Σελίδες


Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

Να διαγραφούν και να απελαθούν και οι 14 !

Να διαγραφούν και να απελαθούν και οι 14 !

Του Παναγιώτη Περπερίδη

Σα δε ντρέπονται οι αληταράδες στην Πορταριά! Μια ωραία ατμόσφαιρα ήμασταν στο ελληνικό βόλεϊ. Τα πιτσιρίκια πήγαιναν σφαίρα στην Αργεντινή χωρίς να έχουν χάσει ούτε σετ. Φούσκωναν απο υπερηφάνια στην ΕΟΠΕ κι είχαν πλέον το άλοθι και την αποστομωτική απάντηση προς «πάσα νόσο και πάσα μ.....α» κατά τας γραφάς!...
Οι άνδρες έκαναν την προετοιμασία τους στο «υπερπολυτελές» ξενοδοχείο του άλλου προέδρου (του συμπρόεδρου δηλαδή) , είχαν κλειστεί δυνατά φιλικά εν όψει Τρικάλων και όλα πήγαιναν ρολόι.

Ώσπου αυτοί οι παλιοχαρακτήρες της ανδρών χωρίς κανέναν απολύτως λόγο άρχισαν να διαπομπεύουν την διοίκηση της ΕΟΠΕ και διασάλευσαν το κλίμα στον όμορφο και αγγελικά πλασμένο κόσμο του ελληνικού βόλεϊ. 

Θέλουν λέει καλές συνθήκες , ζητούν οδοιπορικά για βενζίνες, απαιτούν φροντίδα στους τραυματισμούς τους, έχουν το θράσος να ζητούν έγκαιρη ενημέρωση για τα transfer των μετεγγραφών στο εξωτερικό, τολμούν να αξιώνουν κλιματισμούς, καθαρά δωμάτιο, κανονικό φαγητό για αθλητές και (άκουσον ,άκουσον!) δεν πάνε στο φιλικό στη Σερβία, γιατί οι τσέπες τους είναι άδειες και δεν θα έχουν να πληρώσουν ούτε τον καφέ που δεν τους πληρώνει κανείς. Σιγά μην σας τον πληρώσουμε κιόλας. Ποιοί είστε εσείς; Απο πού κι ως πού απαιτείτε σεβασμό; Δεν κατάλαβα. Απο πού κι ως πού χαλάτε το πλάνο;

Πολύ σωστά ο πρόεδρος μετά την επιστολή των αθλητών (την οποία στο προσωπικό του blog volleyball.gr δεν δημοσίευσε) αγρίεψε και απειλούσε Θεούς και δαίμονες , ασχέτως αν τελικώς αντιλαμβανόταν ανά δευτερόλεπτο ότι τα πυρά του είναι τζούφια. Δικαίως αναζήτησε τους υποκινητές της «κινήσεως», ασχέτως εάν παίζει μπάλα άνευ αντιπάλου.

Ο αντίπαλος όμως στον κόσμο του Μαυρομάτη είναι σαν τον Θεό στην Αναγέννηση. Εάν δεν υπάρχει, πρέπει να τον εφεύρουμε.  Πολύ σωστά είπε σαν άλλο όργανο της τάξεως (και της ηθικής ασφαλώς)  στην ταινία με τους Βροντάκηδες και τους Φουρτουνάκηδες το ιστορικό: «Μη μου διασαλεύετε την τάξη» και αμέσως μετά στρεφόμενος στον Στουραϊτη πρόσθεσε: «Χωροφύλαξ κάλεσε ενισχύσεις. Προβλέπω νέο Βιετνάμ». Είναι δυνατόν την ώρα που η παίδων πετάει εσείς να του χαλάτε την θεσπέσια εικόνα επιτυχίας; Αίμα έφτυσε για να πει άφοβα : «Πέτυχα»! Τώρα θα τον βγάλετε σκάρτο; Τώρα που πάει απ το καλό στο καλύτερο, τώρα να του θυμίζετε τη συνέχεια απο το νέο τραγουδάκι που παίζεται στα κλαμπς («Τώρα ρωτάς πώς περνάω») ; Τόση ξεδιαντροπιά;

Άσε που δεν είχε έναν ώμο να ακουμπήσει, να κλάψει, να πει τον πόνο του. Του έλειπε ο πραγματικός Φουρτουνάκης , ο πολυεπιδοτούμενος και πάντα αθώος Ψαρουδάκης.

Του έλειπε και ο Μανωλόπουλος εις την Αργεντινήν. Είχε και την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου του ΠΑΟΚ.  Πελάγωσε ο άνθρωπος.  Μπέρδεψε τις απειλές, μπέρδεψε τα επιχειρήματα, έμπλεξε τους κανονισμούς και τους νόμους, τις υποσχέσεις και τα τελεσίγραφα, έμπλεξε τα μπούτια του και δεν ήξερε τί έλεγε.

Αοριστολογίες χωρίς λέξη για τον φόνο. Όταν τα λέγαμε εμείς κύριε πρόεδρε και αγαπητοί «11blogers»  ήμασταν ανακριβείς, αλήτες , καταστροφείς, άσχετοι που δεν ξέρουμε τί έχει η μπάλα μέσα. Ευτυχώς που ξέρετε εσείς , διότι η μπάλα τελικώς περιέχει αυτό που έχει και η σκέψη σας. Αέρα κοπανιστό!

Η τάξη διασαλεύτηκε ,λοιπόν, η ατμόσφαιρα χάλασε , τα vibes αίφνης μετετράπησαν απο θετικά σε αρνητικά και ταξίδεψαν μέχρι την Αργεντινή, απο αυτούς τους αχάριστους, απο αυτούς τους ασυνείδητους, απο αυτά τα καθάρματα και τους υποκινητές τους. Αυτοί φταίνε που έχασε η παίδων απο την Γαλλία στην πρεμιέρα της Β Φάσης του Παγκόσμιου της Αργεντνής. Πάει η ατμόσφαιρα.  Δεν θα μου κάνει εντύπωση εάν το ακούσω και αυτό. Τόσες αηδίες άκουσα μέσα σε 14 ώρες.

Λοιπόν, για να σοβαρευτούμε...

Δυο κουβέντες σταράτες, απλές και ελπίζω αυτή τη φορά κατανοητές.

Σε ό,τι αφορά στην εθνική παίδων:

Αυτά τα παιδιά είναι μάγκες όχι γιατί κερδίζουν , αλλά γιατί παίζουν καλό βόλεϊ, έχουν εμπεδώσει τα βασικά που αργότερα θα τους δώσουν τη δυνατότητα καριέρας και ΚΥΡΙΩΣ όταν χάνουν μαθαίνουν να το κάνουν με στυλ και χαμόγελο νίκης. Ούτε η νίκη είναι ο υπερθρίαμβος που θα δώσει ζωή στον πεθαμένο, ούτε η ήττα η καταστροφή. Τίποτα απο τα δυο δεν ισχύει. Αυτοί που είναι να κάνουν καριέρα θα κάνουν. Απο την δις πρωταθλήτρια Ευρώπης και δευτεραθήτρια κόσμου εθνική εφήβων μπάσκετ , στην εθνική ανδρών σήμερα (2 χρόνια μετά τους θριάμβους) συμμετέχουν 4 και στο Ευρωμπάσκετ θα πάνε μάλλον 3: Παπανικολάου, Σλούκας, Μάντζαρης , Κουφός. Άλλοι τόσοι θα αναδειχθούν και απο την εθνική παίδων του βόλεϊ όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα σε αυτό το παγκόσμιο. Και θα έχουν την εξέλιξη που εξασφαλίζει η διοίκηση στο ίδιο το άθλημα. Αυτό είναι καλό για το μπάσκετ, κακό για το βόλεϊ έτσι που το πάτε παραγοντάρες μου.

Σε ότι αφορά στην εθνική ανδρών:

Επιτέλους οι αθλητές ξύπνησαν , λειτούργησαν απολύτως ομόφωνα (χωρίς υποκινητές πρόεδρε, άσε τί σου λένε οι δικοί σου ή τί σκέφτεσαι ο ίδιος βλέποντας φαντάσματα) , πήραν μια απόφαση να αντιδράσουν όχι γιατί είναι απλήρωτοι. Δεν είναι αυτή η αιτία. Αιτία είναι ότι τους εμπαίζετε κι έχετε διαλύσει τα πάντα.

Εν ολίγοις κατάλαβαν πως «Ο,ΤΙ ΔΕΝ ΠΑΡΕΙΣ ΜΟΝΑΧΟΣ , ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ 'ΡΘΕΙ ΝΑ ΣΤΟ ΔΩΣΕΙ». Συνειδητοποίησαν επίσης πως «Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΜΕ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ, ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΕ ΠΟΤΕ ΜΕ ΠΡΟΣΕΥΧΕΣ».

Το μήνυμα είναι σαφές και απευθύνεται προς όλα τα «Ανθρωπάκια», όπως αυτά των Κατσιμιχαίων: Τα κορόιδα ξύπνησαν και θα σας πάρουν με τις πέτρες όλα μαζί. Μην ψάχνετε να αφανίσετε τον Λάππα ή τον Ρουμελιώτη, δεν θα κερδίσετε κάτι. Για όσους υποκινητές της φαντασίας σας αποκεφαλίζετε θα φυτρώνουν άλλοι πενήντα.

Και μην σας περάσουν απ το μυαλό τιμωρίες , όπως αφήνετε να εννοηθεί στην τραγελαφική ανακοίνωση της εκτελεστικής σας. Θα ξεσηκώσετε και τις πέτρες. Επίσης σταματήστε να μασάτε την καραμελίτσα της εθνικής παίδων. Κι αυτοί την ίδια άποψη με τους άνδρες έχουν για εσάς. Μην αμφιβάλετε καθόλου. Δυστυχώς θα έχουν και την ίδια τύχη. Αυτήν που τους επιφυλλάσσεται για μετά. Όταν οι φωτογραφίες θα έχουν μπει ήδη σε κάδρα και συρτάρια.

Επί της ουσίας των επιχειρημάτων των αθλητών δεν έχω να γράψω κουβέντα , διότι έχουνε όλα ειπωθεί απο καιρό και μάλιστα σε χρόνο ανύποπτο. Οπότε απλώς ταυτίζομαι και επικροτώ το θάρρος τους επιτέλους να ορθώσουν ανάστημα. Ίσως επειδή αυτή τη φορά δεν ενεπλάκη στην απόφαση τους η πολιτική, δηλαδή ο συνδικαλισμός, δηλαδή ο ΠΑΣΑΠ. Επικράτησε η λογική που λέει ότι στον πάτο που φτάσαμε πρέπει να ματώσουμε μπας και σώσουμε τουλάχιστον τους επόμενους.

Κύριε πρόεδρε της ΕΟΠΕ δεν πείθετε κανέναν όταν λέτε ότι δεν απαντάτε δημοσίως σε αυτά που σας προσάπτουν για να μην κάνετε κακό στο άθλημα. Αν είναι έτσι και νοιάζεστε , μην ζητάτε απο τους δικούς σας να σας βγάζουν στα ραδιόφωνα (και δη στα κρατικά) για να κάνετε μονολόγους.

Το να βγαίνετε και απλώς να στολίζετε τους αθλητές δεν είναι συμπεριφορά ανδρική.  Δεν σας συμβουλεύουν καλά.

Και θα ήθελα για ακόμα μια φορά να επαναλάβω κάτι. Δεν φταίει ο Μαυρομάτης. Οι πέριξ αυτού φταίνε. Αυτοί τον εκθέτουν. Ο ίδιος φταίει γιατί τους επέλεξε και επιμένει να τους στηρίζει. Μετα απο πόσες γκάφες θα πάρεις ένα έστω κεφάλι πρόεδρε;

Επίσης μην το ξαναπείτε ότι αυτά δεν έχουν ξαναγίνει σε κανένα άθλημα , διότι θα σας πούνε αδαή περί της ιστορίας του ελληνικού αθλητισμού. Ήταν το καλοκαίρι του 2001 όταν 9 πολίστες έκαναν το περίφημο κίνημα και αποχώρησαν απο την εθνική ομάδα εν μέσω επίσημης διοργάνωσης (world league) βλέποντας τα στραβά των αποφάσεων Διαθεσόπουλου που άφηναν αναξιοποίητο το τεράστιο ταλέντο τους.

Και τότε ήταν στη μέση οδοιπορικά, ασυνέπεια και πολλά λάθη (και μάλιστα όχι τόσο χοντρά όσο τα δικά σας). Συν τω χρόνω ο Διαθεσόπουλος κατάλαβε , τους ζήτησε να γυρίσουν , προσέλαβε τον Καμπάνια και η εθνική ομάδα έφτασε μέχρι το χάλκινο μετάλλιο στο παγκόσμιο του Μόντρεαλ.

Και όλα ξεκίησαν απο εκείνη την «αποστασία» των 9 κορυφαίων όλων των εποχών. Οι αθλητές έχουν άποψη, έχουν λόγο και υποχρέωση να την καταθέτουν όταν κρίνουν ότι ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ.

Οι πετοσφαιριστές απλώς θα έπρεπε να το έχουν κάνει νωρίτερα. Και προ Μαυρομάτη. Θα είχαμε γλιτώσει πολλά εάν το αθλητικό ανάστημα του Γκιούρδα, του Τσακιρόπουλου, του Ντράγκοβιτς και άλλων πολλών είχε υψωθεί όταν έπρεπε , εκεί που έπρεπε, όπως έπρεπε. Ενδεχομένως θα μετρούσαμε και κανένα μεταλλιάκι , όπως του πόλο.

Καλή σας ημέρα , καλή συνέχεια στα πιτσιρίκια στην Αργεντινή (που είναι κρίμα να τους φορτώνετε τα άρρωστα όνειρά σας και την εθνική υπερηφάνια σας ΟΛΟΙ) και καλά μυαλά.

Υ.Γ : Αλήθεια στην απέλαση πληρώνει κανείς transfer; Κι αν ναι πόσο πάει το μαλλί;

πηγη www.volleynews.gr