Σελίδες


Κυριακή 15 Μαΐου 2011

Επανεκκίνηση στο βόλεϊ

Συντάκτης: Ανέστης Ζαχαράκης Να γυρίσει το άθλημα σελίδα με συμμάζεμα των οικονομικών αποφάσισαν οι ομάδες της Α1 του βόλεϊ στη ΓΣ της ΕΣΑΠ. Η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα με όλες τις πλευρές να τα βρίσκουν. Η σημαντική ημερομηνία όμως είναι η 10η Ιουνίου, όταν οι ομάδες περιμένουν από την Πολιτεία να κάνει πράξη την υπόσχεσή της και να δώσει την κρατική επιχορήγηση.

Οι αποφάσεις που λήφθηκαν στη ΓΣ ήταν σημαντικές και με σκοπό να επέλθει στο άθλημα κάθαρση και να γίνει επανεκκίνηση. «Γυρίζουμε σελίδα, τραβάμε μία κόκκινη γραμμή», τόνισε ο πρόεδρος της λίγκας, Παντελής Ταρνατώρος. Ο οποίος τόνισε πως στόχος είναι σε σύντομο χρονικό διάστημα να γίνει διακανονισμός με όλους τους παίκτες και μέρος του μπάτζετ κάθε σεζόν να πηγαίνει για παλαιότερα χρέη. Επιπλέον θα θεσπιστεί σάλαρι ΚΑΠ, αλλά και σύστημα προαδειοδότησης. Οι ομάδες δηλαδή θα ελέγχονται από τον Ιούλιο μέσω της ΕΣΑΠ και θα πρέπει να προσκομίζουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά πως μπορούν να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους. Παράλληλα, αποφασίστηκε να παραμείνουν τρεις οι ξένοι που θα έχει η κάθε ομάδα.

Βέβαια για να γίνουν όλα αυτά θα πρέπει να πάρουν η ομάδες την προβλεπόμενη κρατική επιχορήγηση. Σε διαφορετική περίπτωση τα ΤΑΑ θα πάψουν να ισχύουν και θα ζητήσουν από την Πολιτεία να αλλάξει το νομικό πλαίσιο. Σε καμία περίπτωση πάντως δεν θα πάει το άθλημα στον ερασιτεχνισμό.

Σε ό,τι έχει να κάνει με το σύστημα διεξαγωγής του νέου πρωταθλήματος, συμφωνήθηκε να γίνουν play offs για τις θέσεις 1-4, χωρίς όμως να καταλήξουν στο αν θα κρίνεται ο τίτλος σε μονό ή τριπλό τελικό. Μίνι πρωτάθλημα θα γίνεται και μεταξύ των ομάδων από την 5η μέχρι την 8η θέση, με τον τέταρτο και τον πέμπτο να παίζουν μεταξύ τους για μία θέση στην Ευρώπη. Play out δεν θα γίνονται, με τον τελευταίο της βαθμολογίας να υποβιβάζεται στην Α2. Ολα αυτά βέβαια θα πρέπει να επικυρωθούν από την ΕΟΠΕ. Σε ότι έχει να κάνει με την ευρωπαϊκή συμμετοχή των ομάδων, ο Ηρακλής θα πάρει μέρος κανονικά στο Champions League και από και πέρα θα γίνεται προσπάθεια για να στηρίζονται όσο γίνεται οι ομάδες. Με σκοπό βέβαια να έχουμε ευρωπαϊκή εκπροσώπηση.  

Τέλος έγινε κουβέντα και για ενδεχόμενη συνεργασία με άλλη εταιρεία πέραν το ΟΠΑΠ, με τους εκπροσώπους της ΕΣΑΠ να αφήνουν όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά και να τονίζουν πως θα κάνουν κινήσεις στον τομέα του μάρκετινγκ.


www.exedrasports.gr