Σελίδες


Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

Ανακοίνωση της Κεντρικής Επιτροπής Πρωταθλημάτων για την Α2 Γυναικών



Η ΚΕΠ/ΕΟΠΕ για το πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής Κατηγορίας Γυναικών διευκρινίζει τα παρακάτω:
Σύμφωνα με την Ειδική Προκήρυξη του πρωταθλήματος της Α2 Εθνικής Κατηγορίας Γυναικών στο πρωτάθλημα είχαν δικαίωμα συμμετοχής:
Στον Α’ Όμιλο: 10 ομάδες από τις οποίες στο Εθνικό Περιφερειακό Πρωτ/μα υποβιβάζονται οι δύο τελευταίες ομάδες του τελικού βαθμολογικού πίνακα
Στον Β’ Όμιλο: 11 ομάδες από τις οποίες στο Εθνικό Περιφερειακό Πρωτ/μα υποβιβάζονται οι τρεις τελευταίες ομάδες του τελικού βαθμολογικού πίνακα
Στον Γ’ Όμιλο: 13 ομάδες από τις οποίες στο Εθνικό Περιφερειακό Πρωτ/μα υποβιβάζονται οι τέσσερις τελευταίες ομάδες του τελικού βαθμολογικού πίνακα.
Οι ομάδες ΑΠΣ ΑΚΑΔ.ΒΟΛΕΪ ΦΙΛΙΑ και ΓΣ ΚΕΡΑΤΕΑΣ δεν δήλωσαν συμμετοχή, με αποτέλεσμα να υποβιβαστούν στο Εθνικό Περιφερειακό Πρωτάθλημα.
Η ΚΕΠ εφαρμόζοντας την προηγούμενη απόφαση του ΔΣ της ΕΟΠΕ να μην συμπληρώνονται οι κατηγορίες μετά την αποχώρηση ομάδας ή ομάδων (όπως έγινε με την ΕΑ ΠΑΤΡΩΝ που επέλεξε μέχρι τις 30/6 να αγωνιστεί σε μικρότερη κατηγορία), εξέδωσε την υπ’ αριθμ. 15490/17.9.2012 Συμπληρωματική Ειδική Προκήρυξη, στην οποία αναφερόταν ότι από τον Β’ Όμιλο θα υποβιβαστεί η ομάδα που θα καταλάβει την τελευταία θέση στον τελικό βαθμολογικό πίνακα, ώστε να συμπληρωθεί με τον τρόπο αυτό ο αριθμός των τριών ομάδων που υποβιβάζονται από τον Β’ Όμιλο στο Εθνικό Περιφερειακό Πρωτάθλημα.
Μετά την παραίτηση του ΓΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ πριν την έναρξη της κλήρωσης, στον Β’ Όμιλο συμπληρώθηκε ο αριθμός των τριών ομάδων που υποβιβάζονται στο Εθνικό Περιφερειακό Πρωτάθλημα.
Η ΚΕΠ εφαρμόζοντας τη διάταξη του άρθρου 1 παρ. α της Ειδικής Προκήρυξης και αφού έλαβε υπόψη τη γεωγραφική θέση των ομάδων του Β’ Ομίλου, προέβη στην αναδιαμόρφωση αυτού (Β’ Ομίλου) με την τοποθέτηση με κλήρωση μίας ομάδας περιοχής Αττικής από τον Α’ Όμιλο στον Β’ Όμιλο και εξέδωσε την υπ’ αριθμ. 15604/21.9.2012 Συμπληρωματική Ειδική Προκήρυξη στην οποία προβλέπεται επίσης ότι από τον Α’ Όμιλο και τον Β’ Όμιλο θα υποβιβαστούν οι ομάδες που θα καταλάβουν την τελευταία θέση στον τελικό βαθμολογικό πίνακα σε κάθε όμιλο, προκειμένου να συμπληρωθεί ο αριθμός των εννέα (9) ομάδων που υποβιβάζονται στο Εθνικό Περιφερειακό Πρωτάθλημα (Α’ Όμιλος: 1 ομάδα, Β’ Όμιλος: 1 ομάδα, ΓΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ, ΑΠΣ ΑΚΑΔ. ΒΟΛΕΪ ΦΙΛΙΑ, ΓΣ ΚΕΡΑΤΕΑΣ, Γ΄Όμιλος: 4 ομάδες)

πηγη www.volleyball.gr