Σελίδες


Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

Παράπονα από τον Μουστακίδη για την απουσία των Δαλακούρα - Κουμεντάκη


Παράπονα για Δαλακούρα - Κουμεντάκη

Εξαλλος είναι ο προπονητής του Εθνικού Αλεξανδρούπολης Θανάσης Μουστακίδης επειδή δεν έχει στην προετοιμασία της ομάδας του τους Ραφαήλ Κουμεντάκη και Ανέστη Δαλακούρα, λόγω του... στρατιωτικού πρωταθλήματος.
Ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης έχει το προνόμιο να διαθέτει μια φουρνιά εξαιρετικών αθλητών, νέων ταλαντούχων, με τους προπονητές τους να τους έχουν καθιερώσει ως βασικούς στο πρωτάθλημα της Volleyleague. Μάλιστα, αυτό τους έχει δώσει πανάξια και θέση βασικών στις εθνικές ομάδες. Ο λόγος για τους Ραφαήλ Κουμεντάκη και Ανέστη Δαλακούρα. Ωστόσο, οι δυο αθλητές, στους οποίους η ομάδα του Έβρου στηρίζει πολλά, αντιμετωπίζουν έναν σκόπελο που έχει κάνει έξαλλο τον προπονητή του Εθνικού Θανάση Μουστακίδη.

Από τις 10 Σεπτεμβρίου και ελάχιστες μόλις ημέρες μετά την επιστροφή τους από το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα εφήβων και την εθνική ομάδα, έχουν κληθεί για προπονήσεις από την ομάδα στρατού (υπηρετούν την στρατιωτική τους θητεία) ενόψει του πρωταθλήματος Ενόπλων Δυνάμεων που θα ξεκινήσει την ερχόμενη εβδομάδα.

Έτσι, χάνουν το βασικό κομμάτι της προετοιμασίας της ομάδας τους, τη στιγμή που  σύμφωνα με τις πηγές της ομάδας της Αλεξανδρούπολης, ανάλογες περιπτώσεις τυγχάνουν άλλης αντιμετώπισης. Ο κ. Μουστακίδης όπως είναι λογικό, δεν μπορεί να κάνει τη δουλειά που επιθυμεί τη στιγμή που δεν έχει στη διάθεσή του, τους δυο βασικούς του ακραίους.

Σε δηλώσεις που μας έκανε, δεν έκρυψε την έντονη δυσφορία του. 
«Η κατάσταση είναι περίεργη και ξεκινά από το χρόνο διεξαγωγής του Στρατιωτικού πρωταθλήματος. Ο χρόνος διεξαγωγής του είναι λάθος αυτήν την εποχή, 15 ημέρες πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα της Volleyleague Αυτή τη στιγμή είμαστε χωρίς τους δυο βασικούς μας ακραίους αθλητές οι οποίοι έφυγαν από τις 10 του μηνός κατέβηκαν στην Αθήνα και θα εμφανιστούν ξανά στην Αλεξανδρούπολη, στις 29 του μήνα. Η ομάδα μας κάνει προετοιμασία χωρίς τους δυο βασικούς της ακραίους και από ότι βλέπω οι άλλες ομάδες των Ενόπλων Δυνάμεων που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα - και εμείς έχουμε αστυνομικούς - θα ενσωματωθούν με την ομάδα δυο ημέρες πριν το τουρνουά. Ξαφνικά υπήρχε τόσο ανάγκη αυτοί οι παίκτες να κατέβουν για τόσο διάστημα και να κάνουν προετοιμασία με την ομάδα του Στρατού; Στην Αλεξανδρούπολη με ομάδα Α1 δεν θα προετοιμάζονταν καλύτερα για να προσφέρουν περισσότερα; Αν θέλουμε να πούμε την αλήθεια η ομάδα που πλήττεται περισσότερο είναι ο Εθνικός αφού άλλες ομάδες που είχαν αθλητές που θα συμμετάσχουν δεν τους στερούνται.
Γνωρίζω ότι  υπάρχουν αθλητές που δεν έχουν κατέβει ακόμη στις ομάδες των Σωμάτων Ασφαλείας για προπονήσεις» επεσήμανε ο κ. Μουστακίδης.

- Και μιλάμε για δυο διεθνείς αθλητές, βασικούς στις εθνικές μας … Καθόλου τυχαίους 
Μιλάμε για δυο παιδιά βασικούς στην εθνική ομάδα, βασικοί στον Εθνικό, νεαροί, ταλαντούχοι. Στηριζόμαστε σε αυτούς, όχι εμείς αλλά και το ελληνικό βόλεϊ, και το θεωρώ αδιανόητο αυτό που έχει γίνει σε αυτό το χρονικό διάστημα, να χάνουν το βασικό κομμάτι προετοιμασίας.. Μπορούσαν κάλλιστα να κατέβουν σήμερα, αύριο να κάνουμε 3 μέρες προπόνηση, και να πάνε να παίξουν όπως γίνεται με τις άλλες ομάδες των Ενόπλων, αφού γνωρίζω ότι έτσι γίνεται στην Αστυνομία, και την Αεροπορία.

- Ποιος έχει την ευθύνη για αυτό; 
Δεν ξέρω … Ειλικρινά. Ο ένας ρίχνει την ευθύνη στον άλλον. Ειλικρινά και ο Στρατός και οι προπονητές, δεν θέλουν να βοηθήσουν μια κατάσταση που είναι προς όφελος των νεαρών και πολλά υποσχόμενων αθλητών. Εν πάσει περιπτώσει, θα ζήσουμε και θα συνεχίσουμε με αυτές τις συνθήκες.

- Ενέργειες για να λυθεί το πρόβλημα έγιναν; 
Έγιναν κάποιες ενέργειες για να μείνουν λίγο παραπάνω με την ομάδα μας αλλά δεν εισακουστήκαμε

- Πως κυλά η προετοιμασία; 
Τελειώνει το δεύτερο στάδιο και μπαίνουμε στο τελικό. Δυστυχώς όπως είπαμε με ελλείψεις βασικών αθλητών. Ξεκινάμε κάποια φιλικά παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ (Παρασκευή και Σάββατο). Μετά το Στρατιωτικό πρωτάθλημα θα κοιτάξουμε να κάνουμε κάποια φιλικά ακόμη αφού ενσωματωθούν και οι Κουμεντάκης, Δαλακούρας, πριν πάμε για να αγωνιστούμε στη Θεσσαλονίκη με το Λιγκ Καπ, μια εβδομάδα πριν την έναρξη του πρωταθλήματος. Να δούμε και την κλήρωση πως θα διαμορφωθεί… Πάντως γενικά είναι ευχαριστημένος από την προσπάθεια κι τη διάθεση που καταβάλλουν οι διεθνείς μας.


Πηγή:  http://anti-typos.blogspot.gr/