Σελίδες


Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

Ο 3ος ΤΕΛΙΚΟΣ ΤΗΣ VOLLEYLEAQUE



Μετά τους δύο πρώτους αγώνες που φιλοξενήθηκαν στο κλειστό της Μίκρας, η σειρά των τελικών μεταφέρεται από αύριο Δευτέρα 2/5/2011 στο κλειστό του Ρέντη (19.00, Novasports 4, Καραμπέτσος, Ράπτης), με τον γηπεδούχο Ολυμπιακό να έχει την πρώτη ευκαιρία για να πανηγυρίσει τον τίτλο στη Volleyleague ΟΠΑΠ 2010-2011.


Οι ερυθρόλευκοι του Γιάννη Καλμαζίδη προηγούνται με 2-0 νίκες, έχοντας κερδίσει με 3-2 και 3-0 αντίστοιχα στα δύο ματς της Θεσσαλονίκης τον Ηρακλή και οι κυανόλευκοι του Φρέντι Μπρουκς βρίσκονται πλέον με την πλάτη στον τοίχο.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο αυριανός τρίτος τελικός θα διεξαχθεί χωρίς την παρουσία φιλάθλων στις κερκίδες λόγω της τιμωρίας που είχε επιβληθεί στους ερυθρόλευκους.

«Σίγουρα είναι ένα σημαντικό πλεονέκτημα αυτό που έχουμε αποκτήσει, αλλά πρέπει να μην λειτουργήσουμε με βάση τη λογική ‘άντε να τελειώνουμε'. Είναι ένα παιχνίδι, ένας τελικός στον οποίο πρέπει να κάνουμε σωστά τη δουλειά μας και να αφοσιωθούμε μόνο σ' αυτό», είπε ο Γιάννης Καλμαζίδης και συμπλήρωσε: «Είναι καλό το ότι έχουμε πλέον μεγάλη αυτοπεποίθηση, ωστόσο ο Ηρακλής έρχεται πλέον χωρίς άγχος, θα παίξει πιο ελεύθερα ενώ δεν θα έχει και την πίεση από τον κόσμο».

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του Γιόχαν Εστράδα.

«Έχουμε τον απόλυτο έλεγχο της σειράς και αυτό που χρειάζεται είναι να παίξουμε με ηρεμία και συγκέντρωση για να τελειώσουμε τον τελικό. Είμαστε το φαβορί, απλά θέλει λίγη υπομονή», είπε ο Κολομβιανός κεντρικός ο οποίος στάθηκε κι αυτός στην απουσία του κόσμου: «Σίγουρα η απουσία του κόσμου είναι ένα μειονέκτημα, αλλά όλα κρίνονται μέσα στο γήπεδο και θα πρέπει να το ξεπεράσουμε. Ο Ηρακλής είναι πολύ καλή ομάδα, δε νομίζω όμως ότι μπορεί να αλλάξει τόσο πολύ και να μας αιφνιδιάσει».

Η αποστολή του Ηρακλή αναμένεται στην Αθήνα αργά το βράδυ της Κυριακής και το μοναδικό ερωτηματικό έχει να κάνει και πάλι με τον Λάμπη Μπαμπαλιούτα, ο οποίος παραμένει αμφίβολος (χρησιμοποιήθηκε ελάχιστα στον δεύτερο τελικό).

«Αυτό το παιχνίδι είναι όλα για όλα. Πρέπει να νικήσουμε τον Ολυμπιακό για να έχουμε ακόμα ελπίδες το πρωτάθλημα», δήλωσε με έμφαση ο Φρέντι Μπρουκς και συμπλήρωσε: «Πιστεύω ότι αυτή φορά θα έχουμε λιγότερο άγχος, ενώ και ο Ολυμπιακός θα είναι απελευθερωμένος από το 2-0 στις νίκες. Εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι μπορούμε. Τίποτα δεν έχει τελειώσει. Μπορούμε να παίξουμε καλύτερο βόλεϊ αλλά πρέπει να το κάνουμε πράξη μέσα στο γήπεδο».

Από την πλευρά του ο πασαδόρος του Ηρακλή Κώστας Προύσαλης αφού παραδέχθηκε ότι: «Ο Ολυμπιακός είναι το μεγάλο και ακλόνητο φαβορί», πρόσθεσε με νόημα: «Εμείς από την πλευρά μας θα διεκδικήσουμε τις όποιες πιθανότητες έχουμε. Θέλουμε μια νίκη, για να αλλάξει η ψυχολογία μας, αφού μετράμε τέσσερις σερί ήττες από τον αντίπαλο μας και πιστεύω ότι μπορούμε».


Η είσοδος των θεατών στον 3ο τελικό

Η ΕΣΑΠ διευκρινίζει όσα θα ισχύσουν για την είσοδο θεατών στον 3 τελικό της Volleyleague ΟΠΑΠ 2010-2011. Συγκεκριμένα, μετά την επιβολή της τιμωρίας τέλεσης ενός εντός έδρας αγώνα του ΤΑΑ Ολυμπιακός χωρίς την παρουσία θεατών, δικαίωμα εισόδου στον 3 τελικό της Volleyleague ΟΠΑΠ 2010-2011, την Δευτέρα 2 Μαϊου 2011, στο Κλειστό Γυμναστήριο Ρέντη «Μ. Μερκούρη» (19.00') θα έχουν, εκτός των συντελεστών του αγώνα και:

Τα μέλη του ΔΣ της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης (ΕΟΠΕ) και της ΕΣΑΠ

Οι εκπρόσωποι της ΟΠΑΠ ΑΕ και των άλλων χορηγών της ΕΣΑΠ

Οι προπονητές των 12 ΤΑΑ της Volleyleague ΟΠΑΠ 2010-2011 και οι Ομοσπονδιακοί Προπονητές

Τα μέλη του προεδρείου της Ομοσπονδίας Διαιτητών Βόλεϊ Ελλάδος (ΟΔΒΕ), της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας (ΚΕΔ) και του Συνδέσμου Ελλήνων Προπονητών Πετοσφαίρισης (ΣΕΠΠΕ)

Τα μέλη των ΔΣ των δυο ερασιτεχνικών Σωματείων και των ΤΑΑ

Οι δημοσιογράφοι, με την επίδειξη των αντίστοιχων ταυτοτήτων

Διικαίωμα εισόδου θα έχουν επίσης, είκοσι άτομα που θα δηλωθούν από κάθε ΤΑΑ, σε ονομαστική λίστα. Τα άτομα αυτά πρέπει να έχουν συγκεκριμένη ιδιότητα και σχέση με το ΤΑΑ, όπως συγγενείς των αθλητών, χορηγοί κ.ο.κ.

Τον έλεγχο του δικαιώματος εισόδου στο γήπεδο θα έχει η ΕΣΑΠ, σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία.

Σχετικά με την απονομή του Κυπέλου της Volleyleague ΟΠΑΠ 2010-2011, διευκρινίζονται τα εξής:

Σύμφωνα με την πάγια τακτική της ΕΣΑΠ και λόγω της διεξαγωγής των αγώνων με την παρουσία φιλάθλων μόνο της γηπεδούχου ομάδας, η απονομή του Κυπέλου της Volleyleague ΟΠΑΠ 2010-2011, θα γίνει μετά την λήξη του τελέυταίου αγώνα με τον οποίο θα κατακτηθεί ο τίτλος, εφόσον αυτό θα γίνει στην έδρα του Πρωταθλητή. Σε περίπτωση κατάκτησης του τροπαίου «εκτός έδρας», η απονομή θα γίνει τις αμέσως επόμενες ημέρες, σε ειδική εκδήλωση στη εδρα του Πρωταθλητή.

Ειδικότερα για τον αγώνα της Δευτέρας 2 Μαϊου 2011, εφόσον ο τίτλος κατακτηθεί από τον Ολυμπιακό ΣΦΠ, η απονομή θα γίνει μετά την λήξη του αγώνα, με την παρουσία θεατών, που θα έχουν δικαίωμα εισόδου ΜΕΤΑ την λήξη του αγώνα

http://www.volleyleaque.gr/