Σελίδες


Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

Μάνος Ξενάκης: ¨Άξια θαυμασμού η δουλειά στον Εθνικό¨




 Ο Μάνος Ξενάκης, είναι γνωστός στο ευρύ κοινό, από το πέρασμα του από μεγάλες ομάδες της Α1 όπως ο Ολυμπιακός και ο Φοίνικας Σύρου αλλά και από τις επιτυχίες του στο χώρο του Beach volley. Ο έμπειρος αθλητής ήρθε να μεταλαμπαδεύσει τις γνώσεις του στους μικρούς φίλους του αθλήματος στην Αλεξανδρούπολη και μίλησε στον Βασίλη Στοάκη για τους σκοπούς αυτού του προγράμματος αλλά και γύρω από αρκετά θέματα, που αφορούν το beach volley.

Ερ: Μάνο, αφού σε καλωσορίσω στην πόλη της Αλεξανδρούπολης θα ήθελα να μας ενημερώσεις για τους σκοπούς αυτού του προγράμματος
Μ.Ξ: ¨Είναι ένα πρόγραμμα του Lipton ice tea και έχει σκοπό να βοηθήσει την ανάπτυξη του αθλήματος . Είναι μία πολύ σωστή κίνηση και σίγουρα θα βοηθήσει πολύ τα νέα παιδιά, να έρθουν σε επαφή με το άθλημα. Ευχή όλων είναι να συνεχιστούν ανάλογες κινήσεις¨.

Ερ: Πώς βλέπεις την ανταπόκριση του κόσμου στην Αλεξανδρούπολη;
 Μ.Ξ: ¨Σίγουρα την πρώτη ημέρα δεν μας βοήθησε ο καιρός, καθώς η βροχή απέτρεψε αρκετά παιδιά να έρθουν εδώ, ωστόσο την Τετάρτη θεωρώ ότι θα έχει περισσότερο κόσμο και θα κερδίσουν τα παιδιά σημαντικές εμπειρίες¨.

Ερ: Πιστεύεις πως το beach volley, μετά τις επιτυχίες που είχε τα προηγούμενα χρόνια, βρίσκεται σε πτωτική πορεία;
 Μ.Ξ: ¨ Η κρίση σίγουρα έχει επηρεάσει και το συγκεκριμένο άθλημα, ωστόσο επειδή το beach volleyείναι ένα αυτόνομο άθλημα, θα μπορέσει να ξεφύγει από την κρίση και θα φέρει επιτυχίες σύντομα για τη χώρα μας¨.

Ερ: Πώς βλέπεις την κατάσταση στο χώρο του βόλει; Τα μπάτζετ έχουν μειωθεί, αλλά η παραγωγή ταλέντων συνεχίζεται..
 Μ.Ξ: ¨Σίγουρα είναι δύσκολα, καθώς πολλές ομάδες δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα το σχεδιασμό. Το κράτος δεν βοηθά τα σωματεία, ωστόσο ελπίζω πως με την έναρξη του πρωταθλήματος θα ξεχαστούν τα προβλήματα και θα μπορέσουμε να δούμε όμορφους αγώνες¨.

Ερ: Τέλος, δεν θα μπορούσα να μην σε ρωτήσω για την πορεία του Εθνικού και την άποψη σου για την ομάδα.
 Μ.Ξ: ¨Παρακολουθώ την ομάδα, καθώς έχω άριστες σχέσεις και με τον Γιάννη τον Ανδρεάδη και με τον Μάκη τον Δημητριάδη. Γίνεται πολύ σωστή δουλειά και είναι άξια θαυμασμού, καθώς δουλεύουν όλοι πάνω στα νέα παιδιά και αυτό είναι πολύ σημαντικό, όχι μόνο για τον Εθνικό αλλά και για το μέλλον του ελληνικού βόλει¨.
πηγη www.thrakisport.gr