Σελίδες


Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

ΕΘΝΙΚΗ ΕΦΗΒΩΝ

Μπουτσουρής: «Θα κυνηγήσουμε την πρόκριση»



Η Εθνική Εφήβων ξεκίνησε την προετοιμασία της ενόψει των προκριματικών του παγκοσμίου πρωταθλήματος με τον όμιλό μας να γίνεται στη Γερμανία το διάστημα 20-22 Μαΐου. Μέσα σε λίγες ημέρες, η ομάδα του Νίκου Μπουτσουρή, καλείται να «μονταριστεί» μέσα από τις προπονήσεις στην Παιανία.

Πρώτος αντίπαλος θα είναι η Ιταλία, δεύτερος η Γερμανία που είναι αναμενόμενο να έχει και ένα αβαντάζ έδρας, ενώ στον τελευταίο αγώνα της θα αντιμετωπίσει την Εσθονία. Από αυτήν την τετράδα ομάδων, μόνο μία θα χαμογελάσει, αφού μόνο οι πρώτοι και ο καλύτερος δεύτερος όλων των ομίλων εξασφαλίζουν «εισιτήριο» για τα τελικά της Αργεντινής.

Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός, δηλώνει αισιόδοξος, έστω και αν η αποστολή του ίδιου και των διεθνών παικτών, μόνο εύκολη δεν μπορεί να χαρακτηριστεί:

«Ξεκινήσαμε αυτή τη 12ήμερη προετοιμασία μη έχοντας και πολλά περιθώρια για πολλά στάδια κατά τη διάρκεια των προπονήσεων. Ουσιαστικά από την πρώτη στιγμή ξεκινήσαμε τακτική και προσπαθούμε να λειτουργήσουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα ως ομάδα. Εξάλλου, από την Τρίτη θα είμαστε πλήρεις, αφού λείπουν ο Μαυροβουνιώτης του Απόλλωνα Καλαμαριάς και ο Γάτσης της Νίκης Αιγινίου. Την επόμενη ημέρα κιόλας θα δώσουμε ένα φιλικό με τον Παμβοχαϊκό στην προσπάθεια να βρούμε ρυθμό» ήταν τα πρώτα λόγια του κ. Μπουτσουρή, ενώ αναφερόμενος στον στόχο των προκριματικών του παγκοσμίου πρωταθλήματος δεν έκρυψε ότι η Εθνική θα τα δώσει όλα για την πρώτη θέση:

«Έχουμε εικόνα για τη δυναμική της Ιταλίας και της Γερμανίας και σίγουρα πρόκειται για δύο δουλεμένες ομάδες, έχουμε δει τουλάχιστον πέντε-έξι παιχνίδια από καθεμία και τουλάχιστον ξέρουμε τι μας περιμένει. Για την Εσθονία δεν έχουμε τόσα πολλά στοιχεία, όμως, θα την αντιμετωπίσουμε τρίτη κατά σειρά και θα την έχουμε δει από κοντά σε δύο ματς. Με δεδομένο ότι από τον όμιλο της Γερμανίας θα περάσει μόνο ο πρώτος, δεν έχουμε παρά να κυνηγήσουμε όλες τις πιθανότητές μας για την πρόκριση. Ενδεχομένως να υπάρξει και μια ακόμη μικρή ευκαιρία, μέσω του καλύτερου δεύτερου που θα περάσει στα τελικά, οπότε όπως και να’ χει εμείς θα πρέπει να πάμε για την πρώτη θέση και αν βγούμε δεύτεροι και μας χαμογελάσει η τύχη, τότε πάλι θα είναι καλοδεχούμενη μια τέτοια πρόκριση».

πηγη ΕΟΠΕ