότερα αναφέρθηκε στα περί αλλαγής  του λίμπερο όταν είναι τραυματίας και το δικαίωμα της ομάδας να τον αντικαταστήσει με άλλο λίμπερο ή με παίκτη που δεν αγωνίζεται σε αυτή τη θέση.  
πηγη www.volleynews.gr