Σελίδες


Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΣΤΗΝ ΕΟΠΕ

Σοκ στο ελληνικό βόλεϊ




Επίσημο είναι πλέον το οικονομικό αδιέξοδο στο Ελληνικό Βόλει, λόγω των νομικών επιπλοκών με τους εργολαβους των Ολυμπιακών έργων που προχώρησαν σε κατασχετήρια για ποσά που αγγίζουν τα 2 εκατομμύρια ευρώ...

Η διοίκηση Μαυρομάτη ανακοίνωσε σήμερα στους εργαζόμενους της ομοσπονδίας πως αδυνατεί να καταβάλει την μισθοδοσία τους και ζήτησε την κατανόηση τους προκειμένου να μην ανασταλούν οι δραστηριότητες των Εθνικών ομάδων (με το υπόλοιπο που υπάρχει στο ταμείο).

Ο πρόεδρος Αχιλλέας Μαυρομάτης, ενημέρωσε ότι η ΓΓΑ δεσμεύθηκε να λύσει το πρόβλημα μέσα στις επόμενες 15-20 μέρες και να καταβάλει τουλαχιστον τα ποσά της μισθοδοσίας του προσωπικού, αλλά κανείς δεν γνωρίζει πότε θα μπορέσει ξανά η ΕΟΠΕ να προχωρήσει σε πληρωμές προς Σωματεία, προμηθευτές, διαιτητές κλπ.
Τα κατασχετήρια έχουν κοινοποιηθεί σε όλους τους φορείς αλλά και τους συνεργάτες της ΕΟΠΕ και σύμφωνα με πληροφορίες το σύνολο σχεδόν των χορηγών στους οποίους κοινοποιήθηκαν διέκοψαν την συνεργασία τους με την Ελληνική Ομοσπονδία.

Η διοίκηση Μαυρομάτη αποδίδει την αιφνιδιαστική (όπως ισχυρίζεται) εμπλοκή στις τελευταίες ενέργειες της διοίκησης Προσαλίκα πριν από την αποχώρηση της τον Μάιο του 2010, και απειλεί να προχωρήσει σε αποκαλύψεις προς τον κόσμο του βόλεϊ.

Τις προσεχείς ημέρες η διοίκηση της ΕΟΠΕ θα ενημερώσει και τους υπόλοιπους συνεργάτες (ήδη ενημέρωσε την ΕΣΑΠ και την ΟΔΒΕ) και τα σωματεία για τις ραγδαίες εξελίξεις και σίγουρο είναι ότι πρέπει να βρεθούν άμεσες λύσεις.

Σε περίπτωση που η ΓΓΑ και η Πολιτεία δεν δώσουν σύντομα λύση στο πρόβλημα, ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ δήλωσε πως θα «παραδώσει στην ΓΓΑ τα κλειδιά της Ομοσπονδίας.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της τωρινής διοίκησης πληρώνουν τις "αμαρτίες " της διοίκησης Προαλίκα και Μπελιγράτη, αλλά αυτή την περίοδο δεν θέλουν να ρίξουν λάδι στη φωτιά, παρά μόνο όταν λύσουν το πρόβλημα που ταλανίζει τα τελευταία χρόνια το ελληνικό βόλεϊ και που κινδυνεύει να αναστείλει κάθε δραστηριότητα του.



πηγη http://www.volleynews.gr/