Σελίδες


Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Γιούρισιτς: «Φανατικά υπέρ του Εθνικού»



Αν και αγωνίζεται ως κεντρικός, σε ένα ακόμη παιχνίδι της ΕΑ Πατρών ο Μίλαν Γιούρισιτς ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του στη μεγάλη νίκη με 3-2 επί του Ολυμπιακού και αναδείχθηκε MVP ΟΠΑΠ της 20ης αγωνιστικής της Volleyleague.
Ο Μαυροβούνιος κεντρικός, που αγωνίζεται για δεύτερη φορά με τη φανέλα των Αχαιών είχε 12/20 επιθέσεις, 2 άσους και 5 μπλοκ στο με τον Ολυμπιακό με τον ίδιο να κάνει λόγο για: «τους σπουδαιότερους βαθμούς που κατακτήσαμε μέχρι τώρα και οι οποίοι θα μας βοηθήσουν να φτάσουμε στον πολυπόθητο στόχο της παραμονής. Η αλήθεια είναι ότι πριν το παιχνίδι δεν υπολογίζαμε ότι θα πάρουμε δύο βαθμούς σ' αυτό το παιχνίδι, αλλά δώσαμε τον καλύτερο μας εαυτό και τα καταφέραμε. Όσον αφορά τη δική μου διάκριση, σίγουρα είναι μια ηθική ικανοποίηση, αλλά αυτό που μετράει πάντα είναι η ομάδα».Η ΕΑΠ με τους δύο βαθμούς που κατέκτησε έφτασε τη διαφορά της από τον Παναθηναϊκό στο +7 και τη δεδομένη χρονική στιγμή κρατά την παραμονή στα χέρια της, αλλά ο πολύπειρος άσος δεν θεωρεί ότι έχει τελειώσει τίποτα. «Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι πολλά θα κριθούν από το παιχνίδι Εθνικός Αλεξανδρούπολης - Παναθηναϊκός και δεν χρειάζεται να σας πω ότι θα είμαι φανατικά υπέρ της παλιάς μου ομάδας (σ.σ. Εθνικός). Νομίζω όμως πως ότι κι αν γίνει εμείς θα μείνουμε στην κατηγορία γιατί πλέον η ψυχολογία μας είναι πολύ καλύτερη και παίζουμε καλύτερο βόλεϊ. Τον τελευταίο καιρό έχουμε βρει ισορροπία στην υποδοχή όπου είχαμε πρόβλημα κι αυτό έχει αλλάξει την εικόνα μας».
Εχοντας εμπειρίες από το Ελληνικό πρωτάθλημα και τα προηγούμενα χρόνια ο Γιούρισιτς παραδέχεται ότι: «η κατάσταση δεν είναι η ιδανική, αλλά γίνονται προσπάθειες από όλους. Δεν ξέρω πως θα είναι η επόμενη σεζόν, σίγουρα φέτος το επίπεδο δεν είναι το ίδιο με τα προηγούμενα χρόνια, αλλά από την άλλη σχεδόν όλες οι ομάδες είναι στο ίδιο επίπεδο. Έτσι εξηγούνται οι εκπλήξεις που σημειώνονται κι αυτό νομίζω ότι είναι καλό για το ενδιαφέρον του κόσμου».
Έκπληξη πάντως αποτελεί για τον ίδιο και το γεγονός ότι είναι στην πρώτη θέση όσον αφορά την αποτελεσματικότητα στην επίθεση.
«Σίγουρα είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι ψηλά στις στατιστικές κατηγορίες, αλλά είναι περίεργο αυτό που συμβαίνει στην επίθεση. Αν και κεντρικός, παίζω συνήθως με διπλό μπλοκ, αλλά μάλλον κάνω καλά τη δουλειά μου (γέλια). Επαναλαμβάνω όμως ότι σημασία έχει η ομάδα, κι εφόσον κερδίζουμε όλα είναι καλά».
Στη διάρκεια της σεζόν, ο Γιούρισιτς κλήθηκε να αγωνιστεί και διαγώνιος, κάτι που αν του ζητηθεί από τον προπονητή του θα το ξανακάνει, αλλά όπως ξεκαθάρισε: «Όλη μου τη ζωή παίζω ως κεντρικός... Τώρα στα 34 δεν μπορώ να αλλάξω θέση, αλλά ούτως ή άλλως εμένα ως κεντρικός μου αρέσει να παίζω».
πηγη www.liberovolley11.blogspot.com