Σελίδες


Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

Ο ''ΔΙΚΟΣ'' ΜΑΣ ΚΩΣΤΑΣ ΔΕΛΗΚΩΣΤΑΣ

Πρεμιέρα Δεληκώστα με Ισλανδία



ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΔΡΩΝ ΚΥΠΡΟΥ

Την Ισλανδία αντιμετωπίζει σήμερα στις 18.00 η Εθνική Ανδρών της Κύπρου που συμμετέχει στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Κατηγορίας Μικρών Κρατών Ευρώπης που αρχίζει την Παρασκευή 6 Μαΐου και θα ολοκληρωθεί δύο μέρες αργότερα. Η Εθνική Κύπρου που έχει προπονητή τον Κώστα Δεληκώστα θα αντιμετωπίσει τις αντίστοιχες Εθνικές ομάδες του Λουξεμβούργου, της Ισλανδίας, της Σκοτίας και της γηπεδούχου Ανδόρας, με στόχο μία εκ των δύο πρώτων θέσεων που οδηγεί σε προκριματικό όμιλο για την περίοδο 2012-13, ανάμεσα σε πανίσχυρους αντιπάλους. Η διοργάνωση είναι επίσης ένα πολύ καλό τεστ ενόψει των 14ων ΑΜΚΕ που θα διεξαχθούν στο Λίχτενσταϊν στο τέλος του μήνα.

Το πρόγραμμα της Εθνικής Κύπρου: 6/5, 6μ.μ: Κύπρος – Ισλανδία, Σάββατο 7/5, 12μ.: Κύπρος - Ανδόρα, 6μ.μ: Κύπρος – Σκοτία, Κυριακή 8/5, 12μ.: Κύπρος - Λουξεμβούργο.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Κώστας Δεληκώστας έκανε τις επιλογές του κι έχει στη διάθεσή του ένα κράμα έμπειρων, αλλά και πολλών νεαρών πετοσφαιριστών που αποτελούν το νέο αίμα του κυπριακού βόλεϊ. Ανάμεσά τους και ο πρώην πετοσφαιριστής του Παφιακού, Χρίστος Παπαδόπουλος, που αγωνίζεται στην Ελλάδα.

Οι πετοσφαιριστές που ακολούθησαν την αποστολή στην Ανδόρα είναι οι ακόλουθοι: Νίκος Κολάς (αρχηγός), Γιώργος Πλατρίτης, Χρίστος Παπαδόπουλος, Αντώνης Τσαγγαρίδης, Γαβριήλ Γεωργίου, Γιάννης Χατζηφιλίππου, Βλάντο Κνέζεβιτς, Κωνσταντίνος Παπαϊωάννου, Άγγελος Αλεξίου, Άνθιμος Οικονομίδης, Βασίλης Δημητρίου, Μαρίνος Παπαχριστοδούλου. Στην αποστολή συμμετέχουν επίσης ο βοηθός προπονητής Κώστας Παναγίδης, ο φυσιοθεραπευτής Διογένης Ευρυπιώτης, ο γυμναστής Γιάννης Γιαπάνης και η Ζανέτ Τζιωρτζή που θα έχει την ευθύνη της στατιστικής υπηρεσίας. Αρχηγός αποστολής είναι το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΟΠΕ κ. Μάκης Σωκράτους και team manager ο Γιώργος Δωρίτης.

Προετοιμάζεται η Εθνική Γυναικών

Η εθνική ομάδα γυναικών της Κύπρου συνεχίζει την προετοιμασία της για την τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος (κατηγορία Μικρών Κρατών) που θα διεξαχθεί στο Λουξεμβούργο από τις 13 μέχρι τις 15 Μαΐου (με αντιπάλους το Σαν Μαρίνο, το Λίχτενσταϊν και το Λουξεμβούργο) και τους 14ους ΑΜΚΕ στο στο Λίχτενσταϊν.
Ο ομοσπονδιακός μας τεχνικός Μανώλης Ρουμελιώτης επιχειρεί ριζική ανανέωση και στις προπονήσεις συμμετέχουν αρκετές νεαρές παίκτριες, ως ακολούθως: Τάνια Σίσκου, Ιωάννα Λεωνίδου, Σοφία Μανιταρου, Ευτυχία Ηράκλη (Απόλλων), Παναγιώτα Κούτα, Αλεξία Ανδρέου, Χριστιάνα Δαυίδ (Ανόρθωση), Δέσποινα Κωνσταντίνου, Άντρη Ιορδάνους (ΑΕΛ), Χρύσω Βούβακου, Άντρεα Χαραλάμπους, Έλενα Μοσφιλιώτη (ΑΕΚ Λάρνακας), Ελένη Μιχαήλ (ΘΟΙ Αυγόρου), Άννα Ταλιαδώρου (Πανιδαλιακός), Πετρούλα Αλεξάνδρου, Φωτεινή Χρυσάνθου (Μαραθώνας), Μαριλένα Δημητρίου, Ελεάνα Πέτρου (Παφιακός).

http://www.volleynews.gr/