Η επέλαση των τρομερών παιδιών του Μάκη Δημητριάδη συνεχίζεται στην Αργεντινή και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Παίδων. Τα πιτσιρίκια έκαναν το τρία στα τρία, επικρατώντας με 3-0 και της Τυνησίας και πήραν πρώτοι αήττητοι και χωρίς απώλεια σετ, την πρώτη θέση στον όμιλο.

Τι και αν παίρνοντας το πρώτο σετ κόντρα στην Τυνησία είχε εξασφαλίσει την πρώτη θέση του ομίλου της; Αυτή η Εθνική των Δημητριάδη και Μπουτσουρή δεν λέει να χάσει με τίποτα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Αργεντινής. Και όχι να χάσει παιχνίδι, αλλά ούτε καν σετ. Τα τρομερά μωρά του ελληνικού βόλεϊ, συνέχισαν τα δωρεάν μαθήματα του αθλήματος και στην Τυνησία. Της έκαναν πλάκα κερδίζοντας με 3-0 (22-25, 10-25, 20-25) και έδειξαν πως πραγματικά μπορούν αν πετύχουν σπουδαία πράγματα σε αυτή την διοργάνωση.
Πριν σερβίς, τώρα μπλοκ
Στα δύο προηγούμενα παιχνίδια το μεγάλο όπλο της Εθνικής ήταν το εντυπωσιακό σερβίς. Σήμερα κόντρα στην Τυνησία αυτή η ομάδα έδειξε πως έχει και άλλα στην φαρέτρα της. Ένα από αυτά ήταν το μπλοκ, με τους μικρούς να σκεπάζουν το φιλέ. Τα 13 συνολικά μπλοκ άλλωστε το μαρτυρούν, με τον Κουμεντάκη να έχει τέσσερα και τους Τζιουμάκα και Στίνγκα από τρία. Το θέμα είναι πως η Εθνική σε ένα άλλο παιχνίδι έδειξε πως μπορεί να στηριχθεί και αλλού εκτός από τα σερβίς και την επίθεση και αυτό ήταν το πιο σημαντικό από τη νίκη που έτσι και αλλιώς θα ερχόταν γιατί πολύ απλά αυτή η Εθνική δείχνει ανίκητη!
Δυσκολεύτηκε αλλά το πήρε
Το θετικό σε αυτό το παιχνίδι με τους βορειοαφρικανούς εκτός φυσικά της νίκης, ήταν η τρομερή αντίδραση που είχαν οι παίκτες της Εθνικής στο πρώτο σετ, όταν και το κέρδισαν με 25-22, παρότι βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 18-16. Σε αυτό το σημείο φάνηκε η δουλειά που έχει γίνει, μιας και σε κανέναν δεν είχαν δεν είχαν πάρει αέρα τα μυαλά μετά το δύο στα δύο και ειδικά τη νίκη επί της Ρωσίας.
Ποιο δεύτερο σετ;
Από την στιγμή που κατάφερε να κάνει το 1-0, ήταν θέμα χρόνου να έρθει με άνεση και το δεύτερο. Οι παίκτες των Δημητριάδη και Μπουτσουρή έκαναν πραγματικά πλάκα στους Αφρικανούς, τους οποίους ίσα που άφησαν να φτάσουν στον διψήφιο αριθμό πόντων.
Χαλαρά και ωραία...
Το τρίτο σετ ήταν επίσης διαδικαστικού χαρακτήρα, με την Τυνησία να φτάνει μεν στους 20 πόντους, αλλά την Ελλάδα να το ελέγχει σε κάθε στιγμή. Η νίκη ήρθε εύκολα ή για την ακρίβεια την έκαναν να φαίνεται εύκολη, τα τρομερά μωρά της Εθνικής.
Τα σετ του αγώνα της Εθνικής: 22-25, 10-25, 20-25
ΤΥΝΗΣΙΑ (Χιτσέμ Μπεν Ροντχάμε): Μπεν Σλιμένε 4 (1 άσος , 2 μπλοκ), Νασέρ 2 (2 μπλοκ), Ουεσλάτι 8, Γκαρφί 4 (3 μπλοκ), Σεκίρ 7, Γουασλί 3 (1 μπλοκ), Ριντέν (λ), Χατίρα , Μρίκα 6 (1 μπλοκ), Μπεν Μπραχέμ 3.
EΛΛΑΔΑ (Μάκης Δημητριάδης): Κοκκινάκης 10 (1 άσος , 1 μπλοκ), Λιόντας 1, Στίνγκας 7 (3 μπλοκ), Τζιουμάκας 14 (1 άσος , 3 μπλοκ), Μαδούρας 2, Κουμεντάκης 14 (4μπλοκ), Ζήσης (λ), Δαλακούρας 2 (1 άσος , 1 μπλοκ), Κωνσταντινίδης, Χατζόπουλος 1 (1 μπλοκ), Πρωτοψάλτης.
Κόντρα σε Ισπανία, Γαλλία και Αργεντινή
Στην επόμενη φάση η Εθνική Παίδων θα αντιμετωπίσει τις Ισπανία, Γαλλία και Αργνεντινή. Χώρες με σαφώς μεγαλύτερη παράδοση από εμάς στο άθλημα, αλλά μεγαλύτερη παράδοση είχε και η Ρωσία, η οποία προσκύνησε τα... τρομερά μωρά του βόλεϊ. Αν οι παίκτες των Δημητριάδη-Μπουτσουρή συνεχίσουν στον ίδιο ρυθμό, δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα και η είσοδος στην τετράδα να μην είναι και το πλέον απίθανο πράγμα.
Vamos αλάνια vamos όπως λέει και ο Μηλιώκας!
ΠΗΓΗ www.gazzetta.gr